Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TÜM SİYESETÇİLER AYNI

Of, Of, of artık yeter denilecek kadar kederliyim içliyim.Şanlıurfa ili kaç yıl oldu? Büyükşehir oldu? 12 Kasım 2012 bak ne tesadüf tam 4 yıl ve yani 1460 gün önce idi Şanlıurfa artık büyükşehir olma statüsüne kavuşmuştur.Bu süre zarfında şehrimde kaç vali, kaç belediye, kaç il başkanları ve daha nice siyasetçi, yönetici, idareci geldi gitti. Bunların sayılarını artık unuttum desem yeridir.Şanlıurfa ilinde görev başında olduğu dönemde şehrimin yöneticisi idarecisi ve hatta en yetkili amiri olan sayın valim himayesinde olan özel idarenin de artık lav edileceği bilen bir yöneticinin şehrime hiçbir çivi çakmadığını şehrime hizmet değil tam aksine hezimet yaptığı ilk günlerde bildiğimden dile getirdim. Ama benim söylemlerim nafile oldu. Çünkü eski bir halk arasında deyim var. "mahkemede dayın varsa sırtın yere gelmez" işte tam bu deyim ile bizim idareci yönetici himayesinde olan özel idareyi bile tüm yandaşlarla birlikte içini boşaltıp hiçbir hizmet yapmadan gitti.Bu kuruma bağlı olan ilçe kaymakamlıkların idari binaları ve yerleşkelerinin olmayışı ne kadar can alıcı duruma düşülmüştür. Devletin himayesinde olan arazilerin dernek, kooperatif ve oda gibi kuruluşlara yerleri tahsis edilirken ama ilçe kaymakamlıklarına gelindiğinde yer yok diyecek kadar net ifadeler ile bu hizmetleri yapmadıklarını bu hizmetlerin yapılmaması ile de kalınmayıp emirlerinde olan kurumun da içini boşaltıp herkes bir yana çekildiler. Şimdi o şahsiyetler hep siyasi kademelerde üst mevki makamlarda yerlerini aldılar. İşte Şanlıurfa ilinin gerçek yüzü gerçek hizmetlerinin erleri olarak kendini gösterenlerin durumları işte şehrimin içinde olduğu durum ne kadar can alıcı durumda olduğunu gördükçe içlerim ah ile vah ile dolmaktadır. Bu şehrin sahipleri nerde bu şehirde devlet nerdedir. Bu şehrin 12'lerinin ruhu şad olsun ama şimdi iyi biliyorum ki bize bıraktıkları şehre yaptığımız ihanetleri görselerdi kesin kahırlarından bin defa ölmüşlerdi. Bunu ihanetleri yapan kişilerin siyaset arenalarında halen görevde olmaları hem ülkem için hem vatan için benim nezdim de birer ihanetçiler. Bu ülkeyi biz öyle kolay kazanmadık ki bunlar böyle kendi çıkar ve menfileri için hunharca kullanmasına da müsaade etmemizde mümkün değildir.Şehrime yapılmayan hizmetleri ve siyasetçilerin başta ülkem olmak üzere özelikle şehrime yapılmayan ve halı hazırda yapılan yanlış ve ihanetleri sıralayarak işleyeceğim.
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2016 - Salı

TÜM SİYESETÇİLER AYNI

Of, Of, of artık yeter denilecek kadar kederliyim içliyim.
Şanlıurfa ili kaç yıl oldu? Büyükşehir oldu? 12 Kasım 2012 bak ne tesadüf tam 4 yıl ve yani 1460 gün önce idi Şanlıurfa artık büyükşehir olma statüsüne kavuşmuştur.
Bu süre zarfında şehrimde kaç vali, kaç belediye, kaç il başkanları ve daha nice siyasetçi, yönetici, idareci geldi gitti. Bunların sayılarını artık unuttum desem yeridir.
Şanlıurfa ilinde görev başında olduğu dönemde şehrimin yöneticisi idarecisi ve hatta en yetkili amiri olan sayın valim himayesinde olan özel idarenin de artık lav edileceği bilen bir yöneticinin şehrime hiçbir çivi çakmadığını şehrime hizmet değil tam aksine hezimet yaptığı ilk günlerde bildiğimden dile getirdim. Ama benim söylemlerim nafile oldu. Çünkü eski bir halk arasında deyim var. "mahkemede dayın varsa sırtın yere gelmez" işte tam bu deyim ile bizim idareci yönetici himayesinde olan özel idareyi bile tüm yandaşlarla birlikte içini boşaltıp hiçbir hizmet yapmadan gitti.
Bu kuruma bağlı olan ilçe kaymakamlıkların idari binaları ve yerleşkelerinin olmayışı ne kadar can alıcı duruma düşülmüştür. Devletin himayesinde olan arazilerin dernek, kooperatif ve oda gibi kuruluşlara yerleri tahsis edilirken ama ilçe kaymakamlıklarına gelindiğinde yer yok diyecek kadar net ifadeler ile bu hizmetleri yapmadıklarını bu hizmetlerin yapılmaması ile de kalınmayıp emirlerinde olan kurumun da içini boşaltıp herkes bir yana çekildiler. Şimdi o şahsiyetler hep siyasi kademelerde üst mevki makamlarda yerlerini aldılar. İşte Şanlıurfa ilinin gerçek yüzü gerçek hizmetlerinin erleri olarak kendini gösterenlerin durumları işte şehrimin içinde olduğu durum ne kadar can alıcı durumda olduğunu gördükçe içlerim ah ile vah ile dolmaktadır. Bu şehrin sahipleri nerde bu şehirde devlet nerdedir. Bu şehrin 12'lerinin ruhu şad olsun ama şimdi iyi biliyorum ki bize bıraktıkları şehre yaptığımız ihanetleri görselerdi kesin kahırlarından bin defa ölmüşlerdi.
Bunu ihanetleri yapan kişilerin siyaset arenalarında halen görevde olmaları hem ülkem için hem vatan için benim nezdim de birer ihanetçiler. Bu ülkeyi biz öyle kolay kazanmadık ki bunlar böyle kendi çıkar ve menfileri için hunharca kullanmasına da müsaade etmemizde mümkün değildir.
Şehrime yapılmayan hizmetleri ve siyasetçilerin başta ülkem olmak üzere özelikle şehrime yapılmayan ve halı hazırda yapılan yanlış ve ihanetleri sıralayarak işleyeceğim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.