Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA’NIN ESKİ ATASÖZÜ EKMEĞİMİZDE TUZ YOK

İhanetin bu kadarına artık pes doğrusu artık bu kadarına da yeter derim. Şanlıurfa ili vatanına, toprağına öyle bir düşkün ki bunu Şanlıurfa ilinin kurtuluş tarihini okuyan Şanlıurfa ilinin tarihçesini bilen bilir. Bundan gerisi asla bilmez. Şanlıurfa ili kurtuluş savaşına ışık tutmuş hata kurtuluş savaşında komutan Mustafa Kemal böyle cesaretli böyle yürekli vatan için toprak için devletten destek beklemeden kendi vatanlarını memleketlerini koruyup düşman işgalinden kurtaran. Bu düşmanı kökten yok eden bir halkla ben yeniden dünya savaş acarım vatanımı topraklarımı yeniden korurum deyip kurtuluş savaş kararını almıştır. Bunu bilmeyen zavallı ve bir o kadar benliklerini satmış olanlar çıkıp benim Şanlıurfa halkıma vatandaşıma öyle gereksiz ve yersiz laf edemez, etmesine de ben bir aydın olarak asla müsaade etmeyeceğim. Siz üniversite bitirmiş olabilirsiniz. Siz makam mevki sahibi olabilirsiniz. Bu sizin her şeyi biliyorsunuz ya da her şeyden bilgi sahibisiniz anlamına gelmez. Şanlıurfa ili kurtuluş savaşına örnek teşkil eden şehirdir. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar hep doğrudan hep doğuluk ve İslam dinine bağlı bir şehir olarak geçmişten bu günümüze gelmiştir. Özelikle Akçakale ve Harran ilçelerimiz kılık kıyafet ve darbe dönemlerinde bile kendi yaşamlarına ve özel giyim tarzlarından asla bön vermeyen ve yaşam boyu kendilerine has giyim yaşam tarzlarıyla bağışık olan halkıma böyle bir deyimle imtihan edenlere şaşıyorum. Benim şehrime büyük ihanetler yapan ve halen şehrim üzerinden ülkeme ihanetler dolu yaşatan sonrada bu şehrin halkının üzerinden kendilerine nema sağlayan makam mevki sağlayanların geçmişte yapmış oldukları işlevlerin hepsi başta vatanıma yurduma memleketime zarar vermekten öte olmadığı gibi şimdide bu halkıma böyle itham edenlere şaşıyorum. Ülkemin geleceği için gecesini gündüzüne katan, çıraklıktan yetişip ustalığa gelmiş olan dünya liderliğine yükselen değerli siyaset adamı değerli cumhuru reisimin partisinde ve kendisine yakın gösterip halkımı vatanımı böyle rencide etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ülkemde benim için her yerindeki vatandaş her ülkemin sınırları içinde olan yurttaşım hangi dilden hangi dinden olursa olsun o benim için birdir beraberdir. Benim ilime ihanet edenlerin ihanetlerini saysam saymakla bitmeyecek kişilerin ülkeme vatanıma en sonunda da vatandaşıma böyle galeyana getirme işlevliği kazandıracak lafları telaffuz eden her kim olursa olsun ben onu da adalet yürüyüşü yapan ve Pensilvanya’daki kişiyle aynı statüde görürüm. Hiç kimse kusura bakmasın kimse benim vatanım için topraklarım için halkımı galeyana getirmeyi düşünmesin eğer ki biz Şanlıurfa ilinin bu şekilde itham ederse şunu iyi bilsinler ki yeniden destan yazmaya yeniden büyük Osmanlı destanı yazmaya başlarız bu böyle biline artık içimizde ihanetçi çeteci çıkar menfaatçi istemiyoruz.      
Ekleme Tarihi: 10 Temmuz 2017 - Pazartesi

ŞANLIURFA’NIN ESKİ ATASÖZÜ EKMEĞİMİZDE TUZ YOK

İhanetin bu kadarına artık pes doğrusu artık bu kadarına da yeter derim.

Şanlıurfa ili vatanına, toprağına öyle bir düşkün ki bunu Şanlıurfa ilinin kurtuluş tarihini okuyan Şanlıurfa ilinin tarihçesini bilen bilir. Bundan gerisi asla bilmez. Şanlıurfa ili kurtuluş savaşına ışık tutmuş hata kurtuluş savaşında komutan Mustafa Kemal böyle cesaretli böyle yürekli vatan için toprak için devletten destek beklemeden kendi vatanlarını memleketlerini koruyup düşman işgalinden kurtaran. Bu düşmanı kökten yok eden bir halkla ben yeniden dünya savaş acarım vatanımı topraklarımı yeniden korurum deyip kurtuluş savaş kararını almıştır.

Bunu bilmeyen zavallı ve bir o kadar benliklerini satmış olanlar çıkıp benim Şanlıurfa halkıma vatandaşıma öyle gereksiz ve yersiz laf edemez, etmesine de ben bir aydın olarak asla müsaade etmeyeceğim.

Siz üniversite bitirmiş olabilirsiniz. Siz makam mevki sahibi olabilirsiniz. Bu sizin her şeyi biliyorsunuz ya da her şeyden bilgi sahibisiniz anlamına gelmez.

Şanlıurfa ili kurtuluş savaşına örnek teşkil eden şehirdir. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar hep doğrudan hep doğuluk ve İslam dinine bağlı bir şehir olarak geçmişten bu günümüze gelmiştir. Özelikle Akçakale ve Harran ilçelerimiz kılık kıyafet ve darbe dönemlerinde bile kendi yaşamlarına ve özel giyim tarzlarından asla bön vermeyen ve yaşam boyu kendilerine has giyim yaşam tarzlarıyla bağışık olan halkıma böyle bir deyimle imtihan edenlere şaşıyorum.

Benim şehrime büyük ihanetler yapan ve halen şehrim üzerinden ülkeme ihanetler dolu yaşatan sonrada bu şehrin halkının üzerinden kendilerine nema sağlayan makam mevki sağlayanların geçmişte yapmış oldukları işlevlerin hepsi başta vatanıma yurduma memleketime zarar vermekten öte olmadığı gibi şimdide bu halkıma böyle itham edenlere şaşıyorum.

Ülkemin geleceği için gecesini gündüzüne katan, çıraklıktan yetişip ustalığa gelmiş olan dünya liderliğine yükselen değerli siyaset adamı değerli cumhuru reisimin partisinde ve kendisine yakın gösterip halkımı vatanımı böyle rencide etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.

Ülkemde benim için her yerindeki vatandaş her ülkemin sınırları içinde olan yurttaşım hangi dilden hangi dinden olursa olsun o benim için birdir beraberdir.

Benim ilime ihanet edenlerin ihanetlerini saysam saymakla bitmeyecek kişilerin ülkeme vatanıma en sonunda da vatandaşıma böyle galeyana getirme işlevliği kazandıracak lafları telaffuz eden her kim olursa olsun ben onu da adalet yürüyüşü yapan ve Pensilvanya’daki kişiyle aynı statüde görürüm. Hiç kimse kusura bakmasın kimse benim vatanım için topraklarım için halkımı galeyana getirmeyi düşünmesin eğer ki biz Şanlıurfa ilinin bu şekilde itham ederse şunu iyi bilsinler ki yeniden destan yazmaya yeniden büyük Osmanlı destanı yazmaya başlarız bu böyle biline artık içimizde ihanetçi çeteci çıkar menfaatçi istemiyoruz.

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.