Hep diyorum. Yine diyeceğim. Hep diyeceğim. Bu işi ya düzeltirsiniz yapa düzeltirsiniz bu kadar net konuşuyorum.
Bakın şimdi Şanlıurfa ilinde sözde halen inşaatı devam eden bir şehir hastanesi diye bir eser ama yanlış yerde yanlış konumda yapılan her eser gelecekte büyük bir enkaz olacağını şimdiden geçmişte de belirtmiştim.
Ama ne yazık ki o zamanın yapı içinde bulunan bir şahsiyetin ilime verdiği enkazın ve yandaşları kalkındırmak için yaptığı ilime en büyük darbe budur.
İlimin hastane bölgesi olan yere yeniden şehir hastanesi projesi vermekle şehrimin geleceğini büyük bir enkaza çevirmesine sebebiyet vermiştir.
Bakın ilimizin mevcut hastanesi olan yerin hemen karşısında şehir hastanesi yapılması ve gelecekte şehrin içinde yer almasıyla hepsinden önemlisi gelecekte şehirin yoğunluğu trafiği düşünüldüğünde kesinlikle büyük bir enkaz olacaktır.
Hemen karşı tarafta merkez ilçe olan karaköprü maşuk dediğimiz yerin gelişmesi ile nüfus bakımından birçok ilin nüfusundan daha çok olan bir bölgede bu hastanenin planlanmaması ve hatta o dağın bile devlet hazine malı olan bir arazinin varlığını hiçe alıp böyle projelendirmek isteyen o şahsiyet yapının emri hizmetinde olan bir insandı.
Geçen geçmiştir.
Çünkü bu ülkede öyle şeyler oldu ki? 81 ilin 60 ilin sayısına yakın valisi şehrin yetkilisi olan şahısların geneli bu yapının içinde yer almaları ve bu yapı için hizmetleri o zaman için normal idi.
Şimdi yapılan yapıldı artık geriye dönüş olmaz.
Şimdi bu yapılan eserin sosyal medyada bir görsel gördüm aman Allah’ım bu ne daha içine girilmemiş daha açılışı yapılmamış bu eserin ir işçi artık oraya ne yapılacaksa matkap aletini vurmasıyla beton değil kum değil beyaz toprak adeta yağıyor. Bu ne ya bu eserin fiziki ömrünü hesaplarsak şimdiden toprak olarak dökülen bu eserin nasıl bir enkaz olacağını şimdiden düşünemiyorum.
Allah muhafaza gelecekte orada nice insanlar sağlığını aramak için gidecekken geçen aradan iki yıl önce komşu ilimizde deprem olurken ilimizde depremden yıkılan binaların içinde ölen vatandaşlarımızın oldu. Şimdi bu durumu düşünürken sağlık hizmeti verecek bir binanın böylesi bir durumda nasıl bir enkaz olacağı nasıl bir hasar vereceğini hiç düşünemiyorum.
Bu neden geliyor.
Hep demişim yine diyorum. Denetimsizlikten. Ülkemde denetim mekanizması yandaşlara geçmiyor. İşlerini yukardan hal edenlerin denetimle sorunları olmadığı burada yine karşımıza çıkmaktadır.
Daha dün gibi bir otelin yanmasıyla sayısızca zavallı vatandaşlarımızın yanmasına sebep olundu. İşte bu denetimsizliğin denetimlerin yapılmadığı iş yapanların hakkıyla işlerini istenilen nitelikte yapmadıklarının tescilli kanıtıdır.
Ülkemde denetimlerin işleri yapan firmaların yandaş olmasından ve üst makamlarda dayıları olduğundan böylesi durumları sıkça görmekteyiz. Lütfen devletimin yetkili organlarında sorumlu kişilerin işlerini hakkıyla yapmayan her kim olursa olsun hakkında idari işlem başlatıp gerekli cezai işlemleri yapınız. Yoksa ülkemizin böylesi sorumsuzluklar ve böylesi kontrol denetimleri yapanların görevleri kötüye kullanmalarının sonrası ülkemde büyük enkazlar oluşacağı iki yıl önce olan deprem felaketinde başta devlet olarak hükümet olarak büyük enkazlar yaşarız şimdiden tedbir almamız denetimlerimizi kontrollerimizi hakkıyla yapalım yapmayanlara gereken cezai işlemlerini yapalım.