Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SİYASETİN GERÇEK YÜZÜ

İşte ülkede büyük sorunların başında gelen siyaset çıkmazlarıdır. Ülkede siyasetin içindeki gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlamıştır. Siyasetçilerin ikinci şahsiyetleri yerel yönetimlerde adeta lider yönetimi şeklinde kendileri işleri idare eder gibi asıl yönetimi işlerin takibi kendileri yapıyor. Koltukta oturanlar sadece göstermelik olarak koltuk nöbetin deler. İşte size geçmişten örnekler. Bursa ilinin geçmişte bir bakanın kardeşi Bursa’da belediyede adeta kendisinden habersiz işler yapılmazdı. Bursa ilindeki bakan kardeşi nerede ise halk arasında adeta yüzdelik sistemi ile işlerin takipçi olmuşlardı. Şimdi Büyük şehir özellikle İstanbul başta olmak üzere belediye başkanı adayı olacak şahsiyetin ben bu ile belediye başkanı olacak isem özgür ve bağımsız çalışacak isem aday olurum. İstanbul adayını bursa ilinin benzeri taktik ile başkan olunacak kişinin belediye başkanı olacak ise bu makamı da siyasetin tepesindeki kişilerin emri havalesinde olan şahsiyetlerin emrinde çalışacak ise böylesi bir durumda belediye başkanı olmaktansa olmamak daha mantıklıdır. Böylesi durumdan dolayı da siyasetin tepesindeki kişilerin emrinde çalışılacak bir belediye olarak görev verilmektense o zaman kendi emrindeki kişileri direk aday yapın o zaman görelim. Madem ki böylesi kişilerin emrinden belediye yönetiliyorlar ise yönetilmekten ise kendilerini belediye başkan adayı olunuz. Bu kişilerin perde arkasında belediyeyi yönetecekler ise direk yönetmelerini sağlayınız. Bu kişileri direk aday edip halka siyasetin gerçek yüzünü gösterin görelim. Bu şekilde siyasetin gerçek yönü böyle bir durumdur. Milletvekili olanların birinci derecede yakınları bulundukları yerlerde en üst makamlardaki mevki sahiplerinden daha mevkili ve makam sahibi gibi kendilerini görüp başta tüm kurumlardan başlayıp tüm makam ve mevkilerde söz sahipleridirler. Sıradan vatandaşların durumu bu durumda içler acısı çünkü üst makamlarda dayıları olmadığı gibi birde siyasetin içinde yakıları yok ise o zaman vay o vatandaşımızın haline bu ülkede öylesi bir köhnemiş öyle bir kokuşmuş ki normal bir vatandaş böylesi durumlardan yararlanmadığından işsiz ve çaresiz durumdadırlar. Ülkemdeki siyasetin böyle olmasından dolayı halkın siyasete ve siyasetçiye güvencesi kalmamıştır. Ülkemde siyasetin tutulur yanı kalmamıştır. İş-kur müracaat etsen de partilerin listesi ile iş alımları yapılmaktadır.
Ekleme Tarihi: 03 Aralık 2018 - Pazartesi

SİYASETİN GERÇEK YÜZÜ

İşte ülkede büyük sorunların başında gelen siyaset çıkmazlarıdır.

Ülkede siyasetin içindeki gerçekler gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.

Siyasetçilerin ikinci şahsiyetleri yerel yönetimlerde adeta lider yönetimi şeklinde kendileri işleri idare eder gibi asıl yönetimi işlerin takibi kendileri yapıyor. Koltukta oturanlar sadece göstermelik olarak koltuk nöbetin deler.

İşte size geçmişten örnekler.

Bursa ilinin geçmişte bir bakanın kardeşi Bursa’da belediyede adeta kendisinden habersiz işler yapılmazdı. Bursa ilindeki bakan kardeşi nerede ise halk arasında adeta yüzdelik sistemi ile işlerin takipçi olmuşlardı.

Şimdi Büyük şehir özellikle İstanbul başta olmak üzere belediye başkanı adayı olacak şahsiyetin ben bu ile belediye başkanı olacak isem özgür ve bağımsız çalışacak isem aday olurum.

İstanbul adayını bursa ilinin benzeri taktik ile başkan olunacak kişinin belediye başkanı olacak ise bu makamı da siyasetin tepesindeki kişilerin emri havalesinde olan şahsiyetlerin emrinde çalışacak ise böylesi bir durumda belediye başkanı olmaktansa olmamak daha mantıklıdır.

Böylesi durumdan dolayı da siyasetin tepesindeki kişilerin emrinde çalışılacak bir belediye olarak görev verilmektense o zaman kendi emrindeki kişileri direk aday yapın o zaman görelim.

Madem ki böylesi kişilerin emrinden belediye yönetiliyorlar ise yönetilmekten ise kendilerini belediye başkan adayı olunuz. Bu kişilerin perde arkasında belediyeyi yönetecekler ise direk yönetmelerini sağlayınız. Bu kişileri direk aday edip halka siyasetin gerçek yüzünü gösterin görelim.

Bu şekilde siyasetin gerçek yönü böyle bir durumdur. Milletvekili olanların birinci derecede yakınları bulundukları yerlerde en üst makamlardaki mevki sahiplerinden daha mevkili ve makam sahibi gibi kendilerini görüp başta tüm kurumlardan başlayıp tüm makam ve mevkilerde söz sahipleridirler. Sıradan vatandaşların durumu bu durumda içler acısı çünkü üst makamlarda dayıları olmadığı gibi birde siyasetin içinde yakıları yok ise o zaman vay o vatandaşımızın haline bu ülkede öylesi bir köhnemiş öyle bir kokuşmuş ki normal bir vatandaş böylesi durumlardan yararlanmadığından işsiz ve çaresiz durumdadırlar.

Ülkemdeki siyasetin böyle olmasından dolayı halkın siyasete ve siyasetçiye güvencesi kalmamıştır. Ülkemde siyasetin tutulur yanı kalmamıştır. İş-kur müracaat etsen de partilerin listesi ile iş alımları yapılmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.