Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TÜM ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA

Çanakkale geçilmez.Sen unutma ey yoldaş bu ülkede nice kefensiz nice yavrularımız cephelerde can vermiştir. Genç Osman hikâyesini okumayan bilmeyen yoktur sanırım. Bilinmez mi benim kutsaldır memleketim vatanım toprağım. Ben kimselere verdirmem vatan topraklarımı benim memleketimin her adımında bir tarih ter yanında bir şehit her köşesinde bir mabet vardır. Ne güzel komutandır ki o komutan ne güzel şehirdir ki o güzel şehir diyerek nida ile dile getirmiş Hz. Muhammed. Ben böylesi bir vatan için can veren nice şehitlerimize sen ölmedin ey şehit sen daha dün yine Kıbrıs hareketinde yine orada idin. Saysam günlerimizi alacak isim versem yerler yerinden oynayacak sen şehit oğlu şehit her vatanımın köşesinde her yanında geceli gündüzlü nöbettesin senin makamına gelen seni orda sanmakta ama sen görevlerin başında kâh Kıbrıs'ta kâh Çanakkale'de kâh Sarıkamış'ta sen her yerdesin. Sana ne destan yazılabilir, nede nidalar edile bilir senin tek adın var ey şehit çünkü sen peygamberin komşusu cenneti bakiyedesin sen ki ruhun ile bedenin ile vatan için cephedesin. Sadece Çanakkale mi! Sarıkamış şehitleri! Kendi vatan memleketleri için bacımın çarşafı peçesine pençe uzatanlara bismillah ya Allah edip iman gücüyle milleti uyandıran atamız sütçü imam. Çeteleri memlekete karşı koyulan karayılanı şehit kâmil'imi diyeyim. Şanlıurfa 12'ler diye bilinen çetelerinin birliklerinin beraberliklerinin kurtuluş savaşına gerçek manada bir kendinize gelin ey halk bir şehir ki kendi imkân ve olanaklarıyla kendi vatandaşıyla güçlü ihtilalci güçlere karşı gelme cesaretini gösterip bunda başarı kılıyorsa o zaman biz daha ne güne dürüyoruz. Diyen komutan ne güzel demiş ya istiklal ya ölüm demiştir. Bizim böylesi iman dolu bir sinemiz var. Uyuyormuş sen sanma bu vatanı mezarında bile görev bekler olmuş şehitlerimizin mekanı sen mi idin savaşlarda meydanlara dökülen sen miydin beşparmak dağlarına kocaman tankları götüren düşün ey gafil olma senin için görevi başına olan şehidim var. Benim ülkemde ne bölmek nede yıpratmaya gelir. Benim ülkemin insanın sabrı vardır taşınması beklenir. Taştı mı sabrı görmez gözleri kimseleri her kim ki eylemişse hakaret o anda eyler tekbir ile Allahuekber. Ne dinler güçlü ne dinler top ile nükleer ya Allah dedi mi kaldırır birden 276 kilo ile verir alayına topa işte budur benim şehidim sen düşme uyuyor sanma ki nefer hepsi birer genç Osman'dır vatan için bir nefer.Şanlı bayrağım için dökülen kanlar sana helal dır. Sen rahat uyu ey şehit senin iledir peygamber vardır senin naşında bil elem bir keder olmaya aklın devleti medet sen rahat uyu daha vardır. Senin evlatlarında iman ile kuvvet hiç kimse senin bıraktığın emanete dokunamaz alırız. Var gücümüzle ile sana uzanan ellerin ruhlarını sen rahat uyu ey şehidim sen bize ol şefaat eyle bize biz koruruz senin kutsal emanetini ne mutlu ki bize şefaat karımız şehittir.
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2016 - Pazartesi

TÜM ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA

Çanakkale geçilmez.
Sen unutma ey yoldaş bu ülkede nice kefensiz nice yavrularımız cephelerde can vermiştir.

Genç Osman hikâyesini okumayan bilmeyen yoktur sanırım.

Bilinmez mi benim kutsaldır memleketim vatanım toprağım. Ben kimselere verdirmem vatan topraklarımı benim memleketimin her adımında bir tarih ter yanında bir şehit her köşesinde bir mabet vardır.

Ne güzel komutandır ki o komutan ne güzel şehirdir ki o güzel şehir diyerek nida ile dile getirmiş Hz. Muhammed.

Ben böylesi bir vatan için can veren nice şehitlerimize sen ölmedin ey şehit sen daha dün yine Kıbrıs hareketinde yine orada idin.

Saysam günlerimizi alacak isim versem yerler yerinden oynayacak sen şehit oğlu şehit her vatanımın köşesinde her yanında geceli gündüzlü nöbettesin senin makamına gelen seni orda sanmakta ama sen görevlerin başında kâh Kıbrıs'ta kâh Çanakkale'de kâh Sarıkamış'ta sen her yerdesin.

Sana ne destan yazılabilir, nede nidalar edile bilir senin tek adın var ey şehit çünkü sen peygamberin komşusu cenneti bakiyedesin sen ki ruhun ile bedenin ile vatan için cephedesin.

Sadece Çanakkale mi! Sarıkamış şehitleri! Kendi vatan memleketleri için bacımın çarşafı peçesine pençe uzatanlara bismillah ya Allah edip iman gücüyle milleti uyandıran atamız sütçü imam. Çeteleri memlekete karşı koyulan karayılanı şehit kâmil'imi diyeyim.

Şanlıurfa 12'ler diye bilinen çetelerinin birliklerinin beraberliklerinin kurtuluş savaşına gerçek manada bir kendinize gelin ey halk bir şehir ki kendi imkân ve olanaklarıyla kendi vatandaşıyla güçlü ihtilalci güçlere karşı gelme cesaretini gösterip bunda başarı kılıyorsa o zaman biz daha ne güne dürüyoruz. Diyen komutan ne güzel demiş ya istiklal ya ölüm demiştir. Bizim böylesi iman dolu bir sinemiz var.

Uyuyormuş sen sanma bu vatanı mezarında bile görev bekler olmuş şehitlerimizin mekanı sen mi idin savaşlarda meydanlara dökülen sen miydin beşparmak dağlarına kocaman tankları götüren düşün ey gafil olma senin için görevi başına olan şehidim var.

Benim ülkemde ne bölmek nede yıpratmaya gelir. Benim ülkemin insanın sabrı vardır taşınması beklenir. Taştı mı sabrı görmez gözleri kimseleri her kim ki eylemişse hakaret o anda eyler tekbir ile Allahuekber. Ne dinler güçlü ne dinler top ile nükleer ya Allah dedi mi kaldırır birden 276 kilo ile verir alayına topa işte budur benim şehidim sen düşme uyuyor sanma ki nefer hepsi birer genç Osman'dır vatan için bir nefer.
Şanlı bayrağım için dökülen kanlar sana helal dır.
Sen rahat uyu ey şehit senin iledir peygamber vardır senin naşında bil elem bir keder olmaya aklın devleti medet sen rahat uyu daha vardır. Senin evlatlarında iman ile kuvvet hiç kimse senin bıraktığın emanete dokunamaz alırız. Var gücümüzle ile sana uzanan ellerin ruhlarını sen rahat uyu ey şehidim sen bize ol şefaat eyle bize biz koruruz senin kutsal emanetini ne mutlu ki bize şefaat karımız şehittir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.