Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞEHRİM BİR YÜCE ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

Şanlıurfalı olmak bir ayrıcalıktır. Şanlıurfa ili dünyanın ilk şehirlerinden biri olmasından dünyanın en eski yerleşim merkezidir. Bu şehirde kimler geldi. Kimler gitti. Bu şehirde ne başarılı şahsiyetler büyüdü. Bu şehir adı gibi şanı gibi nice insanlara nice medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. İşte dünya üzerinde gösterin bakalım böyle bir şehir. Bir şehirde dört lisan dört dil konuşulmakta bu şehirde nice kültür ve törelerin iç içe yaşadığı şehirdir. Böyle bir ilin içinde yetiştirdiği ünlüleri saymaya başlarsak buna ne günlerimiz ne sahifelerimiz yeterli kalır. İlimizin yetiştirdiği çınarların ilimizin ismiyle kendilerini özdeşleştirmiş geliştirmiş büyümüş ülkeye dünyaya mal olmuş nice ünlülerimiz mevcut işte bunlardan biri daha devrildi. İşte ülkemizde bir çınar daha devrildi. İşte o çınar özelikle meslektaşımız olması ve bizlere kendi varlığıyla hep önder lider eğitici ve yol gösterici olan değerli hemşerim Bekir ÇOSKUN ağabeyimiz. Bekir COŞKUN ağabeyimiz yaşam boyu hep doğruluktan ülkemize vatanımıza hizmet ederken asla kendi kişiliğini öne çıkarmadan ülkenin geleceği ile işinin gereğinin önem ve ehemmiyetini öne alarak işine odaklanmasını bilen bir yapısıyla asla çıkarcı, menfaatleri için işine kişiliğine, karakterliğine asla laf ettirecek bir şey yapmamıştır. Yazılarında asla kendini çıkarını dile getirmemiş hep eğriye eğri doğruya doğru diyerek yaşam boyu çizgisinden bön vermemiştir. Böylesi bir çınarın yıkılması başta ülkemiz olmak üzere ilimiz Şanlıurfa için büyük bir kayıp olmuştur. İlimizin medarı iftiharı olan böylesi bir şahsiyetin ilimize değil ülkemize mal olmuş bir şahsiyetin yine yapacağını yapmış gibi benim naşımı doğduğum atalarımın topraklarına beni emanet edin demesidir. İşte şen bu gün ağla ey Şanlıurfa ili bak ben sana geldim aç bağrını sar beni yine sana geldim dercesine geliyorum. İlimizin yöneticileri idarecileri siyasetçileri sizlere böylesi bir çınar için hiçbir şey dememeniz beni derinden üzmüştür. Size yandaşlık, yardakçılık, yalakalık yapmadığından dolayı böylesi bir çınarın vefatından dolayı bir mesaj yayınlamamanız ile büyük bir eksikliğinizin ortada olduğu ve kincilik içersinde olduğunuz görülmektedir. İlimizin yöneticileri idarecileri sizler gibi düşünüp sizler gibi görmek zorunda değiliz. Sizlere yalaka olanlara koşan sizlere karşı doğru ve hakki katı söylemek bizim kişiliğimiz ve görevimizdir. Sizin böylesi bir mesaj yayınlamanız ile asla bize bir şey fark ettirmez ama sizlerin şahsiyetine yücelik katar. Bizler zaten ülkeye kendimizi kanıtlamış ülkeye mal olmuş şahsiyetler olarak bizi ülke benimsemiş sizler bize şahsiyetimize bir şeyler katamazsınız.  Ancak bize bizim çınarın ismiyle kendinize bir nebzede olsa bir makam mevki edinmiş olursunuz. Mekânın cennet olsun ulu çınar. Yüce rabbim seni ana vatanında nur içinde ebedi istirahatına nail eylesin. Mekânın cennet olsun. Başta tüm ülkemin ulusumun olmak üzere şehrimin ve Coşkun ailesinin meslektaşımız olması sebebiyle başımız sağ olsun
Ekleme Tarihi: 21 Ekim 2020 - Çarşamba

ŞEHRİM BİR YÜCE ÇINARINI DAHA KAYBETTİ

Şanlıurfalı olmak bir ayrıcalıktır.

