Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA’NIN TRAFİK SORUNU

Şanlıurfa ilimdeki çarpık gelişme yol yokluğundan büyük sıkıntı yaşayan şehir olmakla kalmayıp bir özeliğimiz daha var. Ülkemin kişi başına en çok araç sayısı olan şehirlerin başında gelen ilde trafik ne durumda? İş gereği hep İstanbul’da geçen zamanım Şanlıurfa iline geldiğimde minyatür İstanbul’a gelmişim derim hep kendime ama burada bir gerçek var. Şehir merkezi gezerken zaten caddelerin tek şerit şeklinde olan yolarımız ikinci şerit otomatikman park olanı olmasından dolayı tek şerit yolda trafik akışı sağlanırken ikinci şerit park edilirken bu yol tamamen tıkanmaktadır. Buna belediye birimleri de dahil olmaktadır. İş ve ahalilin cadde olduğu saatlerde özelikle ya çöp toplama araçları yada temizlik hepsinden önemlisi zabıta araçları olur olmaz yerde park edilmiş görmek çok aşina bir durumdur. Bunu yapan belediyenin zabıta ekipleri ilin trafik konusunda bir emniyet kadar trafikte ceza yazma yetkisine sahip olan bir kurumun kendisi özelikle böylesi trafik aksaklığına engel teşkil etiğini bilmeyecek kadar trafik kanun ve kurallarını bilmeyen personeller ile işi yönetmektedirler. İlimdeki cadde sokaklarda özelikle ikinci park edilen araçların isterseniz ilimin mülkü amirine ait olsun hiç kusura bakmayın arkadaşlar cezayı kesiniz. Buna itiraz eden arkadaşları da çıkın basın yoluyla baskıların olup böylesi siyasi baskıdan dolayı görevlerimizi yapamıyoruz deyin. İlimin birkaç gereksiz şahsiyetlerin gereksiz şekilde gereksiz yerde araçlarını park etmekle tüm şehrimin vatandaşımın yolunu tıkamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu görevlerini su istimal eden kurumunda amirlerinde birkaç gereksiz kişilerin yüzünden tüm şehrimin halkına trafikte eziyet çektirmesine asla tahammül edemem. İlimde üst makamdan tutun en alt makama varlıklı insandan tutun en gariban halk tabakasına kadar eşit olarak görmek zorundayım çünkü cadde sokak ve yollar hepimizin öyle üst varlık diye ayırım yapılmamıştır. Senin paran var iyi araç alırsın benim param az ben ucuz araç alırım trafik kanunda bu pahalı araçtır buna özel yol bu ucuz araçtır buna ayrı yol ayrı ceza kanunu yoktur. Trafikte motorlu araç diye geçiyorsa onun üzerindeki kullanıcıya ehliyet sorulur. Ehliyetin var mı? Yok mu? Ona göre cezai işlem yapılır. Halk kullanıcılara aynen bu işlem gibi olsun her kim ne makam mevki sahibi olursa olsun hatalıysa cezai işlem yapılsın kanun herkes için geçerli olduğunu o zaman öğrenmiş olalım. Herkes işini yaptığında bakın bakayım özelikle ilimde trafik kuralları nasıl bir anda güzel bir hal alacaktır. Şimdiden tüm yetkili arkadaşları göreve davet ediyorum. İşinizde başarılarınızı bekliyorum    
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2021 - Çarşamba

ŞANLIURFA’NIN TRAFİK SORUNU

Şanlıurfa ilimdeki çarpık gelişme yol yokluğundan büyük sıkıntı yaşayan şehir olmakla kalmayıp bir özeliğimiz daha var. Ülkemin kişi başına en çok araç sayısı olan şehirlerin başında gelen ilde trafik ne durumda?

İş gereği hep İstanbul’da geçen zamanım Şanlıurfa iline geldiğimde minyatür İstanbul’a gelmişim derim hep kendime ama burada bir gerçek var.

Şehir merkezi gezerken zaten caddelerin tek şerit şeklinde olan yolarımız ikinci şerit otomatikman park olanı olmasından dolayı tek şerit yolda trafik akışı sağlanırken ikinci şerit park edilirken bu yol tamamen tıkanmaktadır.

Buna belediye birimleri de dahil olmaktadır. İş ve ahalilin cadde olduğu saatlerde özelikle ya çöp toplama araçları yada temizlik hepsinden önemlisi zabıta araçları olur olmaz yerde park edilmiş görmek çok aşina bir durumdur. Bunu yapan belediyenin zabıta ekipleri ilin trafik konusunda bir emniyet kadar trafikte ceza yazma yetkisine sahip olan bir kurumun kendisi özelikle böylesi trafik aksaklığına engel teşkil etiğini bilmeyecek kadar trafik kanun ve kurallarını bilmeyen personeller ile işi yönetmektedirler.

İlimdeki cadde sokaklarda özelikle ikinci park edilen araçların isterseniz ilimin mülkü amirine ait olsun hiç kusura bakmayın arkadaşlar cezayı kesiniz. Buna itiraz eden arkadaşları da çıkın basın yoluyla baskıların olup böylesi siyasi baskıdan dolayı görevlerimizi yapamıyoruz deyin. İlimin birkaç gereksiz şahsiyetlerin gereksiz şekilde gereksiz yerde araçlarını park etmekle tüm şehrimin vatandaşımın yolunu tıkamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu görevlerini su istimal eden kurumunda amirlerinde birkaç gereksiz kişilerin yüzünden tüm şehrimin halkına trafikte eziyet çektirmesine asla tahammül edemem. İlimde üst makamdan tutun en alt makama varlıklı insandan tutun en gariban halk tabakasına kadar eşit olarak görmek zorundayım çünkü cadde sokak ve yollar hepimizin öyle üst varlık diye ayırım yapılmamıştır. Senin paran var iyi araç alırsın benim param az ben ucuz araç alırım trafik kanunda bu pahalı araçtır buna özel yol bu ucuz araçtır buna ayrı yol ayrı ceza kanunu yoktur. Trafikte motorlu araç diye geçiyorsa onun üzerindeki kullanıcıya ehliyet sorulur. Ehliyetin var mı? Yok mu? Ona göre cezai işlem yapılır. Halk kullanıcılara aynen bu işlem gibi olsun her kim ne makam mevki sahibi olursa olsun hatalıysa cezai işlem yapılsın kanun herkes için geçerli olduğunu o zaman öğrenmiş olalım.

Herkes işini yaptığında bakın bakayım özelikle ilimde trafik kuralları nasıl bir anda güzel bir hal alacaktır. Şimdiden tüm yetkili arkadaşları göreve davet ediyorum. İşinizde başarılarınızı bekliyorum

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.