Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA'DA ULAŞIM YOK Kİ SORUN OLSUN

Belediye ulaşımlarından devam eden sorunlarımız ile devam etmek zorundayız. Şanlıurfa ulaşımı 9 yıldan sonra bir zam ile gündeme gelince millet yaygara kopardı. Hiç kimse kusura bakmasın ülkenin en ucuz taşıma fiyatı Şanlıurfa ilinde olduğunu öncelikle bilmelerini isterim. Tabi şimdi işin özünde başka illerde ulaşım aktivasyonları hatlar ve işlevlikleri had safhadadır. Bizim ilimizde ya hastane ve otogar vilayet v.s resmi kurumlar yanlış ve ters taraflarda konuşlandırılmıştır. Çünkü bu saydığım kurumlarla işiniz olduğunda birçok semtlerden en az 2 araç değiştirmek zorunda kalıyorsun veya uzun bir yürüyüş yapmak zorundasınız. Bakın birçok hattın yolları takip etikleri çizelgeler yanlış ve hatalı durumdalar böylesi bir ulaşım düzenlemesini ancak geçen yazımda dile getirmiştim her defasında getirmek bile istemiyorum ancak böylesi yöneticiler yapabilirler. Şanlıurfa ilinde birçok toplu ulaşımın yolları ve durumları hatalı ve olmayacak durumda olan seyirler yapmak zorunda kalmaktadırlar. Trafik konusunda deneyimli ve hatta ülkenin trafik kural ve kaideleri kendilerinden sorumlu olan bir birim var iken neden belediye olarak bu kurumdaki arkadaşların bilgilerine danışılmıyor şaşıyorum. Bakın kültür müdürlüğünün önünde yayaların durağa geçme yerleri var! Peki, siz bey efendilere şimdi sorarım oraya yaya geçişi verdiniz oraya araçların gelişleri ve yol durumunu hiç izlediniz mi orada defalarca araçlar yolculara çarpmakta olduğunu nerede ise her gün orada yaya kazaları intikal etmektedir. Şimdi yeni toplama merkez durakları inşa edilmekte sanırım oranın gelecekte nasıl bir enkaz ve nasıl bir işin içinden çıkmaz hal alacağı şimdiden görünmez ama gelecekte çok büyük bir enkaz yaşayacağını şimdiden kesin söylemem gerektirmektedir. Belediye olarak bu gelişmeler yaşanırken ya Allah aşkına o kadar müdür yönetici idareci varken neden hiç bunlar başka şehirlerde ve başka illerde bir araştırma yapmıyorlar! Bunların görevleri içerde oturup biz en iyisini biliriz deyip bu böyle demekle mi yetinmektedirler. Tüm ülkede teknoloji ile işlevlikle günlerini işlemlerini idame ederken bizim şehrimizde olan araçlarda kamera ve ekranların sadece reklâm panosu olmamalı orada tüm araçların kaptanlarının inecek var mı yok araçlarda ilerleyin demesine ne gerek var. O ekranlara durağa varmadan görsel ve sesli bir sistemle bu anda bu durak gelecekte şu durak diyen bir anons sistemi neden yoktur.Siz bunları yapamayacak kadar aciz değil bilgiden yoksun oluşunuzun eseridir. Bir çok semtte duble yollar var iken araçlar dar sokak yolardan geçmektedir. Hele birde şu son günlerde kaldırımlara durak diye dikilen bir saç parçaları öyle bir yerlere konmaktadır ki araç orada tam durduğunda resmen kapıyı kapatır durumdadır. Bu yerleri keşif edip yerlerini belirleyen kişiler ne kadar zeki hele orada bir araç park edip bir araçtan inme yeteneğini göstersin bakayım ya Allah aşkına bu kadar işin ehlisizliği olduğunuzu belirlemeyiz yahu.
Ekleme Tarihi: 18 Ocak 2016 - Pazartesi

ŞANLIURFA'DA ULAŞIM YOK Kİ SORUN OLSUN

Belediye ulaşımlarından devam eden sorunlarımız ile devam etmek zorundayız.

Şanlıurfa ulaşımı 9 yıldan sonra bir zam ile gündeme gelince millet yaygara kopardı. Hiç kimse kusura bakmasın ülkenin en ucuz taşıma fiyatı Şanlıurfa ilinde olduğunu öncelikle bilmelerini isterim.

Tabi şimdi işin özünde başka illerde ulaşım aktivasyonları hatlar ve işlevlikleri had safhadadır.

Bizim ilimizde ya hastane ve otogar vilayet v.s resmi kurumlar yanlış ve ters taraflarda konuşlandırılmıştır.

Çünkü bu saydığım kurumlarla işiniz olduğunda birçok semtlerden en az 2 araç değiştirmek zorunda kalıyorsun veya uzun bir yürüyüş yapmak zorundasınız.

Bakın birçok hattın yolları takip etikleri çizelgeler yanlış ve hatalı durumdalar böylesi bir ulaşım düzenlemesini ancak geçen yazımda dile getirmiştim her defasında getirmek bile istemiyorum ancak böylesi yöneticiler yapabilirler.

Şanlıurfa ilinde birçok toplu ulaşımın yolları ve durumları hatalı ve olmayacak durumda olan seyirler yapmak zorunda kalmaktadırlar.

Trafik konusunda deneyimli ve hatta ülkenin trafik kural ve kaideleri kendilerinden sorumlu olan bir birim var iken neden belediye olarak bu kurumdaki arkadaşların bilgilerine danışılmıyor şaşıyorum.

Bakın kültür müdürlüğünün önünde yayaların durağa geçme yerleri var! Peki, siz bey efendilere şimdi sorarım oraya yaya geçişi verdiniz oraya araçların gelişleri ve yol durumunu hiç izlediniz mi orada defalarca araçlar yolculara çarpmakta olduğunu nerede ise her gün orada yaya kazaları intikal etmektedir.

Şimdi yeni toplama merkez durakları inşa edilmekte sanırım oranın gelecekte nasıl bir enkaz ve nasıl bir işin içinden çıkmaz hal alacağı şimdiden görünmez ama gelecekte çok büyük bir enkaz yaşayacağını şimdiden kesin söylemem gerektirmektedir.

Belediye olarak bu gelişmeler yaşanırken ya Allah aşkına o kadar müdür yönetici idareci varken neden hiç bunlar başka şehirlerde ve başka illerde bir araştırma yapmıyorlar! Bunların görevleri içerde oturup biz en iyisini biliriz deyip bu böyle demekle mi yetinmektedirler.

Tüm ülkede teknoloji ile işlevlikle günlerini işlemlerini idame ederken bizim şehrimizde olan araçlarda kamera ve ekranların sadece reklâm panosu olmamalı orada tüm araçların kaptanlarının inecek var mı yok araçlarda ilerleyin demesine ne gerek var.

O ekranlara durağa varmadan görsel ve sesli bir sistemle bu anda bu durak gelecekte şu durak diyen bir anons sistemi neden yoktur.
Siz bunları yapamayacak kadar aciz değil bilgiden yoksun oluşunuzun eseridir.

Bir çok semtte duble yollar var iken araçlar dar sokak yolardan geçmektedir. Hele birde şu son günlerde kaldırımlara durak diye dikilen bir saç parçaları öyle bir yerlere konmaktadır ki araç orada tam durduğunda resmen kapıyı kapatır durumdadır.

Bu yerleri keşif edip yerlerini belirleyen kişiler ne kadar zeki hele orada bir araç park edip bir araçtan inme yeteneğini göstersin bakayım ya Allah aşkına bu kadar işin ehlisizliği olduğunuzu belirlemeyiz yahu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.