Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ÜLKEDE GÜL GÜLİSTANLIK KİME GÖRE

Ülkemde her şey gül gülistanlık diyen siyasetçiler sahi ise nerde nasıl yaşamaktasınız. Benimle ekmek almaya benimle pazarda Pazar tezgahlarını gezip en ucuz ürünleri nasıl alırım cebimle filemin içini yürürken Pazar tezgahlarına bakarken biryandan da paramla filem ve evdeki hesapları yaparken yol yürüdüğümü karşıma tanıdık biri gelse dahi görmeyecek kadar dalgın olduğumu yaşıyor musun? Sen benim evimin olmadığı kiramın ödeyemediğimi parasızlıktan evlenemediğimi konut idaresi denilen bir kurum kurmuşsun oraya gidip baş vurmaya bile giderken hoş geldin demekten ziyade hapis yatanlar daha iyi bilir kovuş ağası olan gelen mahkuma ayak bastı parası ver bakalım der gibi hoş geldin ayak parası yatır gel konut idaresine baş vur dercesine bunu sen yaşadın mı? Konut daire başkanlığında alınan müracaatların müracaat eden şahsiyetlerin birinci derecesinden üçüncü deresine kadar olan kişilerin adına ne kadar gayrimenkul ve konutlar vardır. Bunu hiç araştırıldı mı? Ülkemde evsiz barksız kimsesiz olanlara devlet gel bakalım sen kimsin nasıl yaşarsın? Nerde yaşarsın? Nasıl geçimini idame edersin? Diyen bir siyaset ve devlet kademesi gördünüz mü? Sözde sosyal devletiz sosyal devlet demek halkıyla bire bir alakadar olan devlettir. Benim ülkemde işsiz, evsiz, gelirsiz olan bir vatandaşım var ise o zaman ben o ülkemden korkarım. Benim ülkemde o zaman soygun vardır. Benim ülkemde hırsızlık vardır. Benim ülkemde kaçakçılık vardır. Benim ülkemde gayri meşru işler ve filer var demektir. Ben ülkemin hükümeti isem öncelikle ülkemin nüfus tablosunu önüme koyup ülkemdeki vatandaşımın her aşamasını yaşamını bilmek zorundayım. Ülkemde halk arasında güzel bir deyim var. Devlet baba bu ne demek ben bu ülkenin vatandaşı isem bu memleketin devleti de benimle baba evlat ilişkisini yaşatmak gerekeni yapmak zorundadır. Siyasetçi kanadına yapışan her ne şekilde varlıklı ve geleceğini garantiliyor ise beni bağlamaz ama benim sıradan halkımın feryadı halkımın figanı beni bağlar. Devlet amiri olmak Hz. Ömer gibi bana gelen değil evinde aç kalıp taş pişireni görmek benim görevim. Benim lüks araçlarla lüks davetlerde lüks mekânlarda varlıklı kişilerle zaman harcamakla günlerimi idame etmek değildir. Halkımın derdiyle dertlenmeyen siyasetçiye siyasetçi demem necip fazıl dediği gibi ben secdeye varmayan başa baş demem deyimi gibi bende siyasetçiye siyaset demem benim halkımın feryadını görmeyen benim halkımın derdiyle dertlenmeyen siyasetçiye siyasetçi demem derim. Ülkemin vatandaşını dünya ülkelerinde ki durumları hepimiz görmekteyiz ülkemin halkının ne kadar sefalet ve he kadar geçimsizlik içersinde boğuştuğunu görürken bunların neden böyle demeyip kendi keyif ve çıkarlarına bakan siyasetçilerim hiç kusura bakmayın ben size devlet baba diyecek kadar artık aciz ve cahil değilim. Sizler kendilerinize göre aciz ve cahil yandaşlar bulmaya devam ediniz.  
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2019 - Pazartesi

ÜLKEDE GÜL GÜLİSTANLIK KİME GÖRE

Ülkemde her şey gül gülistanlık diyen siyasetçiler sahi ise nerde nasıl yaşamaktasınız.

Benimle ekmek almaya benimle pazarda Pazar tezgahlarını gezip en ucuz ürünleri nasıl alırım cebimle filemin içini yürürken Pazar tezgahlarına bakarken biryandan da paramla filem ve evdeki hesapları yaparken yol yürüdüğümü karşıma tanıdık biri gelse dahi görmeyecek kadar dalgın olduğumu yaşıyor musun?

Sen benim evimin olmadığı kiramın ödeyemediğimi parasızlıktan evlenemediğimi konut idaresi denilen bir kurum kurmuşsun oraya gidip baş vurmaya bile giderken hoş geldin demekten ziyade hapis yatanlar daha iyi bilir kovuş ağası olan gelen mahkuma ayak bastı parası ver bakalım der gibi hoş geldin ayak parası yatır gel konut idaresine baş vur dercesine bunu sen yaşadın mı?

Konut daire başkanlığında alınan müracaatların müracaat eden şahsiyetlerin birinci derecesinden üçüncü deresine kadar olan kişilerin adına ne kadar gayrimenkul ve konutlar vardır. Bunu hiç araştırıldı mı?

Ülkemde evsiz barksız kimsesiz olanlara devlet gel bakalım sen kimsin nasıl yaşarsın? Nerde yaşarsın? Nasıl geçimini idame edersin? Diyen bir siyaset ve devlet kademesi gördünüz mü? Sözde sosyal devletiz sosyal devlet demek halkıyla bire bir alakadar olan devlettir.

Benim ülkemde işsiz, evsiz, gelirsiz olan bir vatandaşım var ise o zaman ben o ülkemden korkarım. Benim ülkemde o zaman soygun vardır. Benim ülkemde hırsızlık vardır. Benim ülkemde kaçakçılık vardır. Benim ülkemde gayri meşru işler ve filer var demektir.

Ben ülkemin hükümeti isem öncelikle ülkemin nüfus tablosunu önüme koyup ülkemdeki vatandaşımın her aşamasını yaşamını bilmek zorundayım.

Ülkemde halk arasında güzel bir deyim var. Devlet baba bu ne demek ben bu ülkenin vatandaşı isem bu memleketin devleti de benimle baba evlat ilişkisini yaşatmak gerekeni yapmak zorundadır.

Siyasetçi kanadına yapışan her ne şekilde varlıklı ve geleceğini garantiliyor ise beni bağlamaz ama benim sıradan halkımın feryadı halkımın figanı beni bağlar.

Devlet amiri olmak Hz. Ömer gibi bana gelen değil evinde aç kalıp taş pişireni görmek benim görevim. Benim lüks araçlarla lüks davetlerde lüks mekânlarda varlıklı kişilerle zaman harcamakla günlerimi idame etmek değildir.

Halkımın derdiyle dertlenmeyen siyasetçiye siyasetçi demem necip fazıl dediği gibi ben secdeye varmayan başa baş demem deyimi gibi bende siyasetçiye siyaset demem benim halkımın feryadını görmeyen benim halkımın derdiyle dertlenmeyen siyasetçiye siyasetçi demem derim.

Ülkemin vatandaşını dünya ülkelerinde ki durumları hepimiz görmekteyiz ülkemin halkının ne kadar sefalet ve he kadar geçimsizlik içersinde boğuştuğunu görürken bunların neden böyle demeyip kendi keyif ve çıkarlarına bakan siyasetçilerim hiç kusura bakmayın ben size devlet baba diyecek kadar artık aciz ve cahil değilim. Sizler kendilerinize göre aciz ve cahil yandaşlar bulmaya devam ediniz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.