Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA'YA YENİ VALİ GELMİŞ HOŞ GELMİŞ

Hoş geldin sayın valim.Şanlıurfa ilinde idareci olmak yönetici olmak öyle herkese kısmet olmaz. Bu şehir öyle bir şehir ki peygamberler diyarı diyar-ı nebidir Nabi'nin şehri ruha kutsal bir şehirdir. Şanlıurfa şehri dünyanın en eski şehirdir. Her taşı bir eser, her yerinde bir tarih her köşesi bir kitabeye sahip bir şehirdir şehri Ruha. Dünya üzerinde birçok ilklere öncelik etmiş olan şehir bilimde dünya üzerinde ilk üniversitenin kurulduğu bu eğitim mektebinde birçok ilk buluşların dünya üzerinde eğitimin önem ve ciddiyetini önemseyen kurumun ilk kurulduğu yerdir. Tarımda dünyanın ilk tarımı yapıldığı ovanın sahibidir. Dünya üzerinde birçok ürün ve değişik tarım ürünlerinin yetiştirildiği yerdir. Günümüzde gelinen halen hep önderliğini hep güzelliğini koruyan bir şehirdir. Böylesi bir şehirde idareci ve yönetici olmak öyle kolay değildir. Bu şehir Anadolu şehirlerinden çok farklı bir yapıya çok değişik bir kültüre sahip bir şehirdir. Bir şehirde ancak bu kadar denilecek kadar kültürel anlamda gelişmiş kendini kabullendirmiştir. Dört dilin kullanıldığı farklı giyim tarzlarının yaşandığı şehrin adıdır. Şanlıurfa Kardeşlik barış içersin de yaşayan her kesimin her dilin, dinin kendine oldu diyerekten sevgi saygı içersin de kendi gündelik işlerini idame edildiği bir şehirdir. Geçmişten gelinen bir deyimdir. Urfa'ya gelende ağlar gidende ağlar. Bunu gelen bir yabancı şehrimizi bilmediğinden sadece anlatımlarla duyduklarına biat ederek nasıl bir yere gidiyorum deyip üzülürken ağlarken gelip şehrimin insanını misafirperverliğini görünce bu defa giderken böylesi güzel komşuluklar böylesi güzel dostluklarını bırakmasından ağlar olmaktadırlar. Bizde gelen misafir olan her kesim önce misafir olduğundan başımız üzerinde yeri vardır deyip ağırlamasını çok iyi biliriz. Böylesi bir şehre gelirken daha önce gelen meslektaşların birçok şehirim için kendilerini yaşama tarzlarına uyumlamak istediler ama nedense hepsi kendi düşünce ve yaşamlarına göre gider oldular. Şehrim insanına vatanım milletim uğruna inançları gibi yaşayan ve şehrim insanıyla memleketime hakkıyla görevlerini idame edenlerin halen gururla yâd edilmektedirler. Kendi düşünce ve kendi çıkar menfaatleri uğruna çalışanların dün gidenlerin bu gün bile anılmaz olmuşlar, hatta unutuldular. Bu şehir kutsal bir şehir bu şehire gelen bu şehrin kendi şehiri olduğunu asla unutmasın görevlerinin hakkıyla hakka niyetlerle yapmak ve böylesi bir şehirde yapılan hizmetlerin kendine gelecekte gıpta ile yâd edilmesini sağlamasını bilsin. Bu şehirde idarecilik görevi peygamberler şehri tarihin kültürün ana merkezi olduğunu asla unutmayalım.
Ekleme Tarihi: 10 Haziran 2016 - Cuma

ŞANLIURFA'YA YENİ VALİ GELMİŞ HOŞ GELMİŞ

Hoş geldin sayın valim.
Şanlıurfa ilinde idareci olmak yönetici olmak öyle herkese kısmet olmaz.

Bu şehir öyle bir şehir ki peygamberler diyarı diyar-ı nebidir Nabi'nin şehri ruha kutsal bir şehirdir. Şanlıurfa şehri dünyanın en eski şehirdir.

Her taşı bir eser, her yerinde bir tarih her köşesi bir kitabeye sahip bir şehirdir şehri Ruha.

Dünya üzerinde birçok ilklere öncelik etmiş olan şehir bilimde dünya üzerinde ilk üniversitenin kurulduğu bu eğitim mektebinde birçok ilk buluşların dünya üzerinde eğitimin önem ve ciddiyetini önemseyen kurumun ilk kurulduğu yerdir.

Tarımda dünyanın ilk tarımı yapıldığı ovanın sahibidir. Dünya üzerinde birçok ürün ve değişik tarım ürünlerinin yetiştirildiği yerdir.

Günümüzde gelinen halen hep önderliğini hep güzelliğini koruyan bir şehirdir.

Böylesi bir şehirde idareci ve yönetici olmak öyle kolay değildir.

Bu şehir Anadolu şehirlerinden çok farklı bir yapıya çok değişik bir kültüre sahip bir şehirdir.

Bir şehirde ancak bu kadar denilecek kadar kültürel anlamda gelişmiş kendini kabullendirmiştir. Dört dilin kullanıldığı farklı giyim tarzlarının yaşandığı şehrin adıdır. Şanlıurfa

Kardeşlik barış içersin de yaşayan her kesimin her dilin, dinin kendine oldu diyerekten sevgi saygı içersin de kendi gündelik işlerini idame edildiği bir şehirdir.

Geçmişten gelinen bir deyimdir. Urfa'ya gelende ağlar gidende ağlar. Bunu gelen bir yabancı şehrimizi bilmediğinden sadece anlatımlarla duyduklarına biat ederek nasıl bir yere gidiyorum deyip üzülürken ağlarken gelip şehrimin insanını misafirperverliğini görünce bu defa giderken böylesi güzel komşuluklar böylesi güzel dostluklarını bırakmasından ağlar olmaktadırlar.

Bizde gelen misafir olan her kesim önce misafir olduğundan başımız üzerinde yeri vardır deyip ağırlamasını çok iyi biliriz.

Böylesi bir şehre gelirken daha önce gelen meslektaşların birçok şehirim için kendilerini yaşama tarzlarına uyumlamak istediler ama nedense hepsi kendi düşünce ve yaşamlarına göre gider oldular.

Şehrim insanına vatanım milletim uğruna inançları gibi yaşayan ve şehrim insanıyla memleketime hakkıyla görevlerini idame edenlerin halen gururla yâd edilmektedirler.

Kendi düşünce ve kendi çıkar menfaatleri uğruna çalışanların dün gidenlerin bu gün bile anılmaz olmuşlar, hatta unutuldular.

Bu şehir kutsal bir şehir bu şehire gelen bu şehrin kendi şehiri olduğunu asla unutmasın görevlerinin hakkıyla hakka niyetlerle yapmak ve böylesi bir şehirde yapılan hizmetlerin kendine gelecekte gıpta ile yâd edilmesini sağlamasını bilsin.

Bu şehirde idarecilik görevi peygamberler şehri tarihin kültürün ana merkezi olduğunu asla unutmayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.