Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SİYASETİN GERÇEK YÜZLERİ

Şanlıurfa ili öyle bir il ki akıllara durgunluk verecek bir şehirdir. Şanlıurfa ili henüz büyükşehir olmadan her ilde mevcut olduğu gibi bizim ilimizde de bulunan bir özel idare diye bir kurum vardı. Bu kurumun görevlerinin ve işleyişinin malvarlıklarına girmeden bu kurumun yöneticileri ve bu kurumun başındakiler kişilerden kısa bir anımsatmalar ile bazı durumları kaleme alacağım. Şanlıurfa ilinin özel idaresi sahi ne oldu orada geçmişte neler döndü? Bu kurumun başındaki şahsiyetler orada ne dümenler çevirip oranın içini nasıl boşaltıp o kurumu bitirdiler. Bu kurumun başındaki bir geçmişteki bir isimden başlayalım. İlime atanmış geçmişi karanlık ülkemin içinde devlet olmaya sonradan ülkemi kaosa süren bir örgüt olan ama halk arasında cemaat olan bir yapının geçmişteki uzantıları olan bir şahsiyet ilime gelmesiyle o kişinin parti olarak değil tam bir nefer olarak göreve başladı. Göreve gelmesiyle kendi partisini kandırması yetmediği gibi ilimin de geleceğini resmen karartarak Şanlıurfa ilini yıllarını alarak yıllarca gerilemesini sağlamış oldu. Siyasi kanadında bunları yapmakla yetinmedi! İlimde kendi yandaşlarını ve kendi yapılarına göre büyük bir özveri içinde yapılanmayı da sağlamış oldu. Bu yapılanma içinde birçok kurumda kendi yapılarına ve kendi emri havalesindeki kişileri iş başına kurumlara amir olmasını sağlamıştır. Bu zat ülkemin kalkınma gösteren partisini bile böylece yıllarca kandırıp gizlilik içinde cemaat yapısının odlusunu ilime ülkeme en güzel şekilde yapılanmasını sağlamıştır. İşte o dönemlerde ilimin özel idare kurumun başına bir şahsiyet getirip o şahsiyetin kendi gibi gizli ve bir o kadar titiz çalışmasını sağlamıştır. Bu kişinin özel idare kurumun başına geldiğinde ilimin özel idare kurumunu önce güzelce bir içini boşaltılar. Sonra büyükşehir olacağından dolayı birde gayrimenkulleri de güzelce bir yok etme taktiğine gittiler. Sonra bu şahsiyetler ne oldu. İşte devletin en üst kademesinde böylesi bir adamım olursa sırtım yere hiç gelir mi? Misali bir çalışma ile özel idare gidince aşamalı olarak devletin en önemli kademelerinde görev almaya başladı. Şuanda bulunduğu makam yine ülkemin hükümetinin en önemli makamlarından birinde mülkü amir olarak yapmaktadır. Hükümet içinde parti içinde, sözü geçen bir şahsiyet olması ülkemin partisi olan hükümet olan bir partinin liderinin böylesi durumları görememesi, resmen bu ülkenin yöneticisi olan bu parti için aklıma hemen böylesi bir soru getirir olmaktadır.  Acaba ülkemin hükümeti olan bu partinin böylesi durumu bilemesi, görememesi akıllara durgunluk vermektedir. Hemen akabinde acaba partinin bu yapılarla bağlarının devam etmesinden mi? Yoksa partinin liderinin haberi olmadan parti içinde halen varlıklarının devam etmesini sağlamak için uğraş verenlerin varlığından mı? Geçmişte ilime belediye başkanı olarak seçilmesi hemen akabinde milletvekili olan şahsiyetinde aynı çizgide oldu. Bu özel idarenin içi boşatılırken kendilerinin de bu kurumun sorumlusu olması ne acı gerçeklerdir.
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2018 - Salı

SİYASETİN GERÇEK YÜZLERİ

Şanlıurfa ili öyle bir il ki akıllara durgunluk verecek bir şehirdir.

Şanlıurfa ili henüz büyükşehir olmadan her ilde mevcut olduğu gibi bizim ilimizde de bulunan bir özel idare diye bir kurum vardı.

Bu kurumun görevlerinin ve işleyişinin malvarlıklarına girmeden bu kurumun yöneticileri ve bu kurumun başındakiler kişilerden kısa bir anımsatmalar ile bazı durumları kaleme alacağım.

Şanlıurfa ilinin özel idaresi sahi ne oldu orada geçmişte neler döndü? Bu kurumun başındaki şahsiyetler orada ne dümenler çevirip oranın içini nasıl boşaltıp o kurumu bitirdiler.

Bu kurumun başındaki bir geçmişteki bir isimden başlayalım.

İlime atanmış geçmişi karanlık ülkemin içinde devlet olmaya sonradan ülkemi kaosa süren bir örgüt olan ama halk arasında cemaat olan bir yapının geçmişteki uzantıları olan bir şahsiyet ilime gelmesiyle o kişinin parti olarak değil tam bir nefer olarak göreve başladı.

Göreve gelmesiyle kendi partisini kandırması yetmediği gibi ilimin de geleceğini resmen karartarak Şanlıurfa ilini yıllarını alarak yıllarca gerilemesini sağlamış oldu.

Siyasi kanadında bunları yapmakla yetinmedi! İlimde kendi yandaşlarını ve kendi yapılarına göre büyük bir özveri içinde yapılanmayı da sağlamış oldu.

Bu yapılanma içinde birçok kurumda kendi yapılarına ve kendi emri havalesindeki kişileri iş başına kurumlara amir olmasını sağlamıştır. Bu zat ülkemin kalkınma gösteren partisini bile böylece yıllarca kandırıp gizlilik içinde cemaat yapısının odlusunu ilime ülkeme en güzel şekilde yapılanmasını sağlamıştır.

İşte o dönemlerde ilimin özel idare kurumun başına bir şahsiyet getirip o şahsiyetin kendi gibi gizli ve bir o kadar titiz çalışmasını sağlamıştır. Bu kişinin özel idare kurumun başına geldiğinde ilimin özel idare kurumunu önce güzelce bir içini boşaltılar. Sonra büyükşehir olacağından dolayı birde gayrimenkulleri de güzelce bir yok etme taktiğine gittiler.

Sonra bu şahsiyetler ne oldu.

İşte devletin en üst kademesinde böylesi bir adamım olursa sırtım yere hiç gelir mi? Misali bir çalışma ile özel idare gidince aşamalı olarak devletin en önemli kademelerinde görev almaya başladı.

Şuanda bulunduğu makam yine ülkemin hükümetinin en önemli makamlarından birinde mülkü amir olarak yapmaktadır. Hükümet içinde parti içinde, sözü geçen bir şahsiyet olması ülkemin partisi olan hükümet olan bir partinin liderinin böylesi durumları görememesi, resmen bu ülkenin yöneticisi olan bu parti için aklıma hemen böylesi bir soru getirir olmaktadır.  Acaba ülkemin hükümeti olan bu partinin böylesi durumu bilemesi, görememesi akıllara durgunluk vermektedir. Hemen akabinde acaba partinin bu yapılarla bağlarının devam etmesinden mi? Yoksa partinin liderinin haberi olmadan parti içinde halen varlıklarının devam etmesini sağlamak için uğraş verenlerin varlığından mı?

Geçmişte ilime belediye başkanı olarak seçilmesi hemen akabinde milletvekili olan şahsiyetinde aynı çizgide oldu. Bu özel idarenin içi boşatılırken kendilerinin de bu kurumun sorumlusu olması ne acı gerçeklerdir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.