Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİZİN DEMİR HURDALIĞINA DOĞRU GİTMEKTEDİR

Ülkemizin hergün binlerce araç trafiğe çıkmaktadır. Dış menşelli ve transit taşımacılık yapan araçlar ile ülkemde şuanda ki trafikteki araç sayısı yaklaşık 23 milyon bu duruma göre  3,5 (üçbucuk) kişi başına bir araç düşmektedir. Bu araçların kapladığı alanlara bakıldığında ülkede 110.000.000 metre kare alanları sadece işğal etmiş durumdadır. Bu araçlar için hergün milyonlarca metre kare alanlar betonlaşma asfatlaşma olmaktadır. Gelecek bir tarihte artık tarıma elverilişli arazileri bahçeler yeşil alanlar hep göylesi yerlerin beton ve asfaltlanması ile gelecekte artık arazi kalmayacaktır. İşte örnek şehir istanbul dört yanı deniz olan şehirde her yağmur yağışın ardından sel ve su baskınlarına maruz kalan şehir olmuştur. Nedeni? Ter tarafın beton ve asfalt olmasından dolayı Yağan yağmurların yere nüfuz etmeyip tamamen yüzeysel olarak akıntı lmasından dolayı bu akan suların taşkınlığı ve geçmişte yapılan kanallara sığmaması ile taşkınlıklara hem zeminlere artık zarar vermektedir. Trafik kanunların en başında her ile kişi başına ve ilin konumuna göre araç sayısı verilmelidir. Lüx araç almak isteyen şahıslara trafikte artık çok araç olmasından trafikten men edilen araçlara karşılıklı verilmelidir. Yeni araç alacakların yeni yerine trafikten men edilme aşamasına gelmiş bir aracı imha edip yerine yeni araç almasına müsaade edilmelidir. Böylelikle ülkemizin araç demir durdalığına dönüşmesine hem engel olacağız. Bu durumdan devletimizin daha karlı çıkacaktır. Çünkü devletin eski araça trafikten men edilmiş araçlara ödeme yapmaktan kurtulmuş olacak eski araçı imha etirende zaten yeni araça binmek için yeni araca saymış olacağı meblağ karşısında hurdaya çıkaracak araç onun kesesine çok büyük bir külfet getirmemiş olacaktır. Böylelikle iki taraf karlı çıkacak ve böyleliklede trafikte kiaraç sayısına da bir kısıtlama getirilmiş olacaktır. Zaten illerki yıllarda hızlı tren ile uçak seferlerinin çoğalması ile artık uzun yollarda özel araç sayısı hayli bir azalma görülecektir. Böylelikle artık ülkemizde araç hurdalığından kurtulmuş olacaktır.
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2018 - Çarşamba

ÜLKEMİZİN DEMİR HURDALIĞINA DOĞRU GİTMEKTEDİR

Ülkemizin hergün binlerce araç trafiğe çıkmaktadır.

Dış menşelli ve transit taşımacılık yapan araçlar ile ülkemde şuanda ki trafikteki araç sayısı yaklaşık 23 milyon bu duruma göre  3,5 (üçbucuk) kişi başına bir araç düşmektedir.

Bu araçların kapladığı alanlara bakıldığında ülkede 110.000.000 metre kare alanları sadece işğal etmiş durumdadır.

Bu araçlar için hergün milyonlarca metre kare alanlar betonlaşma asfatlaşma olmaktadır. Gelecek bir tarihte artık tarıma elverilişli arazileri bahçeler yeşil alanlar hep göylesi yerlerin beton ve asfaltlanması ile gelecekte artık arazi kalmayacaktır.

İşte örnek şehir istanbul dört yanı deniz olan şehirde her yağmur yağışın ardından sel ve su baskınlarına maruz kalan şehir olmuştur.

Nedeni? Ter tarafın beton ve asfalt olmasından dolayı

Yağan yağmurların yere nüfuz etmeyip tamamen yüzeysel olarak akıntı lmasından dolayı bu akan suların taşkınlığı ve geçmişte yapılan kanallara sığmaması ile taşkınlıklara hem zeminlere artık zarar vermektedir.

Trafik kanunların en başında her ile kişi başına ve ilin konumuna göre araç sayısı verilmelidir.

Lüx araç almak isteyen şahıslara trafikte artık çok araç olmasından trafikten men edilen araçlara karşılıklı verilmelidir. Yeni araç alacakların yeni yerine trafikten men edilme aşamasına gelmiş bir aracı imha edip yerine yeni araç almasına müsaade edilmelidir. Böylelikle ülkemizin araç demir durdalığına dönüşmesine hem engel olacağız. Bu durumdan devletimizin daha karlı çıkacaktır. Çünkü devletin eski araça trafikten men edilmiş araçlara ödeme yapmaktan kurtulmuş olacak eski araçı imha etirende zaten yeni araça binmek için yeni araca saymış olacağı meblağ karşısında hurdaya çıkaracak araç onun kesesine çok büyük bir külfet getirmemiş olacaktır.

Böylelikle iki taraf karlı çıkacak ve böyleliklede trafikte kiaraç sayısına da bir kısıtlama getirilmiş olacaktır. Zaten illerki yıllarda hızlı tren ile uçak seferlerinin çoğalması ile artık uzun yollarda özel araç sayısı hayli bir azalma görülecektir. Böylelikle artık ülkemizde araç hurdalığından kurtulmuş olacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.