Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEMDE ADALETİN ADİL OLMASI LAZIM

Bir ülkede en önemli makam o ülkenin yasalarıdır.Eğer bu ülkede yasaları adaleti ve hukuku gerçek adaleti sağlamıyorsa o zaman o ülkede güven olmaz, en önemlisi insanların yaşama değerleri olmaz.Osmanlı dünya üzerinde 650 yıl adalet ve hukukun üstünlüğü ile 650 yıl dünya liderliğini ve ülkelerin insanlarına liderlik önderlik etmişlerdir.Şuandaki ülkemde yapılan adaletsizlik ülkemin yabancılarına değil tam aksine öz insanına bile gerçek adalet ve hukuksuzluk yapıldığı apaçık görülmektedir.Ülkemin en önemli şahsiyetleri olan değerli Başbakanım ve Bakanlarım bile ülkemde en güvensiz ve en itibarsız kurum durumuna düşmüş olan adalet ve hukuk makamları olmuştur. Bunu diyen ülkemin Başbakanı ve Bakanlarım olursa ki ve gerçektende öylede olduğundan dolayı bu ülkede hak ve hukukun gerçekten bitiğinin kesin olarak, anlamda olduğu gerçektir.Ülkemde hukuk ve adalet kurumunda yetkili şahsiyetlerin verdiği kararlara bakın bakalım.Bir şahsiyete hiçbir tebliğ yapılmadan hiçbir şekilde kendine ve birinci derecede yakınına hiçbir şeyin tebliğ ve ileti olmadan yapılan bu kişi hakkında yapılan yargılamada hiç adalete ve hukuka uymayacak şekilde verilen bir karar ver.Bir şahsiyet karşısına çıkmadığı için bunu kendine anayasaya saygısızlık olarak kabul edip yargıladığı şahsiyete hiç ceza verilmezken sadece buna istinaden 2 yıl 6 ay hapis cezası vermektedir.Buna böylesi bir yargılamaya böylesi bir hukuksuzluğa güvenmek ve bu ülkede yaşamak gerçekten ne kadar içler acısı olmaktadır. Böyle bir adalet hiçbir dinde bir mezhepte böyle bir yargılama sistemi yoktur.Buna gerekçe olarak yasa ve kanuna bakın bir şahsiyete iletildi gibi gösterilen kanuna bakın bağlı olduğu yerin muhtarına yapılan tüm tebliğ ve iletiler kendisine tebliğ ve iletilmiş gibi sayılmaktadır. Ülkemin birçok yerinde muhtarlar semtinde yaşayan halkı tanımaz tanımadığı gibi birde seçimle görevlere geldiklerinden ve seçim dönemlerinde rakipleriyle ölümlü kavgaların bile yaşandığı bir ülkede böylesi bir şekilde görevde olan bir muhtar nasıl kendi kanlısına tebliğ ve ilerileri bildirecektir.Böylesi bir yasa ve kanun tamamen adalete ve hukuka aykırı olduğu apaçık ortadadır.Böyle bir adalet böylesi bir hukuk yargısız infaz demektir, böylesi yargısız infaz edildiğinde böyle bir vatandaşımın ülkesine toplumuna ve hatta adalet ve hukukun üstünlüğüne güvenmesi asla beklenemez böylesi bir kurumun kararları değişmedikçe böylesi bir kuruma güven beklemekte yanlış ve hatta hatadır.Bu kararı veren şahsiyetlerin hakkaniyet ve sadece kendi şahsi iradesinden ibarettir. Böylesi bir kararı veren yüce rabim ayetinde her ne haktan karşıma gelirsen gel ama sakın kul hakkından gelme demesi böylesi kararı verenlerin kul hakkını ne kadar ihlal etikleri bunun sorumluluğuyla yarın bir gün rabim huzuruna çıkacaklarını çok iyi biliyorlar.
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2015 - Perşembe

