Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

TAZİYE EVLERİ OLDU RANT EVLERİ

Ülkemin en güzel şehrinden en güzel gelenek ve göreneğini resmen rant konuma getirenler siz neyin peşindesiniz? Şanlıurfa aşiret ve aile bağlarının kuvvetli olmasından dolayı aile birlikleri ve aile bağları çok kuvvetli olmasından aileden birinin vefatından sonra başta ile bireyleri ile aşiret mensupları buna paralel olarak aile bağları ile eşler dostların yas tutma ve başsağlığı dilekleri günlerce sürerdi. Bu yas ’tan dolayı eş ve dostların duyulması ile gelen misafirler duruma göre aylar sürdüğü durumlar olmuştur. Şanlıurfa merkezde işlerden ve durumların yerlerin müsait durumunu düşünerek ‘ten en uygun ve makul olan durumu ele alarak ‘tan bunu üç gün ile sınırlandırıp buna birde yerlerin tayın edilmesi her kesimin her ailenin evleri yerleri mevcut olmayanların varlığı düşünülenlere şehrimizin akilane insanları güzel bir o kadar örnek teşkil edecek bir öncülük yaparken şehrimize taziye evleri adı altında baş sağlıklarını dostlarını misafirlerini ağırlayacak yerler tedarik etmişlerdir. Bu yerlerin tek amaç kullanımlarının gayesi taziye sahiplerinin yerlerinin olmamasından ve gelen misafirlerini başta şehrimizin sonrada ailenin yüzünü eşine dostuna mahcup etmeyecek şekilde misafirlerini ağırlaması için tahsis edilmiş yerlerdir. Bu yerlerin geneli camilerin müsait yerleri ve belediye, vakıf, ve devlete ait alanlar kullanılmıştır. Bazı yerlerde ise vatandaş kendi mülkiyetini vakıf etmiş yerler bu amaç için kullanılmıştır. Bu yerlerin şimdi oraları işletme adına beli kesimlere verilmiş ve böylesi halkın hizmetine vakıf edilen yerlerin öyle bir rantçılık başlamış ki akıllara durgunluk verecek duruma gelinmiştir. Bu yerlerin sergilerini belediyeler üstlenmiş giderlerinin demir başları belediyeler karşılamaktadır. Oranın işletmeciliğini yapanlar oradan öyle bir rant sağlar olmuşlar ki akıllara durgunluk. Benim kısa bir araştırmam ile yaptığım araştırma normalde bir düğün salonu tutsam taziyemiz için vakıf edilen ve halkımızın hizmetine sunulmuş taziye evinden daha ucuz ve daha hesaplı ben bu hizmeti böyle ranta çeviren kişileri ve şahsiyetlerin hakkında gerekli işlemleri yapılmasını bu taziye evlerinden sorumlu kurumları ve bu taziye evlerinden sorumlu makam mevkileri acilen göreve çağırıyorum. Bu hizmet yerlerini böylesi rant yapan şahsiyetlerin hakkında işlemlerin yapılası ve bu gelirlerin ne amaçla nere kullanıldığın hesapları sorulmasını istiyorum. Hizmetten çok rantçılık başlamıştır. Yoksa kurumlar makamlarda bu eyleme ortaklar mı?  
Ekleme Tarihi: 03 Ocak 2019 - Perşembe

TAZİYE EVLERİ OLDU RANT EVLERİ

Ülkemin en güzel şehrinden en güzel gelenek ve göreneğini resmen rant konuma getirenler siz neyin peşindesiniz?

Şanlıurfa aşiret ve aile bağlarının kuvvetli olmasından dolayı aile birlikleri ve aile bağları çok kuvvetli olmasından aileden birinin vefatından sonra başta ile bireyleri ile aşiret mensupları buna paralel olarak aile bağları ile eşler dostların yas tutma ve başsağlığı dilekleri günlerce sürerdi.

Bu yas ’tan dolayı eş ve dostların duyulması ile gelen misafirler duruma göre aylar sürdüğü durumlar olmuştur.

Şanlıurfa merkezde işlerden ve durumların yerlerin müsait durumunu düşünerek ‘ten en uygun ve makul olan durumu ele alarak ‘tan bunu üç gün ile sınırlandırıp buna birde yerlerin tayın edilmesi her kesimin her ailenin evleri yerleri mevcut olmayanların varlığı düşünülenlere şehrimizin akilane insanları güzel bir o kadar örnek teşkil edecek bir öncülük yaparken şehrimize taziye evleri adı altında baş sağlıklarını dostlarını misafirlerini ağırlayacak yerler tedarik etmişlerdir.

Bu yerlerin tek amaç kullanımlarının gayesi taziye sahiplerinin yerlerinin olmamasından ve gelen misafirlerini başta şehrimizin sonrada ailenin yüzünü eşine dostuna mahcup etmeyecek şekilde misafirlerini ağırlaması için tahsis edilmiş yerlerdir.

Bu yerlerin geneli camilerin müsait yerleri ve belediye, vakıf, ve devlete ait alanlar kullanılmıştır. Bazı yerlerde ise vatandaş kendi mülkiyetini vakıf etmiş yerler bu amaç için kullanılmıştır.

Bu yerlerin şimdi oraları işletme adına beli kesimlere verilmiş ve böylesi halkın hizmetine vakıf edilen yerlerin öyle bir rantçılık başlamış ki akıllara durgunluk verecek duruma gelinmiştir. Bu yerlerin sergilerini belediyeler üstlenmiş giderlerinin demir başları belediyeler karşılamaktadır.

Oranın işletmeciliğini yapanlar oradan öyle bir rant sağlar olmuşlar ki akıllara durgunluk. Benim kısa bir araştırmam ile yaptığım araştırma normalde bir düğün salonu tutsam taziyemiz için vakıf edilen ve halkımızın hizmetine sunulmuş taziye evinden daha ucuz ve daha hesaplı ben bu hizmeti böyle ranta çeviren kişileri ve şahsiyetlerin hakkında gerekli işlemleri yapılmasını bu taziye evlerinden sorumlu kurumları ve bu taziye evlerinden sorumlu makam mevkileri acilen göreve çağırıyorum.

Bu hizmet yerlerini böylesi rant yapan şahsiyetlerin hakkında işlemlerin yapılası ve bu gelirlerin ne amaçla nere kullanıldığın hesapları sorulmasını istiyorum.

Hizmetten çok rantçılık başlamıştır. Yoksa kurumlar makamlarda bu eyleme ortaklar mı?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.