Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

SİVİL DARBE VE PARALEL

Bir ülkenin en önemli varlığını var eden dört temel esas yapıdadır. Ülkemizde daha önce yapılan tüm darbeler. Askeri darbeler yapılmıştır ve hepsinin başarılı ülkemizi yıllarca geri bırakılması sağlanmıştır. 28 Şubat'a hazırlanan darbe sivil post modelde uygulandı ondada başarılı olunamadı. Başarılı olamayan bu model aslında paralelcilerin deneme yapısıydı.Paralel denilenler neler yaptı ona bakmamız lazım. Bundan dersler çıkarmamız lazım. Bu yapılanma temel esas olan dört temel esas olan konuyu çok güzel işleyip temelden bağlamayı sağladı.1. Eğitim konusu gibi bir ülkede eğitim çok önemli bunu bilen yapı kendi yandaşlarını bağlayıcı temel eğitime yıllarca önem verip tüm imkân ve olanaklarını bu yönde harcayıp eğitimde kendilerinin istediği haberi yakaladılar.2. Ülkenin güveni olan emniyet teşkilatında çok iyi kullanıp arada çok köklü bir yapılandırma sağladırlar.3. Adalet mekanizmasını da kendi yandaş ve elemanlarıyla donatıp Adalet mekanizmasını kendilerine hizmet kurumu yapmasını sağladılar.4. Mali kurum bir devletin en önemli varlığı olan malı durumlar mali durumunu kendilerinin kurmuş olduğu sistem mekanizması ile kendilerine mali gelir sağlama işleyişini sağlamasını sağladırlarBunu yapan örgütün tüm bu yapılanmasını sağlayan bir yapıyla ülkede kalan hiçbir müdahale yapılanmadığını bu yapının halen kurmuş olduğu sistem üzerinden işlem yapıldığı bir ülke durumundayız. Ülkemin varlığını bütünlüğünü sağlayacak bir hükümetin varlığını görememekteyim. Böylesi yapılanmış bir örgütün elemanları ve bunların fiili eylemlerinde kullanmış şahsiyetlerin halen ülkemin en yetkili şahsiyetleri davacı olmayıp beratlarını sağlıyorlarsa bu demektir ki halen bu yapılandırmanın varlığına ve işleyişlerini sağlamasına yardım edildiğinin açık bir dille ifadesidir. Ülkemin varlığına birliğine bütünlüğüne böylesi bir darbe girişiminde bulunan bir yapının halen görevleri başında ve tüm kurumlarda işlerinin başında olup, İşleyiş sağlıyorlar, ise o zaman zaten içerden darbe yapılmıştır. İçerde işleyiş başka ise var olan hükümet başka ise o zaman var olan hükümetin varlığı da bir anlam ifade etmediği açık ve nettir. Bu yapının mimarı olan şahsiyettin halen ülkesine ifadesi yapılanması bırakan savcı canice öldürülmesine emir talimatı veren şahsiyetin bile yurda iadesini sağlamayan adalet mekanizması bu ne demek açıkça hükümetin ülke üzerinde bir sellahiyetinin olmadığının açık ve net bir ifadesidir.
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2015 - Pazartesi

SİVİL DARBE VE PARALEL

Bir ülkenin en önemli varlığını var eden dört temel esas yapıdadır.
Ülkemizde daha önce yapılan tüm darbeler.
Askeri darbeler yapılmıştır ve hepsinin başarılı ülkemizi yıllarca geri bırakılması sağlanmıştır. 28 Şubat'a hazırlanan darbe sivil post modelde uygulandı ondada başarılı olunamadı.
Başarılı olamayan bu model aslında paralelcilerin deneme yapısıydı.
Paralel denilenler neler yaptı ona bakmamız lazım.
Bundan dersler çıkarmamız lazım.
Bu yapılanma temel esas olan dört temel esas olan konuyu çok güzel işleyip temelden bağlamayı sağladı.
1. Eğitim konusu gibi bir ülkede eğitim çok önemli bunu bilen yapı kendi yandaşlarını bağlayıcı temel eğitime yıllarca önem verip tüm imkân ve olanaklarını bu yönde harcayıp eğitimde kendilerinin istediği haberi yakaladılar.
2. Ülkenin güveni olan emniyet teşkilatında çok iyi kullanıp arada çok köklü bir yapılandırma sağladırlar.
3. Adalet mekanizmasını da kendi yandaş ve elemanlarıyla donatıp Adalet mekanizmasını kendilerine hizmet kurumu yapmasını sağladılar.
4. Mali kurum bir devletin en önemli varlığı olan malı durumlar mali durumunu kendilerinin kurmuş olduğu sistem mekanizması ile kendilerine mali gelir sağlama işleyişini sağlamasını sağladırlar
Bunu yapan örgütün tüm bu yapılanmasını sağlayan bir yapıyla ülkede kalan hiçbir müdahale yapılanmadığını bu yapının halen kurmuş olduğu sistem üzerinden işlem yapıldığı bir ülke durumundayız.
Ülkemin varlığını bütünlüğünü sağlayacak bir hükümetin varlığını görememekteyim.
Böylesi yapılanmış bir örgütün elemanları ve bunların fiili eylemlerinde kullanmış şahsiyetlerin halen ülkemin en yetkili şahsiyetleri davacı olmayıp beratlarını sağlıyorlarsa bu demektir ki halen bu yapılandırmanın varlığına ve işleyişlerini sağlamasına yardım edildiğinin açık bir dille ifadesidir.
Ülkemin varlığına birliğine bütünlüğüne böylesi bir darbe girişiminde bulunan bir yapının halen görevleri başında ve tüm kurumlarda işlerinin başında olup, İşleyiş sağlıyorlar, ise o zaman zaten içerden darbe yapılmıştır.
İçerde işleyiş başka ise var olan hükümet başka ise o zaman var olan hükümetin varlığı da bir anlam ifade etmediği açık ve nettir.
Bu yapının mimarı olan şahsiyettin halen ülkesine ifadesi yapılanması bırakan savcı canice öldürülmesine emir talimatı veren şahsiyetin bile yurda iadesini sağlamayan adalet mekanizması bu ne demek açıkça hükümetin ülke üzerinde bir sellahiyetinin olmadığının açık ve net bir ifadesidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.