Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA'DA İŞLER VAHİM

Şanlıurfa ilin belediyesi kendi ilinde kendi memleketinde kiracı durumda bu ne vahim durum. Öz vatanında hizmet kurumu şehrinde mülkiyeti yok. Kiralık yerleşmelerde işlerini idame etmeye çalışan kurum. Bu kurumun başkanları ’da kendilerini çok bilmiş çalışkan sanıyor. İşte işin gerçek yönü böyle zeki çalışkan bir başkanla bir ilin idareciliğini sizler gidin düşünün artık benim diyecek sözüm asla kalmamıştır. Şanlıurfa ilinde siyaset ve politikacılar gerçek manada kendilerini doğrulamaktadır. Politikacıların Yunancadan gelen cümle olduğu ve bunun mealine bakınız. İşte ilimde ki politikacıların gerçek yüzleri olduğu göreceksiniz. İlimde belediyecilik anlayışı hizmetten çok himmet anlayışı idarecilikten çok idare edilmekte böyle bir sistem hâkimiyet kılınmıştır. İlimizin ganimetleri bitmez tükenmez bir hazine olduğu ve sürekli bu hazine üremektedir. İlimizin emlak değerlerine bakın ülkemin en mega kentlerinde deniz yalıların, villaların fiyatına sıradan dairelerin fiyatları değer görmektedir. Özellikle arsa fiyatlarına bakıldığımda ha keza aynı durumları göreceksiniz. Bu fiyatların böylesi astronomik oluşunun en başlı nedeni işsizlik yatırımcılığın olmadığı bir şehirde üretim alanlarında sıkıntılar olduğundan küçük sermaye sahipleri ellerinde ki birikimlerini gayrimenkul alım satımına yönlendirmesi ile fiyatların astronomi şekilde tırmanışına yükselmektedir. Bu durumda belediye ile ne bağlantısı derseniz imara açma planları yok şehri geliştirme yok çünkü mevcut alanların kaçak yapı dedikleri fazladan kat çıkma için alınan farklar tamamen kayda geçmeden o meblağlar uçup gidiyor. Belediyecilik böyle bir dönemde kazandığı işte size hizmet mi himmet mi onun orasını gidin onlara sorun göreceksiniz. İşte kendi ilinde kiracı olan bir belediyeden ne bekleyebilirim ki. Geçmişte rahmetli ağabeyim güzel bir tespitini dile getireyim. Geçmiş yıllar bizim yeni aldığımız araç çalınmış abimle kardeşim il emniyet müdürü olan şahsiyetin yanına çıkmışlar bizim araç çalınmış plaka bilgi verilmiş durum ve bunun üzerinde emniyet olarak üzerine düşüp hassasiyet göstermesi için görüşmeye gitmişler. O zaman ki müdür olan zat tamam deyip notları alırken abim bakıyor öyle gönülsüz adeta siyasetçiler gibi not alıyor. Birde bakıyor ki o zaman kaçak olarak yurda getirilen sigara ismi de pıne olan bir ince sigaradan içiyor. Abim kardeşime kalk bu mudur benim aracı bulunmaz boşuna zaman harcamayalım kardeşim neden abi oğlum bir emniyet müdürü kaçak sigara içiyor ise o şahsiyet bana ve devletime bir fayda sağlayacak bir iş yapmaz. Gerçekten öyle oldu aracımız bulunmadı. Şanlıurfalı hemşerilerim kendi ilinde kiracı olan bir belediyeden hizmet atılım beklemeyin kendi makamını mülk edemeyen idareciden hizmet beklemekte yanlıştır.  
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2021 - Salı

ŞANLIURFA'DA İŞLER VAHİM

Şanlıurfa ilin belediyesi kendi ilinde kendi memleketinde kiracı durumda bu ne vahim durum.

Öz vatanında hizmet kurumu şehrinde mülkiyeti yok. Kiralık yerleşmelerde işlerini idame etmeye çalışan kurum. Bu kurumun başkanları ’da kendilerini çok bilmiş çalışkan sanıyor. İşte işin gerçek yönü böyle zeki çalışkan bir başkanla bir ilin idareciliğini sizler gidin düşünün artık benim diyecek sözüm asla kalmamıştır.

Şanlıurfa ilinde siyaset ve politikacılar gerçek manada kendilerini doğrulamaktadır. Politikacıların Yunancadan gelen cümle olduğu ve bunun mealine bakınız. İşte ilimde ki politikacıların gerçek yüzleri olduğu göreceksiniz.

İlimde belediyecilik anlayışı hizmetten çok himmet anlayışı idarecilikten çok idare edilmekte böyle bir sistem hâkimiyet kılınmıştır.

İlimizin ganimetleri bitmez tükenmez bir hazine olduğu ve sürekli bu hazine üremektedir. İlimizin emlak değerlerine bakın ülkemin en mega kentlerinde deniz yalıların, villaların fiyatına sıradan dairelerin fiyatları değer görmektedir. Özellikle arsa fiyatlarına bakıldığımda ha keza aynı durumları göreceksiniz.

Bu fiyatların böylesi astronomik oluşunun en başlı nedeni işsizlik yatırımcılığın olmadığı bir şehirde üretim alanlarında sıkıntılar olduğundan küçük sermaye sahipleri ellerinde ki birikimlerini gayrimenkul alım satımına yönlendirmesi ile fiyatların astronomi şekilde tırmanışına yükselmektedir. Bu durumda belediye ile ne bağlantısı derseniz imara açma planları yok şehri geliştirme yok çünkü mevcut alanların kaçak yapı dedikleri fazladan kat çıkma için alınan farklar tamamen kayda geçmeden o meblağlar uçup gidiyor. Belediyecilik böyle bir dönemde kazandığı işte size hizmet mi himmet mi onun orasını gidin onlara sorun göreceksiniz.

İşte kendi ilinde kiracı olan bir belediyeden ne bekleyebilirim ki.

Geçmişte rahmetli ağabeyim güzel bir tespitini dile getireyim. Geçmiş yıllar bizim yeni aldığımız araç çalınmış abimle kardeşim il emniyet müdürü olan şahsiyetin yanına çıkmışlar bizim araç çalınmış plaka bilgi verilmiş durum ve bunun üzerinde emniyet olarak üzerine düşüp hassasiyet göstermesi için görüşmeye gitmişler. O zaman ki müdür olan zat tamam deyip notları alırken abim bakıyor öyle gönülsüz adeta siyasetçiler gibi not alıyor. Birde bakıyor ki o zaman kaçak olarak yurda getirilen sigara ismi de pıne olan bir ince sigaradan içiyor. Abim kardeşime kalk bu mudur benim aracı bulunmaz boşuna zaman harcamayalım kardeşim neden abi oğlum bir emniyet müdürü kaçak sigara içiyor ise o şahsiyet bana ve devletime bir fayda sağlayacak bir iş yapmaz. Gerçekten öyle oldu aracımız bulunmadı. Şanlıurfalı hemşerilerim kendi ilinde kiracı olan bir belediyeden hizmet atılım beklemeyin kendi makamını mülk edemeyen idareciden hizmet beklemekte yanlıştır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.