Şanlıurfa ili dünyanın ilk şehirlerinden biri olmasından dünyanın en eski yerleşim merkezidir.

Bu şehirde kimler geldi. Kimler gitti. Bu şehirde ne başarılı şahsiyetler büyüdü. Bu şehir adı gibi şanı gibi nice insanlara nice medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

İşte dünya üzerinde gösterin bakalım böyle bir şehir.

Bir şehirde dört lisan dört dil konuşulmakta bu şehirde nice kültür ve törelerin iç içe yaşadığı şehirdir.

Böyle bir ilin içinde yetiştirdiği ünlüleri saymaya başlarsak buna ne günlerimiz ne sahifelerimiz yeterli kalır.

İlimizin yetiştirdiği çınarların ilimizin ismiyle kendilerini özdeşleştirmiş geliştirmiş büyümüş ülkeye dünyaya mal olmuş nice ünlülerimiz mevcut işte bunlardan biri daha devrildi.

İşte ülkemizde bir çınar daha devrildi. İşte o çınar özelikle meslektaşımız olması ve bizlere kendi varlığıyla hep önder lider eğitici ve yol gösterici olan değerli hemşerim Bekir ÇOSKUN ağabeyimiz.

Bekir COŞKUN ağabeyimiz yaşam boyu hep doğruluktan ülkemize vatanımıza hizmet ederken asla kendi kişiliğini öne çıkarmadan ülkenin geleceği ile işinin gereğinin önem ve ehemmiyetini öne alarak işine odaklanmasını bilen bir yapısıyla asla çıkarcı, menfaatleri için işine kişiliğine, karakterliğine asla laf ettirecek bir şey yapmamıştır.

Yazılarında asla kendini çıkarını dile getirmemiş hep eğriye eğri doğruya doğru diyerek yaşam boyu çizgisinden bön vermemiştir.

Böylesi bir çınarın yıkılması başta ülkemiz olmak üzere ilimiz Şanlıurfa için büyük bir kayıp olmuştur. İlimizin medarı iftiharı olan böylesi bir şahsiyetin ilimize değil ülkemize mal olmuş bir şahsiyetin yine yapacağını yapmış gibi benim naşımı doğduğum atalarımın topraklarına beni emanet edin demesidir.

İşte şen bu gün ağla ey Şanlıurfa ili bak ben sana geldim aç bağrını sar beni yine sana geldim dercesine geliyorum. İlimizin yöneticileri idarecileri siyasetçileri sizlere böylesi bir çınar için hiçbir şey dememeniz beni derinden üzmüştür.

Size yandaşlık, yardakçılık, yalakalık yapmadığından dolayı böylesi bir çınarın vefatından dolayı bir mesaj yayınlamamanız ile büyük bir eksikliğinizin ortada olduğu ve kincilik içersinde olduğunuz görülmektedir.

İlimizin yöneticileri idarecileri sizler gibi düşünüp sizler gibi görmek zorunda değiliz. Sizlere yalaka olanlara koşan sizlere karşı doğru ve hakki katı söylemek bizim kişiliğimiz ve görevimizdir. Sizin böylesi bir mesaj yayınlamanız ile asla bize bir şey fark ettirmez ama sizlerin şahsiyetine yücelik katar. Bizler zaten ülkeye kendimizi kanıtlamış ülkeye mal olmuş şahsiyetler olarak bizi ülke benimsemiş sizler bize şahsiyetimize bir şeyler katamazsınız.  Ancak bize bizim çınarın ismiyle kendinize bir nebzede olsa bir makam mevki edinmiş olursunuz.

Mekânın cennet olsun ulu çınar. Yüce rabbim seni ana vatanında nur içinde ebedi istirahatına nail eylesin. Mekânın cennet olsun. Başta tüm ülkemin ulusumun olmak üzere şehrimin ve Coşkun ailesinin meslektaşımız olması sebebiyle başımız sağ olsun

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.