Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMDE ANAYASA VE ADALET

Aylarca günlerce adalet ile birçok yazılarımı sizlere aktardım adalettin adaletsizliğini dile getirdim ama duyan işiten olmadı!Şimdi ne oldu da bir ülkenin en yetkilisi kalkıp ülkesinin anayasasına mahkemesine biat etmiyorum açıklaması tam yeri gelmişten yeniden beni duygulandırdı.Bir ülkede anaya mahkemesi ve yürütme yasama organı olan şahsiyetler bir yapıya bağlı olarak çalışıp bir yerlerden nemalar sağlarsa olacağı sonuçlar bunu kendiliğinden doğurur.Ülkemde adaletin adalet mekanizmasının yeniden yapılanmasını ve yeniden baştan yapılanmasını sağlayacak durumları ele almamızın tam zamanı gelmiştir.Geçmişte bir değişiklikler yapılırken adalet saraylarının yükünü ve adaletin daha suratlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamak amacıyla mahkemeye gitmeden de hakkında karar verme yetkisi verildi. Bu karar mekanizmasını bakın nasıl çalıştı böyle bir adaletsizlik ancak dünyanın en adaletsiz ülkelerinde bile böyle çalışmadığının bendeki kesin kanıtıdır. Ben kendim geçmişte bir kaçak mal yakalatmıştım. Bu üründen den dolayı mahkemeye Antakya ilinde mahkemeye çıkarıldım hâkimin bana söylediği aynen beyan ediyorum senin bu yaptığın eylemden dolayı sana para cezası gelecek bunu kabul ediyor musun dedi bende evet ediyorum zaten böylesi illegal bir işle işim olmaz bir defa hata olarak bir defa intikal olmuştur. Bundan böylesi bir durum da asla olmaz ve de hayatımda asla böylesi bir durum olmayacağını beyan etiğim halde böylesi bir karara maruz kaldım. Dosyam asıl mahkeme Adana ili olduğundan oradaki savcı ve ekiplerin geçmişte kendi renklerini ve düşüncelerini beli etikleri kişilerin. Benim dosyamda geçmiş yazılarımdan beni bildiklerinden ellerine bir koz geçer gibi mahkemeye çıkmama adı altında bana 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiler ve benim ve tüm ailemin 2 yıl yaşamına enkaza çevirdiler. Böyle adaletin böyle bir adalet mekanizmasının sadece benim ülkemde var olduğunun şimdi daha iyi anlamakta olan devlet büyüklerimiz neden intizar ediyorsunuz? Madem bu ülkenin en yetkili ve en tepesindeki şahsiyetlersiniz, neden şimdi tam zamanı deyip geçmişte tüm kararları kendi istek ve doğrulularında kendi çıkar ve menfaatleri içerisinde yasama yürütme hazırlayıp. Önünüze koyan o yapıların yasalarını ve ekiplerini sil baştan deyip yeniden gerçek hak ve adaletli bir anayasa ve adalet sistemi mekanizması yapılanmasına gidilmiyor? Demek ki sizlerde böylesi bir yapılanmalar içersinde olan halen böylesi durumlara yandaşlık edenlerden yana tavır almaktasınız.Ben böylesi adaletin yaşandığı ülkede yaşamaktan resmen utanır olmaktayım devletimi rencide edecek devlet sırlarını yayınlayacak sonra çıkıp ben basın görevimi yaptım peki sana kimler servis eti? Sana bunu veren bu olayı yapan yetkililer nerede halen görevleri başlarında iseler problem yok sizleri tutuklamakla da hata yapılmış sizleri tutukladıkları için sizlerden özürde dilemeliler sanırım.
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2016 - Perşembe

ÜLKEMDE ANAYASA VE ADALET

Aylarca günlerce adalet ile birçok yazılarımı sizlere aktardım adalettin adaletsizliğini dile getirdim ama duyan işiten olmadı!
Şimdi ne oldu da bir ülkenin en yetkilisi kalkıp ülkesinin anayasasına mahkemesine biat etmiyorum açıklaması tam yeri gelmişten yeniden beni duygulandırdı.
Bir ülkede anaya mahkemesi ve yürütme yasama organı olan şahsiyetler bir yapıya bağlı olarak çalışıp bir yerlerden nemalar sağlarsa olacağı sonuçlar bunu kendiliğinden doğurur.
Ülkemde adaletin adalet mekanizmasının yeniden yapılanmasını ve yeniden baştan yapılanmasını sağlayacak durumları ele almamızın tam zamanı gelmiştir.
Geçmişte bir değişiklikler yapılırken adalet saraylarının yükünü ve adaletin daha suratlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamak amacıyla mahkemeye gitmeden de hakkında karar verme yetkisi verildi. Bu karar mekanizmasını bakın nasıl çalıştı böyle bir adaletsizlik ancak dünyanın en adaletsiz ülkelerinde bile böyle çalışmadığının bendeki kesin kanıtıdır.
Ben kendim geçmişte bir kaçak mal yakalatmıştım. Bu üründen den dolayı mahkemeye Antakya ilinde mahkemeye çıkarıldım hâkimin bana söylediği aynen beyan ediyorum senin bu yaptığın eylemden dolayı sana para cezası gelecek bunu kabul ediyor musun dedi bende evet ediyorum zaten böylesi illegal bir işle işim olmaz bir defa hata olarak bir defa intikal olmuştur. Bundan böylesi bir durum da asla olmaz ve de hayatımda asla böylesi bir durum olmayacağını beyan etiğim halde böylesi bir karara maruz kaldım. Dosyam asıl mahkeme Adana ili olduğundan oradaki savcı ve ekiplerin geçmişte kendi renklerini ve düşüncelerini beli etikleri kişilerin. Benim dosyamda geçmiş yazılarımdan beni bildiklerinden ellerine bir koz geçer gibi mahkemeye çıkmama adı altında bana 2 yıl 6 ay hapis cezası verdiler ve benim ve tüm ailemin 2 yıl yaşamına enkaza çevirdiler. Böyle adaletin böyle bir adalet mekanizmasının sadece benim ülkemde var olduğunun şimdi daha iyi anlamakta olan devlet büyüklerimiz neden intizar ediyorsunuz? Madem bu ülkenin en yetkili ve en tepesindeki şahsiyetlersiniz, neden şimdi tam zamanı deyip geçmişte tüm kararları kendi istek ve doğrulularında kendi çıkar ve menfaatleri içerisinde yasama yürütme hazırlayıp. Önünüze koyan o yapıların yasalarını ve ekiplerini sil baştan deyip yeniden gerçek hak ve adaletli bir anayasa ve adalet sistemi mekanizması yapılanmasına gidilmiyor? Demek ki sizlerde böylesi bir yapılanmalar içersinde olan halen böylesi durumlara yandaşlık edenlerden yana tavır almaktasınız.
Ben böylesi adaletin yaşandığı ülkede yaşamaktan resmen utanır olmaktayım devletimi rencide edecek devlet sırlarını yayınlayacak sonra çıkıp ben basın görevimi yaptım peki sana kimler servis eti? Sana bunu veren bu olayı yapan yetkililer nerede halen görevleri başlarında iseler problem yok sizleri tutuklamakla da hata yapılmış sizleri tutukladıkları için sizlerden özürde dilemeliler sanırım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.