Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA’YA ACİL OLARAK TOPLU KONUT YAPILMALIDIR

Ülkemizin en büyük nüfusuna sahip ilinin sahipsizliği. Ülkemizin en büyük en kalabalık nüfusuna sahip ilinin yetersiz konutlarından ve coğrafik olarak çevresinin hazine arazileri ve depreme dayanıklı hem zemin olmasına rağmen öylesi yerlerin bırakılıp birinci derece hazine arazilerin imara açılıp betonlaşmasına müsaade edilmesi başta ülkeme sonrada ilime ne kadar büyük ihanetlerdir. İşte burum böyle iken özelikle hükümetimizin ilimize vatandaşımıza gerçek manada sahiplenmediği ve halkımızı bilinçli bir şekilde zorunlu olarak çarpık kentsel şehirleşmeye önderlik edilmesine müsaade edilmektedir. Sosyal devletin sosyal görevinde tamamen başarısızdır. Özelikle Suriye iç savaşından sonra ülkemize akın eden Suriye vatandaşlarının büyük çoğunluğu ilimize akın edip artık ilimizin vatandaşı olmuştur. Bu akınla ilimizde en büyük sorunların başında konut yapıları gelmektedir. Büyüyen gelişen nüfusumuza karşın bu akınla beraber büyük bir sorun ortaya çıkmıştır. Ülkemizin hükümeti özelikle ilimizin böylesi bir eksikliği giderilmesi için asla çalışma yapmamaktadır. Özelikle son bir dönem içersinde Toplu Konut idaresi adı altında bir tek adreste konut yapmış olması ile bu yapılan konutların öncelikle ilimizin iklim ve yapısı standartlarına uygun olmaması için kendi kafalarına bir proje yaptırıp. Bunun nedeni ise halk rağbet etmeyip bu yapılara talep doğmasın. Özellikle özel müttehitlerin kazançlarına rakip olunmasın diye yapılan bir takım oyuna rağmen halkımızın buna karşın bile büyük rağbet göstermiştir. Şimdi bu yapılan takım oyunlarına ve ilimdeki çarpık gelişmesine önderlik etmiş olmasıyla ilimizde büyük bir şekilde konut açığı olmaktadır. İlimizin konut fiyatlarına bakıldığında fiyatların mega şehirlerin fiyatlarıyla adeta kıyaslanmakta ve öylesine bir fiyat ortaya çıkmış ki özellikle asgari ücretli vatandaşlarımızın ev alma imkanı asla kalmamış ve hatta konut almaları bile hayal bile olmaktan çıkmıştır. Ülkemizin hükümeti özellikle imara müsait olan hem zemini tamamen kayalıklardan oluşan bölgelerin bırakılıp birinci derece tarım arazilerinin imara açılıp burada yapılan betonarme olmasını sağlayan hükümetin ne kadar duyarsız ve gelişimsiz olduğunu ortaya çıkarmaktadır. İlimizin özellikle büyük konut ihtiyacını bölgemizin iklimlenmesine uygun yeni konut projelerini çok acilen devreye koyması gerekmektedir.
Ekleme Tarihi: 16 Ağustos 2022 - Salı

ŞANLIURFA’YA ACİL OLARAK TOPLU KONUT YAPILMALIDIR

Ülkemizin en büyük nüfusuna sahip ilinin sahipsizliği.

Ülkemizin en büyük en kalabalık nüfusuna sahip ilinin yetersiz konutlarından ve coğrafik olarak çevresinin hazine arazileri ve depreme dayanıklı hem zemin olmasına rağmen öylesi yerlerin bırakılıp birinci derece hazine arazilerin imara açılıp betonlaşmasına müsaade edilmesi başta ülkeme sonrada ilime ne kadar büyük ihanetlerdir.

İşte burum böyle iken özelikle hükümetimizin ilimize vatandaşımıza gerçek manada sahiplenmediği ve halkımızı bilinçli bir şekilde zorunlu olarak çarpık kentsel şehirleşmeye önderlik edilmesine müsaade edilmektedir.

Sosyal devletin sosyal görevinde tamamen başarısızdır. Özelikle Suriye iç savaşından sonra ülkemize akın eden Suriye vatandaşlarının büyük çoğunluğu ilimize akın edip artık ilimizin vatandaşı olmuştur.

Bu akınla ilimizde en büyük sorunların başında konut yapıları gelmektedir. Büyüyen gelişen nüfusumuza karşın bu akınla beraber büyük bir sorun ortaya çıkmıştır.

Ülkemizin hükümeti özelikle ilimizin böylesi bir eksikliği giderilmesi için asla çalışma yapmamaktadır.

Özelikle son bir dönem içersinde Toplu Konut idaresi adı altında bir tek adreste konut yapmış olması ile bu yapılan konutların öncelikle ilimizin iklim ve yapısı standartlarına uygun olmaması için kendi kafalarına bir proje yaptırıp. Bunun nedeni ise halk rağbet etmeyip bu yapılara talep doğmasın. Özellikle özel müttehitlerin kazançlarına rakip olunmasın diye yapılan bir takım oyuna rağmen halkımızın buna karşın bile büyük rağbet göstermiştir. Şimdi bu yapılan takım oyunlarına ve ilimdeki çarpık gelişmesine önderlik etmiş olmasıyla ilimizde büyük bir şekilde konut açığı olmaktadır. İlimizin konut fiyatlarına bakıldığında fiyatların mega şehirlerin fiyatlarıyla adeta kıyaslanmakta ve öylesine bir fiyat ortaya çıkmış ki özellikle asgari ücretli vatandaşlarımızın ev alma imkanı asla kalmamış ve hatta konut almaları bile hayal bile olmaktan çıkmıştır.

Ülkemizin hükümeti özellikle imara müsait olan hem zemini tamamen kayalıklardan oluşan bölgelerin bırakılıp birinci derece tarım arazilerinin imara açılıp burada yapılan betonarme olmasını sağlayan hükümetin ne kadar duyarsız ve gelişimsiz olduğunu ortaya çıkarmaktadır.

İlimizin özellikle büyük konut ihtiyacını bölgemizin iklimlenmesine uygun yeni konut projelerini çok acilen devreye koyması gerekmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.