Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEME YAPILAN YANLIŞLARA UYANIŞLARI

Rusya ülkesi ülkeme karşı kendi savunmasını yapıp diklenmesi sonucu daha kısa sürmesi beklenmekte idi. Ülkelerinde inşaat sektörün geneli Türk firmalarına ile yürütülmekte olduğu orada işveren firmaların ekip ve çalışanlarının da ülkemizin vatandaşları olmasından dolayı böylesi bir karar ile inşaat firmaları geri durunca çalışan elemanlarını da geri getirmek zorunda kalınca orada bitmemiş inşaatlar durur aşamasına geldi. Bunların durması ile ülkede ambargo uygulaması pazarda otomatikman reel piyasalarda ürünler yükselişe fiyatların yükselmesi ile ekonomiye büyük etkenlikle zararların yansıdığını gördüler. Yedek parça ve sanayi bakımından ülkemizde ve ülkemdeki ürünleri tercih eden üretici sanayici firmalarının ülkemden adına alınan ambargo ile kendilerinin de işleri durma hatta üretim yapamama sıkıntısına girildiğini beyan etmelere başladıkları oluşmaya başladı. Bunlarda devam ederken birde en büyük darbelerden biri de A.B.D petrol fiyatlarında indirime girmesiyle en büyük darbelerden birini buradan da yaşamasıyla resmen ülkede iç kaoslar başlayacağı aşamalara gelindi. Rusya'nın en büyük araç üretim merkezi bile bu ambargodan nasibini alır oldu ellerindeki tüm yedek ve stok malzemeleri kullandıklarından yerine yeni ürünlerin yetişmemesi ile resmen iş bırakma eylemine gidecek kararları alır gibi bir tavırlar sergilemeye başladılar. Bunu yaşatan iktidarın ilk zaman içersinde yapılan yanlışların kendi gururuna yedirmemek gibi bir tavır ile ülkem ile arasını kötü etmekle kendine resmen Siyonist ve emperyalist güçlerle birlikte hareket edeceklerinin düşüncesiyle tavırlar sergilediler. Bunu unuttu sanırım Rusların da aslında içlerinde her zaman bir Türklük bir vatan sevdası varlığını unuttu sanırım. Çünkü Rusların birçoğu bunu içtenlikle söylerler. Türkler Ararat dağın bir yanı bizlerde bir yanıyız bizim aramıza sadece aramıza giren bir dağ sadece bizler sırtımızı birlikte dayadığımız dağ ile bir sırdaşız böyle düşünen Rusya halkından asla bize karşı konmaları olamaz olmaz da. Bakın şimdi Azerbaycan da karabağ sorunu gündeme gelince Rusya hemen gerçek olan yanı karabağın gerçek sahiplerinin yanında yer almasına tavır sergiledi. Ermenistan dünya destekliyor gelsinler orada karabağda yapılan katliamları zulümleri halka dünya milletine sergilesinler. Bunu sergilemek işlerine gelmezler bakın asla bunu yapmazlar. Bu nedenle artık Rusya halkı gibi hükümeti de gerçekleri görür oldu artık Rusya ülkesi ile Türkiye asla düşman olamazlar çünkü bir dağa beraberce sırtını vermiş işi kardeş ülkeler yoktur bizden öte bizim dostumuz demektedirler. Rusya hükümeti ülkeme karşı aldığı tüm tavırları hemen geri çekecek ve ülkede yeniden ekonomi ve işlerin akışını sağlamaya başlayacak Rusya kısa sürede kendini geri toplayıp yeniden güçlü olmaya bakınacaktır. Yeni seçimlerde kendilerine hazırlıklar içersine gireceklerdir ülkemi destekleyen taraf kazanan taraf olacaktır.
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2016 - Cuma

ÜLKEME YAPILAN YANLIŞLARA UYANIŞLARI

Rusya ülkesi ülkeme karşı kendi savunmasını yapıp diklenmesi sonucu daha kısa sürmesi beklenmekte idi.

Ülkelerinde inşaat sektörün geneli Türk firmalarına ile yürütülmekte olduğu orada işveren firmaların ekip ve çalışanlarının da ülkemizin vatandaşları olmasından dolayı böylesi bir karar ile inşaat firmaları geri durunca çalışan elemanlarını da geri getirmek zorunda kalınca orada bitmemiş inşaatlar durur aşamasına geldi.

Bunların durması ile ülkede ambargo uygulaması pazarda otomatikman reel piyasalarda ürünler yükselişe fiyatların yükselmesi ile ekonomiye büyük etkenlikle zararların yansıdığını gördüler.

Yedek parça ve sanayi bakımından ülkemizde ve ülkemdeki ürünleri tercih eden üretici sanayici firmalarının ülkemden adına alınan ambargo ile kendilerinin de işleri durma hatta üretim yapamama sıkıntısına girildiğini beyan etmelere başladıkları oluşmaya başladı.

Bunlarda devam ederken birde en büyük darbelerden biri de A.B.D petrol fiyatlarında indirime girmesiyle en büyük darbelerden birini buradan da yaşamasıyla resmen ülkede iç kaoslar başlayacağı aşamalara gelindi.

Rusya'nın en büyük araç üretim merkezi bile bu ambargodan nasibini alır oldu ellerindeki tüm yedek ve stok malzemeleri kullandıklarından yerine yeni ürünlerin yetişmemesi ile resmen iş bırakma eylemine gidecek kararları alır gibi bir tavırlar sergilemeye başladılar.

Bunu yaşatan iktidarın ilk zaman içersinde yapılan yanlışların kendi gururuna yedirmemek gibi bir tavır ile ülkem ile arasını kötü etmekle kendine resmen Siyonist ve emperyalist güçlerle birlikte hareket edeceklerinin düşüncesiyle tavırlar sergilediler.

Bunu unuttu sanırım Rusların da aslında içlerinde her zaman bir Türklük bir vatan sevdası varlığını unuttu sanırım. Çünkü Rusların birçoğu bunu içtenlikle söylerler.

Türkler Ararat dağın bir yanı bizlerde bir yanıyız bizim aramıza sadece aramıza giren bir dağ sadece bizler sırtımızı birlikte dayadığımız dağ ile bir sırdaşız böyle düşünen Rusya halkından asla bize karşı konmaları olamaz olmaz da.

Bakın şimdi Azerbaycan da karabağ sorunu gündeme gelince Rusya hemen gerçek olan yanı karabağın gerçek sahiplerinin yanında yer almasına tavır sergiledi.

Ermenistan dünya destekliyor gelsinler orada karabağda yapılan katliamları zulümleri halka dünya milletine sergilesinler.

Bunu sergilemek işlerine gelmezler bakın asla bunu yapmazlar. Bu nedenle artık Rusya halkı gibi hükümeti de gerçekleri görür oldu artık Rusya ülkesi ile Türkiye asla düşman olamazlar çünkü bir dağa beraberce sırtını vermiş işi kardeş ülkeler yoktur bizden öte bizim dostumuz demektedirler.

Rusya hükümeti ülkeme karşı aldığı tüm tavırları hemen geri çekecek ve ülkede yeniden ekonomi ve işlerin akışını sağlamaya başlayacak Rusya kısa sürede kendini geri toplayıp yeniden güçlü olmaya bakınacaktır.
Yeni seçimlerde kendilerine hazırlıklar içersine gireceklerdir ülkemi destekleyen taraf kazanan taraf olacaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.