Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TÜRKİYE RUSYA İLİŞKLERİ ESKİSİ GİBİ DEVAM EDİYOR

Türkiye çıtasının yükseldiği bir dönem içerisinde gelişen bölgesel durumlar.Ramazan ayın başlarında söylemiştim. Bu bayramda tatil bölgelerimize Rusya'dan turist akını olacak belirmiştim.Şimdi bayram gelmeden Rusya ile ilişkilerimiz düzetirken aramızdaki soğukluğun giderilmesi için gerekli özverili çalışmaları sergilemekteyiz. Bu tek taraflı demek değildir Rusya olan ilişkilerimizin bozulmasından bu güne kadar iki ülkede kendilerinin güçlerinden fazlası cezalar çektiler, hatta bu nedenlerden dolayı birçok işler inşaatlar askıya alındı. Birçok firma nerde ise işi bırakma batma noktasına gelindi. Bu devlet işlerinin özel işlere müdahil edilmesi ile iki ülkenin insanları bayağı bir sıkıntı ve eziyetler içerisine girmiş oldular. Rusya işin özünden en kısa zamanda ayılması ile her şeyin normalleşmesini sağlamaktan başka alternatif olmadığını anlamış oldu ki iki ülke bir birleriyle dost oldukları bu iki ülkenin bir birleriyle yakınlığından daha yakın kimselerin olmadığının farkını net gördü. Siyonist emperyalistlerin ülkemizi karıştırıp ülkemizin hükümetini devirmek için ellerinden gelen her çabayı sarf etiler ama her ne hikmetse bunların senaryolarına oyunlarına düşmedik. Bu sonuçta onların bu durumdan dolayı komşu ülkeler ile aramızı bozup komşu ilişkilerimizi çıkmaza sokup işin ekonomi boyutuyla da bizleri yok etmek için mücadele verirken buna Rusya devletini de alet edip işin içine çekmeyi başardılar. Rusya bu kızgınlık süre zarfında ülkemiz ile olan tüm ilişki ve münasebetleri askıya alıp ülkemiz ile olan tüm ticari ilişkileri siyasi durumları askıya aldı. Bu sonuçta Putin Siyonist ve emperyalistlerin vaatleri ve oyunlarına gelindiğini görünce bu konuda ülkesinin halkının çıkar ve menfaatleri için. Ülkemiz ile yeniden her şeyin normale dönüşmesini sağlamak amacıyla yapılan tüm karşılıklı atılımların başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlamasıyla iki ülke için özelikle ticari amaçta olan birçok iki ülke esnafının yeniden hayat bulması için her duruma güzel bakmakla başlamasını sağladılar. Bu gelişmelerin olduğu bir dönem içerisinde olmamız ile yaz aylarında bir çok iş sektörünün hareketlenmesi zaman aşımı içerisinde olması ile işlerin bayram sonrası bir çok sektörde hareketlilik başlayacaktır. Rusya'da vatandaşlar Türk ürünleri nerede ise kara borsada işlem görürken yeniden gelişme gösterecek geçişler sağlanacağından iç piyasalarda yüksek bir haraketlilik göstereceğinden dolayı şimdiden halk esnaf kendi kendilerini o günler için şimdiden yeniden yapılacak ticaretler için hazırlıklarını yapmaktadırlar. Turizm şirketleri yeniden iş görüşmeleri için oradaki müşterileri ile istişare içerisinde bulunmaktadırlar Türkiye'deki tatil bölgesi olan Akdeniz sahil bölgesindeki tatil acenteleriyle istişare içerisinde yeniden sözleşmeler yapmak amacıyla bayram tatil süresince ülkemize akın etmeye başlayacaklar. Bayramdan sonra turizm akını olacağından şimdiden tüm durumların normalleşmesini sağlayacağımızdan emin olarak yeni bir sezonu şimdiden açtık demektir.
Ekleme Tarihi: 29 Haziran 2016 - Çarşamba

TÜRKİYE RUSYA İLİŞKLERİ ESKİSİ GİBİ DEVAM EDİYOR

Türkiye çıtasının yükseldiği bir dönem içerisinde gelişen bölgesel durumlar.
Ramazan ayın başlarında söylemiştim. Bu bayramda tatil bölgelerimize Rusya'dan turist akını olacak belirmiştim.
Şimdi bayram gelmeden Rusya ile ilişkilerimiz düzetirken aramızdaki soğukluğun giderilmesi için gerekli özverili çalışmaları sergilemekteyiz.

