Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFADA STK BAŞKANLARI İŞLERİNE BAKSIN

Bu bayram şehrime halkıma vatandaşıma resmen bir zülüm yaşatıldı. Bir insanın en önemli besin maddesi ekmek olduğunu ve ilimde taş fırınların yoğunluğundan havaların sıcak olmasından ilimin vatandaşları genelde gündelik ekmek ihtiyaçlarını bu fırınlardan gidermektedir. Eskiden ilimizde ev ekmek yani sac ekmeği yufka yapılırdı. Şimdi hayat modern olunca ve yapılan binalar buna elverişli olmayışı halk artık sac ekmeği yufka ekmek artık yapılmaz olmuş. Bu nedenle artık halkın çoğunluğu geneli günlük ihtiyaçlarını bu taş fırınlarda gidermektedirler. Geçen ramazan bayramında tamam sahur ile iftarda yoğun çalıştılar diye bayramın bir iki gün kapalı olmalarını normal karşıladık ve ona göre tedbir alındı. Bu bayram ise kurban bayramı halkın yeme ihtiyacı ağırlıklı ve hatta fırın yemeklerine ağırlık verilen bir gün olan durumda şehrimin birçok mahallesinde kapalı olan fırınların durumlarından halk gerçekten çok perişan oldu. Bunların en başında gelen birçok ilden büyük olan karaköprü de ise halk tamamen bir perişanlık bir keşmekeşlik yaşadı. Bu düzenlemeleri yapan bu nöbet çizelgesini yapan STK başkanı bu işleri düzenlemeyen başkanları birde çıkarlar diğer STK başkanları gibi hükümetten yok efendim işleri olmayan işlerden açıklama yaparlar. Ya Allah aşkına önce siz işlerinizi halkın perişan edici durumlardan kendinizi düzeltiniz. Sonra çıkıp kendi başarılarını yaptığınız işleri gelişmeleri halkımıza anlatın. Sonrada çıkın gündeme dair açıklamalar yapın diğer STK başkanları da ha keza aynı durumdalar. Şehrimde zaten bu kurumları denetleyen denetim yok. Belediyecilik zaten Şanlıurfa ilinde aramayın. Sivil toplum esnaf kaldırımı işgal eder. Esnaf çürümüş malları satan esnaf dışarıda kullanım tarihi geçmiş ürünler, et tavuk satışlarının ne sattıkları bunları denetleyen yok. Fırınlar ise çam ağaçların kapaklarını kullanmasından bacaların patlaması tıkanması yapılmakta bunlara yıllardır meşe odunu tüketin demesine rağmen halen ellerine ne gelse kullanan fırınları denetleyen kurum yok. Ekmeklerin kalitesi zaten hiç konuşmuyorum. Ülkemin en iyi buğdayın üretildiği yerde en kalitesiz undan yapılan ekmekleri tüketmekteyiz. Bunların denetleyen kurum olmadığından biz halkımıza her şekilde her şeyin hakir kılınıp her şekilde haksızlıklar yapılmaktadır. Bunların başında tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşlarımın yaşamı umurlarında değil onlar sadece kendi makam ve mevkilerini yandaşlıklarını bilirler.    
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2016 - Çarşamba

ŞANLIURFADA STK BAŞKANLARI İŞLERİNE BAKSIN

Bu bayram şehrime halkıma vatandaşıma resmen bir zülüm yaşatıldı.

Bir insanın en önemli besin maddesi ekmek olduğunu ve ilimde taş fırınların yoğunluğundan havaların sıcak olmasından ilimin vatandaşları genelde gündelik ekmek ihtiyaçlarını bu fırınlardan gidermektedir.

Eskiden ilimizde ev ekmek yani sac ekmeği yufka yapılırdı. Şimdi hayat modern olunca ve yapılan binalar buna elverişli olmayışı halk artık sac ekmeği yufka ekmek artık yapılmaz olmuş. Bu nedenle artık halkın çoğunluğu geneli günlük ihtiyaçlarını bu taş fırınlarda gidermektedirler.

Geçen ramazan bayramında tamam sahur ile iftarda yoğun çalıştılar diye bayramın bir iki gün kapalı olmalarını normal karşıladık ve ona göre tedbir alındı.

Bu bayram ise kurban bayramı halkın yeme ihtiyacı ağırlıklı ve hatta fırın yemeklerine ağırlık verilen bir gün olan durumda şehrimin birçok mahallesinde kapalı olan fırınların durumlarından halk gerçekten çok perişan oldu.

Bunların en başında gelen birçok ilden büyük olan karaköprü de ise halk tamamen bir perişanlık bir keşmekeşlik yaşadı.

Bu düzenlemeleri yapan bu nöbet çizelgesini yapan STK başkanı bu işleri düzenlemeyen başkanları birde çıkarlar diğer STK başkanları gibi hükümetten yok efendim işleri olmayan işlerden açıklama yaparlar.

Ya Allah aşkına önce siz işlerinizi halkın perişan edici durumlardan kendinizi düzeltiniz. Sonra çıkıp kendi başarılarını yaptığınız işleri gelişmeleri halkımıza anlatın. Sonrada çıkın gündeme dair açıklamalar yapın diğer STK başkanları da ha keza aynı durumdalar.

Şehrimde zaten bu kurumları denetleyen denetim yok. Belediyecilik zaten Şanlıurfa ilinde aramayın.

Sivil toplum esnaf kaldırımı işgal eder. Esnaf çürümüş malları satan esnaf dışarıda kullanım tarihi geçmiş ürünler, et tavuk satışlarının ne sattıkları bunları denetleyen yok.

Fırınlar ise çam ağaçların kapaklarını kullanmasından bacaların patlaması tıkanması yapılmakta bunlara yıllardır meşe odunu tüketin demesine rağmen halen ellerine ne gelse kullanan fırınları denetleyen kurum yok.

Ekmeklerin kalitesi zaten hiç konuşmuyorum. Ülkemin en iyi buğdayın üretildiği yerde en kalitesiz undan yapılan ekmekleri tüketmekteyiz.

Bunların denetleyen kurum olmadığından biz halkımıza her şekilde her şeyin hakir kılınıp her şekilde haksızlıklar yapılmaktadır. Bunların başında tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşlarımın yaşamı umurlarında değil onlar sadece kendi makam ve mevkilerini yandaşlıklarını bilirler.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.