Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMİN EKONOMİ DURUMU

Ülkemizdeki yaşam şekli ile hayatın günlük akışı ile ekonomimizi gerçekten olumsuz etkilemektedir. Ülkemizde ki iş sahaları ve iş istihdamlarında alt kademede işci sektörü nerde ise tamamen yabancı dış uyruklu göçmelerin tekeline girmiş durumdadır. Sanayi sektöründen tutun sıradan gündelik işlere, ev bakımından tutun çoçuk bakımına kadar tüm sektörlerde göçmen veya ensar dediğimiz kasimlerin çoğunluk olmasından artık her sektörde yabancı dış uyruklu bulmak mümkündür. Bunlara neden rağbet çoğalmaktadır. Başlı nedenlerine özelikle devletimizin teşviklemeri ile oluşmaktadır. Bu zikir etiğimiz kişilere rağbetin çoğunluk kazanmasının en etin rollerinden bir kaçı düşük maaş politikası, sağlık siğorta yapılmaması, tazminat taleplerinin oluşmamasından dolayı bunların çalıştırlmasına daha çok rağbet edilmektedir. İş veren kardeşlerimiz bu kişileri çalıştırmakla söylenimi kardeşim ben üste zikir etiğim tüm durumlardan kazançlı duruma düşmekteyim. Peki iş veren kardeşim bunların kalifiyeli eleman olma şansları varmıdır. Kalifiye elemanlara gerek yok ki bu kişiler geri hizmet anlamında tezgahtar, temizlikçi, şöför, hamalliye, v.s gibi işlerde kulanılmakta zaman içersinde bunların yapacakları işler bunlardır. Bu işin bir boyutu ki bunlardan dolayı ülkemin öz evlatları bundan dolayı işsiz aylak duruma düşmektedirler. İşin ikinci boyutu. Ülkemizde serbest ekonomi piyasası dedik te bu kadar işin çılkını çıkarın demedik ama böyle bir Pazar olursa işin varacağı yerde bu duruma düşer işte sonuçlar böyle vahin ve korkunç olur. Avrupanın en gelişmiş ülkesi olan Almanya’da böyle bir durum varki işte adamlar gerçekten demokrasi denilecek değil ama işin boyutunu bilerekten ihtiyadi tedbir almış durumdalar. Ülkemizin her alanında her aşamasında dolar ile fiyatlar, etiketler boy göstermede öyle ki ben istanbul sokaklarında gezinirken nerede ise WC lere bile dolar yazacaklar. Almanya’da biri gitsin çebinde Euro olmasın ve bir alışveriş veya bir yemek yesin anında polise haber verilir duruma polis müdahale etme zorunda kalınır. Ülkemizde her alanda döviz ile işler yapılmaktadır. Lokantadan tutun tuvaletlere kadar devam ediyor. İşte buna bir dur demek lazım gündelik işlerde asla dolar ile yapılmasına engel vermemiz gerekmekte ve dolar ile satış yapan iş yerler cezai işlem uygulamamız gerekmekte yabancı gitsin dövizini pozsun gelip ülkemde harcamasını yapsın. Ülkemin insanı da döviz ile mal alırken dövizini döviz brolarında yada bankalardan alıp ödemesini yapsın. İşte böylelikle o zaman derim ki ekonomide iyileşme vardır. Ama ülkemde her işte her yerde dövizi rahatlıkla kullanıyor isem o zaman canıma minnet derim. Acilen bu konuda gerekli ihtiyadi tedbirleri almalıyız.      
Ekleme Tarihi: 24 Eylül 2018 - Pazartesi

ÜLKEMİN EKONOMİ DURUMU

Ülkemizdeki yaşam şekli ile hayatın günlük akışı ile ekonomimizi gerçekten olumsuz etkilemektedir.

Ülkemizde ki iş sahaları ve iş istihdamlarında alt kademede işci sektörü nerde ise tamamen yabancı dış uyruklu göçmelerin tekeline girmiş durumdadır.

Sanayi sektöründen tutun sıradan gündelik işlere, ev bakımından tutun çoçuk bakımına kadar tüm sektörlerde göçmen veya ensar dediğimiz kasimlerin çoğunluk olmasından artık her sektörde yabancı dış uyruklu bulmak mümkündür.

Bunlara neden rağbet çoğalmaktadır.

Başlı nedenlerine özelikle devletimizin teşviklemeri ile oluşmaktadır. Bu zikir etiğimiz kişilere rağbetin çoğunluk kazanmasının en etin rollerinden bir kaçı düşük maaş politikası, sağlık siğorta yapılmaması, tazminat taleplerinin oluşmamasından dolayı bunların çalıştırlmasına daha çok rağbet edilmektedir. İş veren kardeşlerimiz bu kişileri çalıştırmakla söylenimi kardeşim ben üste zikir etiğim tüm durumlardan kazançlı duruma düşmekteyim.

Peki iş veren kardeşim bunların kalifiyeli eleman olma şansları varmıdır. Kalifiye elemanlara gerek yok ki bu kişiler geri hizmet anlamında tezgahtar, temizlikçi, şöför, hamalliye, v.s gibi işlerde kulanılmakta zaman içersinde bunların yapacakları işler bunlardır.

Bu işin bir boyutu ki bunlardan dolayı ülkemin öz evlatları bundan dolayı işsiz aylak duruma düşmektedirler.

İşin ikinci boyutu.

Ülkemizde serbest ekonomi piyasası dedik te bu kadar işin çılkını çıkarın demedik ama böyle bir Pazar olursa işin varacağı yerde bu duruma düşer işte sonuçlar böyle vahin ve korkunç olur.

Avrupanın en gelişmiş ülkesi olan Almanya’da böyle bir durum varki işte adamlar gerçekten demokrasi denilecek değil ama işin boyutunu bilerekten ihtiyadi tedbir almış durumdalar.

Ülkemizin her alanında her aşamasında dolar ile fiyatlar, etiketler boy göstermede öyle ki ben istanbul sokaklarında gezinirken nerede ise WC lere bile dolar yazacaklar. Almanya’da biri gitsin çebinde Euro olmasın ve bir alışveriş veya bir yemek yesin anında polise haber verilir duruma polis müdahale etme zorunda kalınır. Ülkemizde her alanda döviz ile işler yapılmaktadır. Lokantadan tutun tuvaletlere kadar devam ediyor. İşte buna bir dur demek lazım gündelik işlerde asla dolar ile yapılmasına engel vermemiz gerekmekte ve dolar ile satış yapan iş yerler cezai işlem uygulamamız gerekmekte yabancı gitsin dövizini pozsun gelip ülkemde harcamasını yapsın. Ülkemin insanı da döviz ile mal alırken dövizini döviz brolarında yada bankalardan alıp ödemesini yapsın. İşte böylelikle o zaman derim ki ekonomide iyileşme vardır. Ama ülkemde her işte her yerde dövizi rahatlıkla kullanıyor isem o zaman canıma minnet derim.

Acilen bu konuda gerekli ihtiyadi tedbirleri almalıyız.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.