Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA'DA SİVİL TOPLUMLARI

Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları başkanları sizleri göreve davet ediyorum. Sizler Şanlıurfa sivil toplum başkanları iseniz çıkar menfi peşinde olmaktan başında olduğunuz makam ve mevkilerin işlevliğini sağlamaya bakınız. Yatırımcı olanlar sizler ülkeme vatanıma şehrime yatırım yapmaya gelmeyen iştirakçiyi davet etmekle gelen yatırımcıya gerekli kolaylıkları sağlamakla görevli olduğunuzu asla unutmayınız. Yeni yerleşkeleri olmayan esnaf kardeşlerimize yerleşkeleri yerleşke sağlanmasını sağlamak için gerekli tüm çabaları sağlamak için girişimlerde bulunmakla mükellefsiniz. Bazı sivil toplum başkanları medyatik olmak için her şeye kendilerinde birer açıklama gösterirken ben buna sinir olmaktan başka bir şey olmuyorum lütfen beyler. Bakın şehrimde birçok şeyin iyi gitmediğini şehrimde halen durumların vahin içler acısı olduğu durumlar olduğunu görür olmaktayım. Şehrimin en önemli sorunu gıda olduğunu ve bu gıda bölümünde sebze ve meyve olduğu kesindir. Ben bunu yerinde izlerken şehrimde bölgenin en büyük sebze hali kurulmuş olması bu sebze halinde içler acısı olaylara tanık olmaktayım. İş gereği gezgin olmamdan dolayı uzağa gitmeden çevre illerinde sebze ve meyve satan sebze hallerini gezdiğimde ürünlere ve çeşitlere baktığımda insanın alası geliyor. Kalite ve fiyatlar çok cazip şehrimde bu tam aksine ürünlere bakıldığında nerede ise artık üretim merkezlerinde en son ürün kalitesinde ve tezgah ömrü nerde ise bitmiş olan ürünler bunların fiyatları çok cazip olmadığı da görünmektedir. Bunu sebzenin merkezi olan şehirlerde yani Adana ve Mersin hallerinde sorduğumda neden Şanlıurfa iline böylesi ürünler gönderilmekte karşılaştığım cevap beni şoke etmiş durumda. Şanlıurfa tüccar kardeşlerimiz en ucuz mallardan istemektedirler en ucuz malların da kalitesi dekoltesi ancak bu kadar olur birde orada aynı günde satılmaması orada birkaç gün yatması ile oluşacak enkazın sonunu sizler düşünün dercesine böylesi bir ortaya çıkmaktadır. Şimdi böylesi bir sivil toplum kuruluşunun işlevliği böylesi hal iken birde bizim ilimiz gelecekte yaş sebze ve meyve merkezi olmasına aday bir şehir ben böylesi bir durumda böylesi bir yerin geleceğinden şimdiden şüphe eder olmaktayım. Ülkemde en çok yetişen hububatın şehrimde işlenmesini sağlamayan biz zihniyetle oluşan tarım ürünleri ile ilgili borsaların yapmış olacağı silolarda benim için hiçbir anlamı yoktur. Bunu yapmakla büyük müşterilerine stoklama depoları yapmaktan öte bir şey olmadığı görülmektedir. Bunun da detayına girmeyeceğim çünkü hiç kimse hakkıyla görevini yapmadığını sadece orada kendi makam ve mevkiden başka bir şeylerin düşünmediğinin kanısındayım.
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2016 - Perşembe

ŞANLIURFA'DA SİVİL TOPLUMLARI

Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları başkanları sizleri göreve davet ediyorum.

Sizler Şanlıurfa sivil toplum başkanları iseniz çıkar menfi peşinde olmaktan başında olduğunuz makam ve mevkilerin işlevliğini sağlamaya bakınız.

Yatırımcı olanlar sizler ülkeme vatanıma şehrime yatırım yapmaya gelmeyen iştirakçiyi davet etmekle gelen yatırımcıya gerekli kolaylıkları sağlamakla görevli olduğunuzu asla unutmayınız.

Yeni yerleşkeleri olmayan esnaf kardeşlerimize yerleşkeleri yerleşke sağlanmasını sağlamak için gerekli tüm çabaları sağlamak için girişimlerde bulunmakla mükellefsiniz.

Bazı sivil toplum başkanları medyatik olmak için her şeye kendilerinde birer açıklama gösterirken ben buna sinir olmaktan başka bir şey olmuyorum lütfen beyler.

Bakın şehrimde birçok şeyin iyi gitmediğini şehrimde halen durumların vahin içler acısı olduğu durumlar olduğunu görür olmaktayım.

Şehrimin en önemli sorunu gıda olduğunu ve bu gıda bölümünde sebze ve meyve olduğu kesindir.

Ben bunu yerinde izlerken şehrimde bölgenin en büyük sebze hali kurulmuş olması bu sebze halinde içler acısı olaylara tanık olmaktayım.

İş gereği gezgin olmamdan dolayı uzağa gitmeden çevre illerinde sebze ve meyve satan sebze hallerini gezdiğimde ürünlere ve çeşitlere baktığımda insanın alası geliyor.

Kalite ve fiyatlar çok cazip şehrimde bu tam aksine ürünlere bakıldığında nerede ise artık üretim merkezlerinde en son ürün kalitesinde ve tezgah ömrü nerde ise bitmiş olan ürünler bunların fiyatları çok cazip olmadığı da görünmektedir.

Bunu sebzenin merkezi olan şehirlerde yani Adana ve Mersin hallerinde sorduğumda neden Şanlıurfa iline böylesi ürünler gönderilmekte karşılaştığım cevap beni şoke etmiş durumda.

Şanlıurfa tüccar kardeşlerimiz en ucuz mallardan istemektedirler en ucuz malların da kalitesi dekoltesi ancak bu kadar olur birde orada aynı günde satılmaması orada birkaç gün yatması ile oluşacak enkazın sonunu sizler düşünün dercesine böylesi bir ortaya çıkmaktadır.

Şimdi böylesi bir sivil toplum kuruluşunun işlevliği böylesi hal iken birde bizim ilimiz gelecekte yaş sebze ve meyve merkezi olmasına aday bir şehir ben böylesi bir durumda böylesi bir yerin geleceğinden şimdiden şüphe eder olmaktayım.

Ülkemde en çok yetişen hububatın şehrimde işlenmesini sağlamayan biz zihniyetle oluşan tarım ürünleri ile ilgili borsaların yapmış olacağı silolarda benim için hiçbir anlamı yoktur.

Bunu yapmakla büyük müşterilerine stoklama depoları yapmaktan öte bir şey olmadığı görülmektedir.

Bunun da detayına girmeyeceğim çünkü hiç kimse hakkıyla görevini yapmadığını sadece orada kendi makam ve mevkiden başka bir şeylerin düşünmediğinin kanısındayım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.