Bu tek taraflı demek değildir Rusya olan ilişkilerimizin bozulmasından bu güne kadar iki ülkede kendilerinin güçlerinden fazlası cezalar çektiler, hatta bu nedenlerden dolayı birçok işler inşaatlar askıya alındı. Birçok firma nerde ise işi bırakma batma noktasına gelindi. Bu devlet işlerinin özel işlere müdahil edilmesi ile iki ülkenin insanları bayağı bir sıkıntı ve eziyetler içerisine girmiş oldular.

Rusya işin özünden en kısa zamanda ayılması ile her şeyin normalleşmesini sağlamaktan başka alternatif olmadığını anlamış oldu ki iki ülke bir birleriyle dost oldukları bu iki ülkenin bir birleriyle yakınlığından daha yakın kimselerin olmadığının farkını net gördü.

Siyonist emperyalistlerin ülkemizi karıştırıp ülkemizin hükümetini devirmek için ellerinden gelen her çabayı sarf etiler ama her ne hikmetse bunların senaryolarına oyunlarına düşmedik.

Bu sonuçta onların bu durumdan dolayı komşu ülkeler ile aramızı bozup komşu ilişkilerimizi çıkmaza sokup işin ekonomi boyutuyla da bizleri yok etmek için mücadele verirken buna Rusya devletini de alet edip işin içine çekmeyi başardılar.

Rusya bu kızgınlık süre zarfında ülkemiz ile olan tüm ilişki ve münasebetleri askıya alıp ülkemiz ile olan tüm ticari ilişkileri siyasi durumları askıya aldı.

Bu sonuçta Putin Siyonist ve emperyalistlerin vaatleri ve oyunlarına gelindiğini görünce bu konuda ülkesinin halkının çıkar ve menfaatleri için.

Ülkemiz ile yeniden her şeyin normale dönüşmesini sağlamak amacıyla yapılan tüm karşılıklı atılımların başarılı bir şekilde ilerlemesini sağlamasıyla iki ülke için özelikle ticari amaçta olan birçok iki ülke esnafının yeniden hayat bulması için her duruma güzel bakmakla başlamasını sağladılar.

Bu gelişmelerin olduğu bir dönem içerisinde olmamız ile yaz aylarında bir çok iş sektörünün hareketlenmesi zaman aşımı içerisinde olması ile işlerin bayram sonrası bir çok sektörde hareketlilik başlayacaktır.

Rusya'da vatandaşlar Türk ürünleri nerede ise kara borsada işlem görürken yeniden gelişme gösterecek geçişler sağlanacağından iç piyasalarda yüksek bir haraketlilik göstereceğinden dolayı şimdiden halk esnaf kendi kendilerini o günler için şimdiden yeniden yapılacak ticaretler için hazırlıklarını yapmaktadırlar.

Turizm şirketleri yeniden iş görüşmeleri için oradaki müşterileri ile istişare içerisinde bulunmaktadırlar Türkiye'deki tatil bölgesi olan Akdeniz sahil bölgesindeki tatil acenteleriyle istişare içerisinde yeniden sözleşmeler yapmak amacıyla bayram tatil süresince ülkemize akın etmeye başlayacaklar.

Bayramdan sonra turizm akını olacağından şimdiden tüm durumların normalleşmesini sağlayacağımızdan emin olarak yeni bir sezonu şimdiden açtık demektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.