Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SİVİL TOPLUM MAKAM MEVKİLERİ TAPULU MALINIZ DEĞİLDİR

Şanlıurfa ilinde böylesi düzene pes derim. Şanlıurfa ilinde sivil toplum örgütlerinde öyle bir düzen var ki şaşıyorum. Odalar, Dernekler başkanlığı öyle bir hal almaktadır ki hep aynı kişilerle yıllarca artık nerede ise orada oturan şahsiyetler oradan direk emekli değil mezarı görür olacaklarını düşünmektedirler. Şanlıurfa ilinde sivil toplum örgütlerinin başkanları oturdukları makam mevkileri kendilerine tapulu malları görüp öyle rahat oturmaktadırlar. Hizmet ve işlevliklerini sorursanız onlar da ayrıca tartışılacak haller almaktadır. Oda ve derneklerin hizmetleri üyelerine ve vatandaşlara karşı yaralı faaliyetler yapmalarını sağlamak amacıyla oluşan durumlardır. Her nedense ilimizde bu işleyişin gerçek amacından çok sadece makam mevki konumunda olmaktadır. Komşu illerine bakıldığında komşu illerin sivil toplum kurumları olan odalar ve dernekler adeta arı gibi çalışıp illerini en yüksek seviyelere getirmiş durumdalar. Bu Şanlıurfa ili olunca tamamen farklı bir duruma düşmektedir. İlimizin sivil toplum başkanları yeni kişilere yeniden aday olanlara değil kendilerine tapulama sistemi ile devam etme mantığıyla halen yerlerini koruma kollama çabası içinde olanların hizmetleri olmadığı gibi toplum yararına da bir fayda sağlamamaktadırlar. Böylesi durumlardan da memnun olan üyelerin yenilenme gelişme büyüme göstermediğinin tescilli belgesidir. Zaman içinde artık erime noktasına gelen esnafların birçok sektörün artık ilimizde son demlerini yaşamaktadırlar. Hal böyle olunca üretici olan esnafımız gelecekte ithal edilecek sektöre gelecekte işe muhtaç olacak esnaflarımıza doğru yüz tutmaktadır. İşin gerçek sahiplerine işin ehline verilip yeniden iş istihdamlarını iş alanlarının açılmasını yeni girişimci kardeşlerimizin önünü açmak için girişimlerde bulunmamız gerekmekteyiz. Devletin hükümetinde sivil toplumlarında seçimlerinde belirli dönemler içinde görevler yapmalarını sağlayıp hatta beli bir dönemden sonra zorunlu halde görev yapmamalarını sağlamalıyız. Böyle durumlarda gelecekte olan gençlerimizin önünü açıp gelecek nesillere daha iyi iş istihdamını sağlamış olacak yeni beyin takımlarının geleceğe daha azimli girişimci ruhları çoğalmış olacağız. İlimde bazı başkanların ve buna bir iki muhtarların bile artık yaş sınırının üstünde olup artık adalet mercilerinde yaştan dolayı ehil olamayacaklarının tutanaklarına girecek kadar ileri derecede yaşlanmış durumdadırlar. Bunların halen başta olmaları ve işlerinin değil koltuk ve mevkileri işgal etmeleri ile öyle bir hal olmasından artık bu işin ne kadar laçkalaştığının göstergesidir. Buna en kısa zamanda artık son verip genç beyinlerin önünü açmamız gereken girişimleri yapmalıyız.
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2018 - Cuma

SİVİL TOPLUM MAKAM MEVKİLERİ TAPULU MALINIZ DEĞİLDİR

Şanlıurfa ilinde böylesi düzene pes derim.

Şanlıurfa ilinde sivil toplum örgütlerinde öyle bir düzen var ki şaşıyorum. Odalar, Dernekler başkanlığı öyle bir hal almaktadır ki hep aynı kişilerle yıllarca artık nerede ise orada oturan şahsiyetler oradan direk emekli değil mezarı görür olacaklarını düşünmektedirler.

Şanlıurfa ilinde sivil toplum örgütlerinin başkanları oturdukları makam mevkileri kendilerine tapulu malları görüp öyle rahat oturmaktadırlar. Hizmet ve işlevliklerini sorursanız onlar da ayrıca tartışılacak haller almaktadır.

Oda ve derneklerin hizmetleri üyelerine ve vatandaşlara karşı yaralı faaliyetler yapmalarını sağlamak amacıyla oluşan durumlardır. Her nedense ilimizde bu işleyişin gerçek amacından çok sadece makam mevki konumunda olmaktadır.

Komşu illerine bakıldığında komşu illerin sivil toplum kurumları olan odalar ve dernekler adeta arı gibi çalışıp illerini en yüksek seviyelere getirmiş durumdalar. Bu Şanlıurfa ili olunca tamamen farklı bir duruma düşmektedir.

İlimizin sivil toplum başkanları yeni kişilere yeniden aday olanlara değil kendilerine tapulama sistemi ile devam etme mantığıyla halen yerlerini koruma kollama çabası içinde olanların hizmetleri olmadığı gibi toplum yararına da bir fayda sağlamamaktadırlar.

Böylesi durumlardan da memnun olan üyelerin yenilenme gelişme büyüme göstermediğinin tescilli belgesidir. Zaman içinde artık erime noktasına gelen esnafların birçok sektörün artık ilimizde son demlerini yaşamaktadırlar. Hal böyle olunca üretici olan esnafımız gelecekte ithal edilecek sektöre gelecekte işe muhtaç olacak esnaflarımıza doğru yüz tutmaktadır.

İşin gerçek sahiplerine işin ehline verilip yeniden iş istihdamlarını iş alanlarının açılmasını yeni girişimci kardeşlerimizin önünü açmak için girişimlerde bulunmamız gerekmekteyiz.

Devletin hükümetinde sivil toplumlarında seçimlerinde belirli dönemler içinde görevler yapmalarını sağlayıp hatta beli bir dönemden sonra zorunlu halde görev yapmamalarını sağlamalıyız. Böyle durumlarda gelecekte olan gençlerimizin önünü açıp gelecek nesillere daha iyi iş istihdamını sağlamış olacak yeni beyin takımlarının geleceğe daha azimli girişimci ruhları çoğalmış olacağız.

İlimde bazı başkanların ve buna bir iki muhtarların bile artık yaş sınırının üstünde olup artık adalet mercilerinde yaştan dolayı ehil olamayacaklarının tutanaklarına girecek kadar ileri derecede yaşlanmış durumdadırlar. Bunların halen başta olmaları ve işlerinin değil koltuk ve mevkileri işgal etmeleri ile öyle bir hal olmasından artık bu işin ne kadar laçkalaştığının göstergesidir.

Buna en kısa zamanda artık son verip genç beyinlerin önünü açmamız gereken girişimleri yapmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.