Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

Şanlıurfa'da belediyecilik

Şanlıurfa belediyesi geçmiş dönemlerden gelen bir gelenek kültürü ile halen devam etmektedir.Bu ilde belediye başkanları ve siyaset partinin adeta arka bahçelikleri gibi görülmektedir. Şanlıurfa ilinin belediyesinde hizmetlerin ve hizmet binalarının yerlerini bulmak bir mucize resmen günlerini zamanını ve bu belediye binalarının hangi kurum hangi birim nerde olduğunu bulmak çok bilgin veya daha önceden bu yerlerle bir işlem yapmış olmasından yerini bilme şansına sahipsin. Yoksa gel gör bakalım belediyenin hangi kurumu nerede bunu bilmek için sanırım kâhin olmak lazım.Bunların yetmediği gibi birde belediyedeki bir personellerin kalifiye derecelerini ölçmek lazım resmen bunların geneli belediyecilikten hatta belediyedeki görevlerinden be haberler.Bakın bir geçmişten bir örnek vereyim.Geçmiş günlerde tanıdık bir arkadaşın babası rahmetlik olmuş bu vesile ile cenazeye katıldık mezarlığa gittik. Geçmiş dönemlerde belediye başkanımız olan arkadaşımız halkımıza hizmet amacıyla taziye kabul yerleri yapmış bu yapılan yerlerde mezarlık kapısının yanı başlarında bunları yapmış. Güzel bir hizmet olmasından dolayı halk çok rahatlık sağlanmıştır. Gittiğimizde tam o yerde bir aracın içeri girip konu olan yerde park etmiş bunu park eden insan zaten düşüncesiz. Bunu orada görevli arkadaşlara gidip söylediğimde bizim yapacağımız bir şey yok deyip hiç istifini bozmadan bana cevap verdi. Ben dönüp peki sizin görev alanınız bu mezarlığın sınırlarını koruyup gözetmek değil mi, evet deyip cevap verdi peki ben sizin sorumluluk alanınıza araç koyarsam sende bana ne deme şansına sahip misin, hayır o zaman bey efendi kalk yerinde alanını kontrol et dememe rağmen istifini bozmadı.Ben hayret etim belediyecilik anlayışınız bu dedim beyaz masa modası çıkmış orayı aradım o da nanay misali.Bunların tek sebebi belediyelerde kalifiyeli eleman olmayışı başkanların ve partilerin arka bahçelikleri olmasından her Halen kendi adamını kendi yandaşlarını işe almaktan dolayı alınan elemanların kafiyesi sorulmuyor.Resmen yandaşlık gözetleniyor, tamam alıyorsunuz bunları ama şimdi bunları aldıktan sonra bari vereceğiniz görevleri ya da yapacakları işlemlerde beli bir süre eğitim almasını sağlayınız. Eğer bunu sağlayamadınız ise ki zaten sağlayamıyorsunuz ki bu zaten beli o zaman benim halkımın vatandaşımın işlerini neden böyle zorlaştırıyorsunuz. Halkımızdan oyları alırken vaatler sözler gerisi hepsi oracıkta kalan işler olmaktadır. Böyle belediyeciliği böyle bir yönetimi şimdiden görevlerine davet ediyor lütfen kendi kurumunuz olan birimleri kendileriniz denetleyiniz halkımıza bu konuda gereken değerleri veriniz.
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2015 - Perşembe

Şanlıurfa'da belediyecilik


Şanlıurfa belediyesi geçmiş dönemlerden gelen bir gelenek kültürü ile halen devam etmektedir.
Bu ilde belediye başkanları ve siyaset partinin adeta arka bahçelikleri gibi görülmektedir. Şanlıurfa ilinin belediyesinde hizmetlerin ve hizmet binalarının yerlerini bulmak bir mucize resmen günlerini zamanını ve bu belediye binalarının hangi kurum hangi birim nerde olduğunu bulmak çok bilgin veya daha önceden bu yerlerle bir işlem yapmış olmasından yerini bilme şansına sahipsin. Yoksa gel gör bakalım belediyenin hangi kurumu nerede bunu bilmek için sanırım kâhin olmak lazım.
Bunların yetmediği gibi birde belediyedeki bir personellerin kalifiye derecelerini ölçmek lazım resmen bunların geneli belediyecilikten hatta belediyedeki görevlerinden be haberler.
Bakın bir geçmişten bir örnek vereyim.
Geçmiş günlerde tanıdık bir arkadaşın babası rahmetlik olmuş bu vesile ile cenazeye katıldık mezarlığa gittik. Geçmiş dönemlerde belediye başkanımız olan arkadaşımız halkımıza hizmet amacıyla taziye kabul yerleri yapmış bu yapılan yerlerde mezarlık kapısının yanı başlarında bunları yapmış.
Güzel bir hizmet olmasından dolayı halk çok rahatlık sağlanmıştır. Gittiğimizde tam o yerde bir aracın içeri girip konu olan yerde park etmiş bunu park eden insan zaten düşüncesiz. Bunu orada görevli arkadaşlara gidip söylediğimde bizim yapacağımız bir şey yok deyip hiç istifini bozmadan bana cevap verdi.
Ben dönüp peki sizin görev alanınız bu mezarlığın sınırlarını koruyup gözetmek değil mi, evet deyip cevap verdi peki ben sizin sorumluluk alanınıza araç koyarsam sende bana ne deme şansına sahip misin, hayır o zaman bey efendi kalk yerinde alanını kontrol et dememe rağmen istifini bozmadı.
Ben hayret etim belediyecilik anlayışınız bu dedim beyaz masa modası çıkmış orayı aradım o da nanay misali.
Bunların tek sebebi belediyelerde kalifiyeli eleman olmayışı başkanların ve partilerin arka bahçelikleri olmasından her Halen kendi adamını kendi yandaşlarını işe almaktan dolayı alınan elemanların kafiyesi sorulmuyor.
Resmen yandaşlık gözetleniyor, tamam alıyorsunuz bunları ama şimdi bunları aldıktan sonra bari vereceğiniz görevleri ya da yapacakları işlemlerde beli bir süre eğitim almasını sağlayınız. Eğer bunu sağlayamadınız ise ki zaten sağlayamıyorsunuz ki bu zaten beli o zaman benim halkımın vatandaşımın işlerini neden böyle zorlaştırıyorsunuz.
Halkımızdan oyları alırken vaatler sözler gerisi hepsi oracıkta kalan işler olmaktadır.
Böyle belediyeciliği böyle bir yönetimi şimdiden görevlerine davet ediyor lütfen kendi kurumunuz olan birimleri kendileriniz denetleyiniz halkımıza bu konuda gereken değerleri veriniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.