Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMDE ANKETÇİLERİN ÇOKLUĞU

Ülkemde seçimlerden önce hep anketçi diye firmalar ve anket yapan yorumcular türer gerçekler ne denli soran olmaz. Anket başlı başına bir iş olmasına rağmen her kesim kendine göre anket ve yorumlar ile halkın karşısına ve halkın arasında gezinmeye başlarlar. Anket yapan kurumların anket yaptıkları durumları araştırmak için yeniden teknolojik sitemleri ile yapılan anketlerin sonuçları her kesim ve yandaş partinin sonuçlarına göre bir seçim zaferi çıkarılmaktadır. Yapılan anketlerin gerçeklik ve halk arasında partilere verilen oyların gerçekliği ile yakından uzaktan alakası olmayan sonuçlar sonucuna varılmaktadır. Anketleri yapan firmalar sol görüşlerin çoğunlukla olduğu yerlerde sağ partililerin oyları için anket yaparsan sağ parti orada oyları yok olduğundan sol parti iktidar zaferi ilan edilir. Sağ partililerin olduğu bölgelerde kalkıp sol parti anketi yapar isense ki o zaman da sol parti viran sağ parti zafer ilan etmektedir. Geçek olan ülkemin halkının vatandaşının tüm yörelerinden ve bölgelerinden halkın yapacağı anketlerin ve halk arasında dolaşan gerçekleri görerek yapılan anketler doğruluk kazanmaktadır. Örnek olarak ilimizin değişik semtlerinde değişik sonuçlar alınır. Kırsal kesimde farklı çıkan sonuçlar doğar. Şanlıurfa ilinde anket yoktur. Şanlıurfa ilinde sokak dedikoduları vardır. Bu teknoloji zaman içerde sokak dedikoduları artık sanal âlemde internet üzerinden yayılmaya başlanmaktadır. Böylesi dedikoduların artık günümüzde öyle yaygınlaşmış ki artık bu dedikoduları ortaya atanların bile inansı gelmekte ve hatta bu dedikoduları ortaya atanlar bile inanmaya başlamışlardır. Şanlıurfa ilinde seçimlerin renkli ve çekişmeli geçileceği şimdiden belirtilmektedir. Şanlıurfa ilinde seçimlerden önce her adayın ilk söylediği laf ben Şanlıurfa’ya sevdalıyım. Ben Şanlıurfa’ya hâkim olmaya değil hizmet etmeye geliyorum der. Sonrası mı işte örnekleri ile ortada olan kişilerin hizmetkâr değil himmet kar olduklarını hepimiz görmekteyiz. Şanlıurfa ilindeki çekişmeli seçimin adayların anketleri merkezi sistemle olması büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Ülkemizin kaderini böylesi yanlış ve değişik sistemlerle adaylar belirtmenin sonuçlarını partilerin kaybettikleri oylarla görmekteyiz. Böyle si eski sistemlerle devam edilmesi halinde daha çok oy kayıplarını yaşayacaklarının şimdiden kabullenmeleri demektir. İlimize vatanımıza şimdiden hayırlı olsun ilimizin adaylarının öz geçmişleri ve başarılı çalışmalarının önemlerini görmelerini yapılacak adayların ilimize ilçemize vatanımıza milletimize liyakat olacak şahsiyetlerden olmasını temenni ederim.    
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2018 - Cuma

ÜLKEMDE ANKETÇİLERİN ÇOKLUĞU

Ülkemde seçimlerden önce hep anketçi diye firmalar ve anket yapan yorumcular türer gerçekler ne denli soran olmaz.

Anket başlı başına bir iş olmasına rağmen her kesim kendine göre anket ve yorumlar ile halkın karşısına ve halkın arasında gezinmeye başlarlar.

Anket yapan kurumların anket yaptıkları durumları araştırmak için yeniden teknolojik sitemleri ile yapılan anketlerin sonuçları her kesim ve yandaş partinin sonuçlarına göre bir seçim zaferi çıkarılmaktadır.

Yapılan anketlerin gerçeklik ve halk arasında partilere verilen oyların gerçekliği ile yakından uzaktan alakası olmayan sonuçlar sonucuna varılmaktadır.

Anketleri yapan firmalar sol görüşlerin çoğunlukla olduğu yerlerde sağ partililerin oyları için anket yaparsan sağ parti orada oyları yok olduğundan sol parti iktidar zaferi ilan edilir. Sağ partililerin olduğu bölgelerde kalkıp sol parti anketi yapar isense ki o zaman da sol parti viran sağ parti zafer ilan etmektedir. Geçek olan ülkemin halkının vatandaşının tüm yörelerinden ve bölgelerinden halkın yapacağı anketlerin ve halk arasında dolaşan gerçekleri görerek yapılan anketler doğruluk kazanmaktadır.

Örnek olarak ilimizin değişik semtlerinde değişik sonuçlar alınır. Kırsal kesimde farklı çıkan sonuçlar doğar. Şanlıurfa ilinde anket yoktur. Şanlıurfa ilinde sokak dedikoduları vardır. Bu teknoloji zaman içerde sokak dedikoduları artık sanal âlemde internet üzerinden yayılmaya başlanmaktadır.

Böylesi dedikoduların artık günümüzde öyle yaygınlaşmış ki artık bu dedikoduları ortaya atanların bile inansı gelmekte ve hatta bu dedikoduları ortaya atanlar bile inanmaya başlamışlardır.

Şanlıurfa ilinde seçimlerin renkli ve çekişmeli geçileceği şimdiden belirtilmektedir. Şanlıurfa ilinde seçimlerden önce her adayın ilk söylediği laf ben Şanlıurfa’ya sevdalıyım. Ben Şanlıurfa’ya hâkim olmaya değil hizmet etmeye geliyorum der. Sonrası mı işte örnekleri ile ortada olan kişilerin hizmetkâr değil himmet kar olduklarını hepimiz görmekteyiz.

Şanlıurfa ilindeki çekişmeli seçimin adayların anketleri merkezi sistemle olması büyük sıkıntılar doğurmaktadır. Ülkemizin kaderini böylesi yanlış ve değişik sistemlerle adaylar belirtmenin sonuçlarını partilerin kaybettikleri oylarla görmekteyiz.

Böyle si eski sistemlerle devam edilmesi halinde daha çok oy kayıplarını yaşayacaklarının şimdiden kabullenmeleri demektir.

İlimize vatanımıza şimdiden hayırlı olsun ilimizin adaylarının öz geçmişleri ve başarılı çalışmalarının önemlerini görmelerini yapılacak adayların ilimize ilçemize vatanımıza milletimize liyakat olacak şahsiyetlerden olmasını temenni ederim.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.