Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEM VE DEMOKRASİ

Demokrasi ülkesinde demokrasi arayışında olmak.Ülke genelinde halkın %99'u Müslüman olan bir ülkenin halen demokrasi arayışı ve bir anayasa yapılandırma arayışında ise bu ülke demokrasi ve hak adaletin olmadığının açık bir ifadesidir. Ülkemde seçim yapıldı. Bu seçim sonucu halkın ifadesi ile sonuçlandı. Seçimde kazanan halkın kendi ifadesi dedikleri ve kendilerinin temsil etmeleri için göndermiş oldukları vekillerin yemin metnine halen şaşar durumdayım. Böyle demokrasi bir ülkenin dini İslam olması geçmişteki atasının 650 sene dünya üzerinde birçok ülkeye hükümdarlık ederken hükümdarlık ettiği birçok ülkeye İslam dinini aşılamış ve birçok ülkede halen dimdik olan İslam eserlerini bırakmış olan ecdadımızın torunları olarak ben böylesi bir ülkede yaşamaktan resmen utanç duymaktayım. Dünya ülkesi olarak demokrasi ve laik bir ülke olarak laiklik ilkesi içine benimsetmiş bir ülke olarak yapılan yemine bakın.Böyle bir yemin metni hangi dinde, hangi demokrasi ülkesinde vardır. Böylesi bir ülkenin kalkınması ve gelişmesinde seçim sonucunda bu yemine benzer olarak yürümekte olur. Ülkenin halkını bir birine bırakmak olan ülkemin gerçek düşmanları halen görevleri başlarında her anıyı en iyi şekilde değerlendirip gelişen tüm haber ve rivayetleri hükümet ve devletimin aleyhine ve halkı galeyana getirme pahasına götürecek şekilde yorumlayıp halkımın önüne sunan yayın organları ve devlet içerisinde köklenmiş olan paralelciler, örgütçüler, v.s. daha nicelerinin varlığından bir haber olacak bir hükümetin alması mümkünatı olmadığını da bilmekteyiz. Ben ülkemim demokrasi ve hukuk devleti diye nitelendiriyorsa gerçek demokrasi ve hukuk devleti olmasını dilerdim. Ama şunu açık görür olmaktayım biz ne gerçek bir hukuk devleti ne bir demokrasi ülkesi olmuşuz.
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2015 - Salı

ÜLKEM VE DEMOKRASİ

Demokrasi ülkesinde demokrasi arayışında olmak.
Ülke genelinde halkın %99'u Müslüman olan bir ülkenin halen demokrasi arayışı ve bir anayasa yapılandırma arayışında ise bu ülke demokrasi ve hak adaletin olmadığının açık bir ifadesidir.
Ülkemde seçim yapıldı. Bu seçim sonucu halkın ifadesi ile sonuçlandı.
Seçimde kazanan halkın kendi ifadesi dedikleri ve kendilerinin temsil etmeleri için göndermiş oldukları vekillerin yemin metnine halen şaşar durumdayım.
Böyle demokrasi bir ülkenin dini İslam olması geçmişteki atasının 650 sene dünya üzerinde birçok ülkeye hükümdarlık ederken hükümdarlık ettiği birçok ülkeye İslam dinini aşılamış ve birçok ülkede halen dimdik olan İslam eserlerini bırakmış olan ecdadımızın torunları olarak ben böylesi bir ülkede yaşamaktan resmen utanç duymaktayım.
Dünya ülkesi olarak demokrasi ve laik bir ülke olarak laiklik ilkesi içine benimsetmiş bir ülke olarak yapılan yemine bakın.
Böyle bir yemin metni hangi dinde, hangi demokrasi ülkesinde vardır.
Böylesi bir ülkenin kalkınması ve gelişmesinde seçim sonucunda bu yemine benzer olarak yürümekte olur.
Ülkenin halkını bir birine bırakmak olan ülkemin gerçek düşmanları halen görevleri başlarında her anıyı en iyi şekilde değerlendirip gelişen tüm haber ve rivayetleri hükümet ve devletimin aleyhine ve halkı galeyana getirme pahasına götürecek şekilde yorumlayıp halkımın önüne sunan yayın organları ve devlet içerisinde köklenmiş olan paralelciler, örgütçüler, v.s. daha nicelerinin varlığından bir haber olacak bir hükümetin alması mümkünatı olmadığını da bilmekteyiz.
Ben ülkemim demokrasi ve hukuk devleti diye nitelendiriyorsa gerçek demokrasi ve hukuk devleti olmasını dilerdim.
Ama şunu açık görür olmaktayım biz ne gerçek bir hukuk devleti ne bir demokrasi ülkesi olmuşuz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.