Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİN GELİŞMESİNE BİR ÇELME DAHA

Ülkemde hallen sabotaj olaylar devam etmektedir. Ülkem raylı sistem hem zeminine en uygun ülkelerin başında gelen ülkemin yıllarca bu sistemlerin yapılmaması yaygınlaşmaması için dış güçlerin içeride kolları ve adamlarını kullanarak ülkemde raylı sistemin yapılmaması için her yolu denediler. Bakın geçmiş yazılarımda dile getirmiştim. Ülkemizde raylı sistemlerinin yapılması demek dış ülkelerin özelikle araba ithal edilen ülkelerin ülkemizde raylı sistemler gelişmesi ile araç ithalatının kesilmesi anlamına gelecektir. Raylı sistemlerin döşenip faaliyete geçtiği illerdeki otobüs firmalarının ve gürazgahlarındaki yolcu düşüşü raylı sistemin işlerine vermiş olduğu etkiden firmaların araç almalarını bırakın tam aksine firmalar kapanma aşamasına gelinmiştir. Firma kapatılırken araç alması söz konusu bile olamaz. Şimdi ülkemde her yıl milyarlarca paralarımız sırf yüksek araç alalım diye yarışa giren firmaların araç almaları kesilmiştir. Tren ağının yaygınlaşması yetmez birde kendi yerli araçlarımızı ve vagonlarımızı yapar olmamız ile dışarıdan gelecekte vagon ve lokomotif bile almama aşamasına geleceğimizin anlamına geldiği şu günlerde dış güçlerin bu konuda gerekli çalışmaları devam etmektedir. Bunların çalışmaları devam ederken, tabi ki şununla bununla anlaşma yaptık anlamına gelmeyecektir. Ülkemde bunlara benzer çok örnekler vardır. Örnek verilirse ülkemin en güvenli en başarılı gizlilik ilkesi olan kurumun başında gelen silah fabrikasının müdürü henüz geçen günlerde gizlilik içinde tamamen yerli olan ve yüksek teknolojilere sahip olarak icat edilen bir silahın tüm bilgilerini dış güçlere satan yetkilinin bir ihbar neticesinde gün yüzüne çıktığını tüm halk gözleriyle görmüştür. Bu eylemin raylı sistemler için olamayacak olamaz anlamına gelmez. Burada kişiyi veya şahsiyetleri suçlama anlamına gelmemeli sadece ülkemde ki hükumetlerin ülke genelinde çalışmalarda denetim ve koordinasyon yapılanmalarda halen geçmiş hükumetler gibi yapılanmalar içerisinde devam etmesini sağlamaktadır. Artık ülkemizin iç ve dış düşmanları çok olmasından içe ve dışa karşı daha çok dikkat ve daha çok uyanık olmamız lazımdır. Bir işi bir değil bir kaç kişiyle ve daha çok yerlerle paylaşıp daha sağlıklı kararlar ile işe koyulmasını sağlamalıyız.
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2018 - Salı

ÜLKEMİN GELİŞMESİNE BİR ÇELME DAHA

Ülkemde hallen sabotaj olaylar devam etmektedir.

Ülkem raylı sistem hem zeminine en uygun ülkelerin başında gelen ülkemin yıllarca bu sistemlerin yapılmaması yaygınlaşmaması için dış güçlerin içeride kolları ve adamlarını kullanarak ülkemde raylı sistemin yapılmaması için her yolu denediler.

Bakın geçmiş yazılarımda dile getirmiştim.

Ülkemizde raylı sistemlerinin yapılması demek dış ülkelerin özelikle araba ithal edilen ülkelerin ülkemizde raylı sistemler gelişmesi ile araç ithalatının kesilmesi anlamına gelecektir.

Raylı sistemlerin döşenip faaliyete geçtiği illerdeki otobüs firmalarının ve gürazgahlarındaki yolcu düşüşü raylı sistemin işlerine vermiş olduğu etkiden firmaların araç almalarını bırakın tam aksine firmalar kapanma aşamasına gelinmiştir.

Firma kapatılırken araç alması söz konusu bile olamaz. Şimdi ülkemde her yıl milyarlarca paralarımız sırf yüksek araç alalım diye yarışa giren firmaların araç almaları kesilmiştir.

Tren ağının yaygınlaşması yetmez birde kendi yerli araçlarımızı ve vagonlarımızı yapar olmamız ile dışarıdan gelecekte vagon ve lokomotif bile almama aşamasına geleceğimizin anlamına geldiği şu günlerde dış güçlerin bu konuda gerekli çalışmaları devam etmektedir.

Bunların çalışmaları devam ederken, tabi ki şununla bununla anlaşma yaptık anlamına gelmeyecektir. Ülkemde bunlara benzer çok örnekler vardır. Örnek verilirse ülkemin en güvenli en başarılı gizlilik ilkesi olan kurumun başında gelen silah fabrikasının müdürü henüz geçen günlerde gizlilik içinde tamamen yerli olan ve yüksek teknolojilere sahip olarak icat edilen bir silahın tüm bilgilerini dış güçlere satan yetkilinin bir ihbar neticesinde gün yüzüne çıktığını tüm halk gözleriyle görmüştür.

Bu eylemin raylı sistemler için olamayacak olamaz anlamına gelmez. Burada kişiyi veya şahsiyetleri suçlama anlamına gelmemeli sadece ülkemde ki hükumetlerin ülke genelinde çalışmalarda denetim ve koordinasyon yapılanmalarda halen geçmiş hükumetler gibi yapılanmalar içerisinde devam etmesini sağlamaktadır. Artık ülkemizin iç ve dış düşmanları çok olmasından içe ve dışa karşı daha çok dikkat ve daha çok uyanık olmamız lazımdır. Bir işi bir değil bir kaç kişiyle ve daha çok yerlerle paylaşıp daha sağlıklı kararlar ile işe koyulmasını sağlamalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.