Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİN KOMŞULLARI İLE İLİŞKİLERİ

Rusya ile ilişkilerimiz asla bozulamaz.Rusya kendi açısından bakıldığında komşumuz ve her zaman samimi bir görüşlerde sıcaklıklarını dile getirilen bir gösterge ile bir birlerine samimiyet ve sıcaklıklarını tüm dünya ülkelerine lanse edilen bir tablo sergilediler.Peki ne oldu da bunların arasına böylesi bir nifak sokuldu. Nasıl oldu ülkem bire kaç yıl önce uçağımızı düşüren Suriye'ye karşı ayaklanmada ve halen öylesi durumda bile nerde ise milyonlarca Suriye vatandaşlarına kapılarımızı açtık. Aç olanları doyurmaktayız, evsiz ve yoksul olanları da yerleşim yerlerinde en son teknolojilerle barındırmaktayız.Biz böylesi bir kucak açarken Rusya ülkesi bir kararla ülkede bulunan tüm vatandaşlarımıza ülkede çıkmalarını ve kendi vatandaşlarına artık Türkiye'ye turizm ve ticari araçlı gitmeyiniz talimatı verildi.Bu aşamaya kimler getirdi.Bakın yıllar önce cemaat yapılandırması Rusya ülkesinde okul ve dershane yapılanmasına gidildiğinde asla Rusya kabul etmedi, tam aksine orada bulunan tüm cemaat yapılandırmalarına karşı tamamen köklü bir kararla tamamen karşı alındı.Bu aşamada komşu olan Rusya bize her durumda bağlı ve her durumda ülkemle olmasa olamaz durumda iken aramıza böylesi nifakı koyanlar geride oturup akıllarınca bıyık altından gülmeye başladılar. Şunu çok iyi bilsinler ki bizler Rusya ile ne kadar kötü olsak ta asla bir birimizi satmayacak kadar ve asla bir birimize karşı güç kullanmayacak kadar dostaneyiz.Türkiye asla Rusya ile iş ve ticari ilişkilerini bozamaz bozmayacaktır. Bakın Rusya birkaç ay olmadan yeniden ülkem olan ilişkilerini iyileştirme ve hatta biz size karşı mahcubiyet verdik, yapmış olduğumuz iş anlaşmalarına istinaden yeniden tekrar kaldığımız yerden devam edelim dercesine geri adımlar atılmaya başlandı ki bu nisan ayı itibariyle daha da güçleneceğinin şimdiden müjdesini vere bilirim.Biz Türkiye Rusya Arası Diyalog Platformu olarak ülkemizle olan dostluk ve ticari ilişkilerimizin hat safhalara gelinecektir. Hatta yeniden yapılanmada 2016 yılının ilk günleri itibariyle ülkemize daha çok akın edilecektirler.Gelecek sezonda daha çok Rusya'dan turistlerin geleceğini ülkemizde olan gıda ürünlerinden tutup tüm tekstil ürünlerinde büyük bir ihtiyaç patlayacağını şimdiden görür olmaktayız.Rusya'da yaptığımız görüşmelerde vatandaşlar kendi deyimleriyle bizim için çok kötü bir karar verdiler gümrüklerde devletçe sıkıntılar olmasından dolayı gelmemekteyiz bir bilsek ki gümrüklerde sorunlar olmasa şimdiden geliriz kaldığımız yerden devam ederim işlerimize ticaretimize çünkü Türkiye'den ürünler gelmeyince ellerimizde bulunan tüm ürünler fiyat olarak adeta taban yaptı.Yeniden her şeyin eski günlere döneceğini ve hatta yeniden daha güçlü bir komşu ülke olmaya devam edeceğimizin ifadesini kullanmaktadırlar.
Ekleme Tarihi: 29 Aralık 2015 - Salı

ÜLKEMİN KOMŞULLARI İLE İLİŞKİLERİ

Rusya ile ilişkilerimiz asla bozulamaz.
Rusya kendi açısından bakıldığında komşumuz ve her zaman samimi bir görüşlerde sıcaklıklarını dile getirilen bir gösterge ile bir birlerine samimiyet ve sıcaklıklarını tüm dünya ülkelerine lanse edilen bir tablo sergilediler.
Peki ne oldu da bunların arasına böylesi bir nifak sokuldu. Nasıl oldu ülkem bire kaç yıl önce uçağımızı düşüren Suriye'ye karşı ayaklanmada ve halen öylesi durumda bile nerde ise milyonlarca Suriye vatandaşlarına kapılarımızı açtık. Aç olanları doyurmaktayız, evsiz ve yoksul olanları da yerleşim yerlerinde en son teknolojilerle barındırmaktayız.
Biz böylesi bir kucak açarken Rusya ülkesi bir kararla ülkede bulunan tüm vatandaşlarımıza ülkede çıkmalarını ve kendi vatandaşlarına artık Türkiye'ye turizm ve ticari araçlı gitmeyiniz talimatı verildi.
Bu aşamaya kimler getirdi.
Bakın yıllar önce cemaat yapılandırması Rusya ülkesinde okul ve dershane yapılanmasına gidildiğinde asla Rusya kabul etmedi, tam aksine orada bulunan tüm cemaat yapılandırmalarına karşı tamamen köklü bir kararla tamamen karşı alındı.
Bu aşamada komşu olan Rusya bize her durumda bağlı ve her durumda ülkemle olmasa olamaz durumda iken aramıza böylesi nifakı koyanlar geride oturup akıllarınca bıyık altından gülmeye başladılar. Şunu çok iyi bilsinler ki bizler Rusya ile ne kadar kötü olsak ta asla bir birimizi satmayacak kadar ve asla bir birimize karşı güç kullanmayacak kadar dostaneyiz.
Türkiye asla Rusya ile iş ve ticari ilişkilerini bozamaz bozmayacaktır. Bakın Rusya birkaç ay olmadan yeniden ülkem olan ilişkilerini iyileştirme ve hatta biz size karşı mahcubiyet verdik, yapmış olduğumuz iş anlaşmalarına istinaden yeniden tekrar kaldığımız yerden devam edelim dercesine geri adımlar atılmaya başlandı ki bu nisan ayı itibariyle daha da güçleneceğinin şimdiden müjdesini vere bilirim.
Biz Türkiye Rusya Arası Diyalog Platformu olarak ülkemizle olan dostluk ve ticari ilişkilerimizin hat safhalara gelinecektir. Hatta yeniden yapılanmada 2016 yılının ilk günleri itibariyle ülkemize daha çok akın edilecektirler.
Gelecek sezonda daha çok Rusya'dan turistlerin geleceğini ülkemizde olan gıda ürünlerinden tutup tüm tekstil ürünlerinde büyük bir ihtiyaç patlayacağını şimdiden görür olmaktayız.
Rusya'da yaptığımız görüşmelerde vatandaşlar kendi deyimleriyle bizim için çok kötü bir karar verdiler gümrüklerde devletçe sıkıntılar olmasından dolayı gelmemekteyiz bir bilsek ki gümrüklerde sorunlar olmasa şimdiden geliriz kaldığımız yerden devam ederim işlerimize ticaretimize çünkü Türkiye'den ürünler gelmeyince ellerimizde bulunan tüm ürünler fiyat olarak adeta taban yaptı.
Yeniden her şeyin eski günlere döneceğini ve hatta yeniden daha güçlü bir komşu ülke olmaya devam edeceğimizin ifadesini kullanmaktadırlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.