Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TOPLU TAŞIMADA İÇLER ACISI DURUM

Şanlıurfa belediyesi yine 20 araç almış toplu taşımaya ilave ediyormuş!Daha önceden dile getirdim yeniden söylemeye gerek yok sanırım. Şanlıurfa toplu taşıma var mı ki toplu taşımaya araç alınmakta ne kadar araç alınsa ne kadar araç filosu olsa da olsun bir işe yaramaz.Bakın Şanlıurfa ilinin Kara köprü ilçesi birçok ilden büyük olasına rağmen orada yapılan güzergâhlar duraklar hiç biri ne yerinde nede doğru yerlerdir.Bu olunca orada toplu taşıma kullanan vatandaşlar hiç biri toplu taşımadan memnun değildir.Toplu taşıma demek bir ilin vatandaşına halkına hizmetten çok o şehirde özel araçların ve şehir içi trafiğinin rahatlatmak amacıyla yapılan hizmetlerdir. Şanlıurfa ilinde bu hizmetten çok çileye dönüşmektedir.Şanlıurfa bağlar başı, semti sigorta mahallesinde oturan kardeşlerimiz otogar veya Mehmet Akif İNAN araştırma hastanesine gitmesi için kesin iki araç değişmesi lazım ve bu zaman içersinde harcadığı zaman ise oda bir o kadar cabasıdır. Bu güzergahta yeni açılan yol dediğimiz olan otogar sanayi hattından direk bir hat açılmıyor. O semtlerde kalan insanlarımıza neden böylesi uzun bir yol güzergâhı reva görülmektedir.Bunu düşünemeyen idareci yöneticilerimiz ne kadar araç alsa ne kadar kendilerini hizmet gösterseler de ben bunlara hizmet demem tam aksine millete zeval eziyet vermekten öte bir şey yapmadıklarını bilirim.Bakın Isparta ili, Antakya (Hatay) ili, bu şehirler Şanlıurfa ilinden küçük iller hem nüfus hem şehir ölçüm bakımından oradaki toplu taşıma araçlarında ses ve görüntü sistemiyle duraklar anons ediliyor, görsel olarak ta ekranlarda görünmekte hizmetler sunuluyor. Şanlıurfa ilinde neredeyse tüm araçlarda ekran bulunmakta ama bu ekranlar ismini saydığım illerden farklı hizmetler sunmakta o ekranlar bizde reklâm amaçlı olduğundan dediğim sistemleri bizim ilde şoför kardeşlerimize yükleme yapmışlar. Şanlıurfa ilinde toplu taşıma araçları kullanan kardeşlerimiz durağa gelmeden bağırır şu var mı inan bazılarına siz bu durakta ineceksiniz diye sesli hizmetleri bu kardeşlerimize yükleme yapmışlar.Bu belediye toplu taşımada sayıları hayli fazla olan müdürlerle yönetici ve idarecilerle dolgunlukla idare edilmekte ama her nedense bunların hepsinde bakıldığında toplu taşıma ve trafik bilgisinden şehircilik bilgisinden hepsi yoksunlar.Böylesi bilgiden yoksun bir idarede ne kadar araç ve ne kadar ekipman olursa olsun aksaklıklar devam eder edecektir de.Duraklar hiç biri yerinde olmadığı gibi birde duraklarda yapılan özel araçların otopark etmeleri buna hiçbir müdahale yapılmaması. Tüm toplu taşıma duraklarına cezai işlem yapılması duraklarda duran araçlara Elektronik Sistem gibi hemen anında cezai işlem yazılmalıdır. Tüm duraklar sarı kabartma işlemi yapılıp duraklar yerde belirtilmiş olarak göstermelidir. Bu konuda gidin Denizli ilinden bilgi alın isterseniz.
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2016 - Salı

TOPLU TAŞIMADA İÇLER ACISI DURUM

Şanlıurfa belediyesi yine 20 araç almış toplu taşımaya ilave ediyormuş!
Daha önceden dile getirdim yeniden söylemeye gerek yok sanırım. Şanlıurfa toplu taşıma var mı ki toplu taşımaya araç alınmakta ne kadar araç alınsa ne kadar araç filosu olsa da olsun bir işe yaramaz.
Bakın Şanlıurfa ilinin Kara köprü ilçesi birçok ilden büyük olasına rağmen orada yapılan güzergâhlar duraklar hiç biri ne yerinde nede doğru yerlerdir.
Bu olunca orada toplu taşıma kullanan vatandaşlar hiç biri toplu taşımadan memnun değildir.
Toplu taşıma demek bir ilin vatandaşına halkına hizmetten çok o şehirde özel araçların ve şehir içi trafiğinin rahatlatmak amacıyla yapılan hizmetlerdir.
Şanlıurfa ilinde bu hizmetten çok çileye dönüşmektedir.
Şanlıurfa bağlar başı, semti sigorta mahallesinde oturan kardeşlerimiz otogar veya Mehmet Akif İNAN araştırma hastanesine gitmesi için kesin iki araç değişmesi lazım ve bu zaman içersinde harcadığı zaman ise oda bir o kadar cabasıdır. Bu güzergahta yeni açılan yol dediğimiz olan otogar sanayi hattından direk bir hat açılmıyor. O semtlerde kalan insanlarımıza neden böylesi uzun bir yol güzergâhı reva görülmektedir.
Bunu düşünemeyen idareci yöneticilerimiz ne kadar araç alsa ne kadar kendilerini hizmet gösterseler de ben bunlara hizmet demem tam aksine millete zeval eziyet vermekten öte bir şey yapmadıklarını bilirim.
Bakın Isparta ili, Antakya (Hatay) ili, bu şehirler Şanlıurfa ilinden küçük iller hem nüfus hem şehir ölçüm bakımından oradaki toplu taşıma araçlarında ses ve görüntü sistemiyle duraklar anons ediliyor, görsel olarak ta ekranlarda görünmekte hizmetler sunuluyor.
Şanlıurfa ilinde neredeyse tüm araçlarda ekran bulunmakta ama bu ekranlar ismini saydığım illerden farklı hizmetler sunmakta o ekranlar bizde reklâm amaçlı olduğundan dediğim sistemleri bizim ilde şoför kardeşlerimize yükleme yapmışlar. Şanlıurfa ilinde toplu taşıma araçları kullanan kardeşlerimiz durağa gelmeden bağırır şu var mı inan bazılarına siz bu durakta ineceksiniz diye sesli hizmetleri bu kardeşlerimize yükleme yapmışlar.
Bu belediye toplu taşımada sayıları hayli fazla olan müdürlerle yönetici ve idarecilerle dolgunlukla idare edilmekte ama her nedense bunların hepsinde bakıldığında toplu taşıma ve trafik bilgisinden şehircilik bilgisinden hepsi yoksunlar.
Böylesi bilgiden yoksun bir idarede ne kadar araç ve ne kadar ekipman olursa olsun aksaklıklar devam eder edecektir de.
Duraklar hiç biri yerinde olmadığı gibi birde duraklarda yapılan özel araçların otopark etmeleri buna hiçbir müdahale yapılmaması. Tüm toplu taşıma duraklarına cezai işlem yapılması duraklarda duran araçlara Elektronik Sistem gibi hemen anında cezai işlem yazılmalıdır. Tüm duraklar sarı kabartma işlemi yapılıp duraklar yerde belirtilmiş olarak göstermelidir. Bu konuda gidin Denizli ilinden bilgi alın isterseniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.