Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA’DA ALINACAK KARARA DİKKAT

Şanlıurfa ilime teşrif edecek olan ülkemin Cumhurbaşkanı Sayın R. T. Erdoğan beyin burada alacağı karar ve konuşmaları pür dikkat edilecektir. Bölge olarak konum olarak komşu ülke olan Suriye’ye yakın olmasından ve Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana sürekli Akçakale ilçemize bulunan kapıdan sürekli aktif bir şekilde çalışma gösteren kapının oradan yurduma nerde ise milyonlarca mülteci olan Suriyeli vatandaşların ülkemize giriş yapmıştır. Bu kapıdan girişlerinin en önemli sebeplerinden biri aynı dilden aynı coğrafyadan aynı kültürden olan dilleri bir olmasından Akçakale ve Harran ilçemiz tamamen Arap vatandaşlarımızın olmasından dolayı kendilerine yakın bulmasından oradan girişler daha kolaylıklar sağlanmıştır. Şimdi orada bulunan Suriyeli mültecilere en çok yakınlık buradan geldiğinden dolayı şimdi bizlere misafir olan ve çadır kente yaşayan mülteci kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına gitmek istemektedirler. Ama bir şartla demektedirler. Türkiye gözetimi, himayesi ve güvencesi altında bulunan kısımlara hemen gidip kendi ana vatanlarında kendiişlerini arazilerine orada bulunan mülklerine sahiplik etmek için bir an önce oraya gitme çabası içersindeler. Şimdi Sayın Erdoğan yarın orada konuşacak ve alınacak kararlar korkarım ki daha oradan ayrılmadan orada konuşulan ve alınan kararların hemen dış güçlere ve hatta Pestilvanya’ya haber i uçururlar. Çünkü orada alınacak kararın ülkemizin ve Suriye için gelecek olan durumlar olacağından bundan rahatsızlık duyan güçlerin içimizde halen neferleri olan kişiler faal olarak aktif bir şekilde çalışma göstermektedirler. İlimde yıllardır gelişme göstermemesinin ve hatta ilimdeki birçok yatırım ve gelişimlerin neredeyse hepsi zamanında ülkemde darbe ihanetini gösteren yapının himayesinde devletime vatanıma şehrime ihanetler için ellerinden geleni yapanların halen işler başında olmasından bu rahatsızlık devam etmektedir. Şanlıurfa ilinin başta Harran, Akçakale ilçelerimiz olmak üzere geçmişte Siverek ilçemizde terör konusunda asla geçit vermemeye ve hatta ilçelerimizde asla terör ve terör örgütlerine asla geçit ve müsamaha göstermemişlerdir. Böylesi bir vatansever ve ülke yanlısı toplum olarak devletin vatanın birliği için kanının son damlasına kadar gözleri kara bir şekilde yaşam mücadelesi veren hemşerilerimizin yaşadıkları bölge her zaman güven ve huzurlu bir bölge olarak görülmüştür. Şanlıurfa geçmişten bu günümüze kadar her zaman destan yazmıştır. Yeniden destan yazacaktır. Suriye iç savaşın bitmesi ile Akçakale kapısının aktif hale getirilmesiyle Suriye’nin güvenli tampon bölgesine yapılacak tüm malzemelerin ülkemizden gideceğinden ve bu kapının iş istihdamı sağlayacağını bu kapının hem ülkeme hem yöre halkıma büyük bir şekilde kazanç kapısı olacaktır. Bu ziyaretinizde yapacağınız bize göre sadece bir teşekkür ziyaret olarak bilinsin. Bu arada oraya gidip sakın Hayati Harran-i Hz türbesini ziyaret etmeyi asla unutmayız.
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2017 - Perşembe

ŞANLIURFA’DA ALINACAK KARARA DİKKAT

Şanlıurfa ilime teşrif edecek olan ülkemin Cumhurbaşkanı Sayın R. T. Erdoğan beyin burada alacağı karar ve konuşmaları pür dikkat edilecektir.

Bölge olarak konum olarak komşu ülke olan Suriye’ye yakın olmasından ve Suriye’de iç savaşın başladığı günden bu yana sürekli Akçakale ilçemize bulunan kapıdan sürekli aktif bir şekilde çalışma gösteren kapının oradan yurduma nerde ise milyonlarca mülteci olan Suriyeli vatandaşların ülkemize giriş yapmıştır.

Bu kapıdan girişlerinin en önemli sebeplerinden biri aynı dilden aynı coğrafyadan aynı kültürden olan dilleri bir olmasından Akçakale ve Harran ilçemiz tamamen Arap vatandaşlarımızın olmasından dolayı kendilerine yakın bulmasından oradan girişler daha kolaylıklar sağlanmıştır.

Şimdi orada bulunan Suriyeli mültecilere en çok yakınlık buradan geldiğinden dolayı şimdi bizlere misafir olan ve çadır kente yaşayan mülteci kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına gitmek istemektedirler. Ama bir şartla demektedirler. Türkiye gözetimi, himayesi ve güvencesi altında bulunan kısımlara hemen gidip kendi ana vatanlarında kendiişlerini arazilerine orada bulunan mülklerine sahiplik etmek için bir an önce oraya gitme çabası içersindeler.

Şimdi Sayın Erdoğan yarın orada konuşacak ve alınacak kararlar korkarım ki daha oradan ayrılmadan orada konuşulan ve alınan kararların hemen dış güçlere ve hatta Pestilvanya’ya haber i uçururlar. Çünkü orada alınacak kararın ülkemizin ve Suriye için gelecek olan durumlar olacağından bundan rahatsızlık duyan güçlerin içimizde halen neferleri olan kişiler faal olarak aktif bir şekilde çalışma göstermektedirler.

İlimde yıllardır gelişme göstermemesinin ve hatta ilimdeki birçok yatırım ve gelişimlerin neredeyse hepsi zamanında ülkemde darbe ihanetini gösteren yapının himayesinde devletime vatanıma şehrime ihanetler için ellerinden geleni yapanların halen işler başında olmasından bu rahatsızlık devam etmektedir.

Şanlıurfa ilinin başta Harran, Akçakale ilçelerimiz olmak üzere geçmişte Siverek ilçemizde terör konusunda asla geçit vermemeye ve hatta ilçelerimizde asla terör ve terör örgütlerine asla geçit ve müsamaha göstermemişlerdir. Böylesi bir vatansever ve ülke yanlısı toplum olarak devletin vatanın birliği için kanının son damlasına kadar gözleri kara bir şekilde yaşam mücadelesi veren hemşerilerimizin yaşadıkları bölge her zaman güven ve huzurlu bir bölge olarak görülmüştür.

Şanlıurfa geçmişten bu günümüze kadar her zaman destan yazmıştır.

Yeniden destan yazacaktır. Suriye iç savaşın bitmesi ile Akçakale kapısının aktif hale getirilmesiyle Suriye’nin güvenli tampon bölgesine yapılacak tüm malzemelerin ülkemizden gideceğinden ve bu kapının iş istihdamı sağlayacağını bu kapının hem ülkeme hem yöre halkıma büyük bir şekilde kazanç kapısı olacaktır.

Bu ziyaretinizde yapacağınız bize göre sadece bir teşekkür ziyaret olarak bilinsin. Bu arada oraya gidip sakın Hayati Harran-i Hz türbesini ziyaret etmeyi asla unutmayız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.