ÜLKEMDE ADALETİN ADİL OLMASI LAZIM

Bir ülkede en önemli makam o ülkenin yasalarıdır.
Eğer bu ülkede yasaları adaleti ve hukuku gerçek adaleti sağlamıyorsa o zaman o ülkede güven olmaz, en önemlisi insanların yaşama değerleri olmaz.
Osmanlı dünya üzerinde 650 yıl adalet ve hukukun üstünlüğü ile 650 yıl dünya liderliğini ve ülkelerin insanlarına liderlik önderlik etmişlerdir.
Şuandaki ülkemde yapılan adaletsizlik ülkemin yabancılarına değil tam aksine öz insanına bile gerçek adalet ve hukuksuzluk yapıldığı apaçık görülmektedir.
Ülkemin en önemli şahsiyetleri olan değerli Başbakanım ve Bakanlarım bile ülkemde en güvensiz ve en itibarsız kurum durumuna düşmüş olan adalet ve hukuk makamları olmuştur. Bunu diyen ülkemin Başbakanı ve Bakanlarım olursa ki ve gerçektende öylede olduğundan dolayı bu ülkede hak ve hukukun gerçekten bitiğinin kesin olarak, anlamda olduğu gerçektir.
Ülkemde hukuk ve adalet kurumunda yetkili şahsiyetlerin verdiği kararlara bakın bakalım.
Bir şahsiyete hiçbir tebliğ yapılmadan hiçbir şekilde kendine ve birinci derecede yakınına hiçbir şeyin tebliğ ve ileti olmadan yapılan bu kişi hakkında yapılan yargılamada hiç adalete ve hukuka uymayacak şekilde verilen bir karar ver.
Bir şahsiyet karşısına çıkmadığı için bunu kendine anayasaya saygısızlık olarak kabul edip yargıladığı şahsiyete hiç ceza verilmezken sadece buna istinaden 2 yıl 6 ay hapis cezası vermektedir.
Buna böylesi bir yargılamaya böylesi bir hukuksuzluğa güvenmek ve bu ülkede yaşamak gerçekten ne kadar içler acısı olmaktadır.
Böyle bir adalet hiçbir dinde bir mezhepte böyle bir yargılama sistemi yoktur.
Buna gerekçe olarak yasa ve kanuna bakın bir şahsiyete iletildi gibi gösterilen kanuna bakın bağlı olduğu yerin muhtarına yapılan tüm tebliğ ve iletiler kendisine tebliğ ve iletilmiş gibi sayılmaktadır. Ülkemin birçok yerinde muhtarlar semtinde yaşayan halkı tanımaz tanımadığı gibi birde seçimle görevlere geldiklerinden ve seçim dönemlerinde rakipleriyle ölümlü kavgaların bile yaşandığı bir ülkede böylesi bir şekilde görevde olan bir muhtar nasıl kendi kanlısına tebliğ ve ilerileri bildirecektir.
Böylesi bir yasa ve kanun tamamen adalete ve hukuka aykırı olduğu apaçık ortadadır.
Böyle bir adalet böylesi bir hukuk yargısız infaz demektir, böylesi yargısız infaz edildiğinde böyle bir vatandaşımın ülkesine toplumuna ve hatta adalet ve hukukun üstünlüğüne güvenmesi asla beklenemez böylesi bir kurumun kararları değişmedikçe böylesi bir kuruma güven beklemekte yanlış ve hatta hatadır.
Bu kararı veren şahsiyetlerin hakkaniyet ve sadece kendi şahsi iradesinden ibarettir. Böylesi bir kararı veren yüce rabim ayetinde her ne haktan karşıma gelirsen gel ama sakın kul hakkından gelme demesi böylesi kararı verenlerin kul hakkını ne kadar ihlal etikleri bunun sorumluluğuyla yarın bir gün rabim huzuruna çıkacaklarını çok iyi biliyorlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.