Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA’YA NELER OLUYOR

Doğal afet ve belaların eksik olmadığı şu günlerde neden şehri nebiye böylesi afet, musibet, belaların gelmesi düşündürücü bir durum arz etmektedir. Öncelikle halk olarak kendimizi sorgulamak kendi yaşamımızı düzeltmek nebiler şehri olan şehrimizin içinde yaşamış ve makamları bulunan evliya ve enbiyalar yüzü hürmetine saygı layık bir halk olarak yaşamamıza özen göstermemiz gerekmektedir. Nasıl yaşar iseniz öyle idare edilirsiniz öyle idare ve yaşamı bizler halk olarak istedik ki böylesi felaketler ve belaların gelmesini sağladık. Bunlar öncelikle kendi kişilik ve karakterlerimizim bize sağlamış olduğu ilahî bir tecellidir.   Bunların oluşmasına karşı bizler ne önlem ve tedbir aldık ona bakmalıyız. Geçmiş yazılarımdan siz değerli siyaset ve mecliste bulunan bazı ileri görüşlü denilen şahsiyetlere şimdi hatırlatayım. Abide kavşağı yapılırken yanlış tam zıt bir dal geç yapmaktasınız dediğim yazım ve hatta gelecekte burası İstanbul ilinde öylesi bir durum yaşanmıştı gelecekte ayamama deresi olacak ölümlü vaka bulunacak demiştim. Şimdi orayı yapan mühendis, müttehit, kurum amirleri ve yetkili tüm şahsiyetler gelin şimdi orda ölen kardeşlerimin hesabını verin bakalım? Geçmiş dönemin bakanı olan yapının adamı sana seslendim Eyübiye hastanesi yeri değil hemen 100 metre yukarda belediye asfalt şantiye yeri olan ağaç ekili yeşil alanı mevcut ve zemin kayalık havadar yer burası hastane için en uygun ve devlete ait arazi iken. Neden? Gidip çukur her yağmur yağışında su altında kalacak yer olan bir alanı ve bas, bas bağırarak söylediğim halde sen gidip burada hastane yaptırdın. Şimdi sen gittin adalet ve hak adaletin önünde hesap ver bakalım orada ölen ve devletin zararının hesabını ver bakalım. İşte sizler böylesi çıkarcı menfaatçi kendini bilmez siyaset adamları ile Şanlıurfa iline bu afet ve musibetler az bile yüce rabbim bizleri yine içinizde bulunan zatlar adına koruyor. Tefecilik, kumarcılar, yalancılık, riyakârlık, dolandırıcılık almış başını giden bir şehirde böylesi durumlar varken yüce rabbim sizlere nasıl bela ve musibetsiz bıraksın. Önümüzde yeni bir seçim ve özelikle hükümet olacak bir seçim var. Bu seçimde ajan olan vekil, tefecilik yapan vekil, riyakâr yalancı vekilleri istemiyoruz. Böylesi milletin vekilliğini yapacak olan şehir hiç istemiyoruz. Böylesi şehirleri idare edecek böylesi durumlara düşecek şehrin böylesi afet ve belalara karşı hazırlıklı olması olacağını bilmeye gerek bile yoktur. Çünkü böylesi idarecilik böylesi yöneticilik yapılan şehirlerde böylesi durumları beklemek normal bir durumdur. Yüce Allah sizler neye layık iseniz sizlere onu vereceğim. Ey şehri enbiya, ey şehri Nebi, ey şehri şuayıp gelin birlikte düzelelim gelin birlikte zikri, Zâkir eyleyelim bu dua ile inşallah hikmeti hakikate varalım. 
Ekleme Tarihi: 20 Mart 2023 - Pazartesi

ŞANLIURFA’YA NELER OLUYOR

Doğal afet ve belaların eksik olmadığı şu günlerde neden şehri nebiye böylesi afet, musibet, belaların gelmesi düşündürücü bir durum arz etmektedir.

Öncelikle halk olarak kendimizi sorgulamak kendi yaşamımızı düzeltmek nebiler şehri olan şehrimizin içinde yaşamış ve makamları bulunan evliya ve enbiyalar yüzü hürmetine saygı layık bir halk olarak yaşamamıza özen göstermemiz gerekmektedir.

Nasıl yaşar iseniz öyle idare edilirsiniz öyle idare ve yaşamı bizler halk olarak istedik ki böylesi felaketler ve belaların gelmesini sağladık.

Bunlar öncelikle kendi kişilik ve karakterlerimizim bize sağlamış olduğu ilahî bir tecellidir.  

Bunların oluşmasına karşı bizler ne önlem ve tedbir aldık ona bakmalıyız.

Geçmiş yazılarımdan siz değerli siyaset ve mecliste bulunan bazı ileri görüşlü denilen şahsiyetlere şimdi hatırlatayım.

Abide kavşağı yapılırken yanlış tam zıt bir dal geç yapmaktasınız dediğim yazım ve hatta gelecekte burası İstanbul ilinde öylesi bir durum yaşanmıştı gelecekte ayamama deresi olacak ölümlü vaka bulunacak demiştim.

Şimdi orayı yapan mühendis, müttehit, kurum amirleri ve yetkili tüm şahsiyetler gelin şimdi orda ölen kardeşlerimin hesabını verin bakalım?

Geçmiş dönemin bakanı olan yapının adamı sana seslendim Eyübiye hastanesi yeri değil hemen 100 metre yukarda belediye asfalt şantiye yeri olan ağaç ekili yeşil alanı mevcut ve zemin kayalık havadar yer burası hastane için en uygun ve devlete ait arazi iken. Neden? Gidip çukur her yağmur yağışında su altında kalacak yer olan bir alanı ve bas, bas bağırarak söylediğim halde sen gidip burada hastane yaptırdın. Şimdi sen gittin adalet ve hak adaletin önünde hesap ver bakalım orada ölen ve devletin zararının hesabını ver bakalım.

İşte sizler böylesi çıkarcı menfaatçi kendini bilmez siyaset adamları ile Şanlıurfa iline bu afet ve musibetler az bile yüce rabbim bizleri yine içinizde bulunan zatlar adına koruyor.

Tefecilik, kumarcılar, yalancılık, riyakârlık, dolandırıcılık almış başını giden bir şehirde böylesi durumlar varken yüce rabbim sizlere nasıl bela ve musibetsiz bıraksın.

Önümüzde yeni bir seçim ve özelikle hükümet olacak bir seçim var. Bu seçimde ajan olan vekil, tefecilik yapan vekil, riyakâr yalancı vekilleri istemiyoruz. Böylesi milletin vekilliğini yapacak olan şehir hiç istemiyoruz. Böylesi şehirleri idare edecek böylesi durumlara düşecek şehrin böylesi afet ve belalara karşı hazırlıklı olması olacağını bilmeye gerek bile yoktur. Çünkü böylesi idarecilik böylesi yöneticilik yapılan şehirlerde böylesi durumları beklemek normal bir durumdur.

Yüce Allah sizler neye layık iseniz sizlere onu vereceğim. Ey şehri enbiya, ey şehri Nebi, ey şehri şuayıp gelin birlikte düzelelim gelin birlikte zikri, Zâkir eyleyelim bu dua ile inşallah hikmeti hakikate varalım. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.