Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA SAHİPSİZ BİR ŞEHİR Mİ?

Şanlıurfa ilinin öncelikle kısa adı ŞURKAV Şanlıurfa kalkınma vakfı olan bir vâkıfın himayesinde olan Şanlıurfa balıklı göl bölgesinin tasarım ve güzelleştirme adı altında yapılan işlemlerin hepsinin tamamen yanlış ve şehrime insanlarıma resmen hakarettir. Şanlıurfa ilinin en önemli turizm alanı olan yerde bir tünel var bu tünelde bir kaplama düzenleme çalışması yapılmakta bu aylardır orada bir türlü bitmeyen bir çalışma yapılmaktadır. Bu çalışma ne yapılıyor sorsanız. Sıradan bir dış kaplama yapılmaktadır. Ama ne tesadüf oraya büyük bir araç koyulmuş ve bu araç her ne amaçla konulmuş ise orada diğer araçlara resmi park alanı teşkil etmekte ve diğer araçlara önderlik etmektedir. Bu yapılan çalışma dış cephe kaplama yapılıyor ama ne ilginç ki üsten damlayan ve sürekli akıntı olan yerler için hiçbir çalışma yapılmamış ve halen orada akıntı ve damlamalar devam etmektedir. Bunları yapan bu işlemleri takip eden belediye kurum kuruluşlar hepsi ortaklaşa bir şekilde hepsi biri birinden habersiz gibi davranıp hepsi kendi çıkar menfaatleri doğrultusunda bir şeyler yapıyor görünüyor. Tesadüfen ben bugün vakit namazımı eda etmek için dergâh camiine gittim birde ne göreyim. Resmen pes doğrusu yani bunu yapanlar resmen şehrimin düşmanı ve turizm adına hiç bilgisi yok ve böyle bir işlemi yapmasına yetki ve görev verenler de bir o kadar bunun yapmış olduğu eyleme ortaklar. Balıklı göl ve dergâh önü olan alana her tarafa bank doldurmuşlar. Böyle bir şey olmaz ya sen o orta yerde otururken benim ailem eşim anam bacım geçerken orada kendini bilmez insanlar oturup resmen dikizleme yapacaklar. Bunu oraya koyan kişilerin bu kadar idraksiz düşüncelerine resmen şaşıyorum. Turizm alanı olan bir yerin göbeğine böyle bir şey konmaz konulmaz. Bunu koyan kişiler siz bu konuda bilgisiz cahil olabilirsiniz ama bu işi hiç gidip başka illerde başka turizm alanlarını gezmediniz mi hiç böyle bir durum olmayacağını bilmeyecek kadar kara cahilsiniz. Bank koymak halkın dinlenmesini mi istiyorsunuz münasip yerler ve insanların gelip geçerken izlenecek yerlere koymasın köşe uygun yerlere koyarsın gelen insanlar misafirler gider orada dinlenir. Yolun ortasına koyup oraya gelen giden vatandaşımı dikizlemek için kopyamasınız. Bunu bir an önce oradan kaldırın. Bu konuda başta ŞURKAV olmak üzere belediyeleri valiliği ve müftülükte bu konuda sizlere İslam adına bilgi almakta aciz değil gidin oradan da bilgi alın.  Şehrime gelen turistin dinlenmesi gerekiyor ise ona uygun yerlerimiz var. Zaten Dergâh cami bir bahçesi tamamen bu alan için ayrılmış. Hasan paşa cami içeresinde de böyle bir alan mevcut orta yerlere konmaktansa balıklı gölün sonunda bulunan alana ve birde hemen karşı tarafta olan beyaz saray çevresinde böyle bir çalışma yapıla bilir. Daha geç olmadan o bankların hepsi oradan kaldırılsın orada geçen bayan ve turistlerin seyirliklerin alanı olmasından bir an önce çıkaralım. Bunu yapan kimseler hemen yanlışlarından hatalarından dönsünler.  
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2017 - Salı

ŞANLIURFA SAHİPSİZ BİR ŞEHİR Mİ?

Şanlıurfa ilinin öncelikle kısa adı ŞURKAV Şanlıurfa kalkınma vakfı olan bir vâkıfın himayesinde olan Şanlıurfa balıklı göl bölgesinin tasarım ve güzelleştirme adı altında yapılan işlemlerin hepsinin tamamen yanlış ve şehrime insanlarıma resmen hakarettir.

Şanlıurfa ilinin en önemli turizm alanı olan yerde bir tünel var bu tünelde bir kaplama düzenleme çalışması yapılmakta bu aylardır orada bir türlü bitmeyen bir çalışma yapılmaktadır.

Bu çalışma ne yapılıyor sorsanız. Sıradan bir dış kaplama yapılmaktadır. Ama ne tesadüf oraya büyük bir araç koyulmuş ve bu araç her ne amaçla konulmuş ise orada diğer araçlara resmi park alanı teşkil etmekte ve diğer araçlara önderlik etmektedir.

Bu yapılan çalışma dış cephe kaplama yapılıyor ama ne ilginç ki üsten damlayan ve sürekli akıntı olan yerler için hiçbir çalışma yapılmamış ve halen orada akıntı ve damlamalar devam etmektedir.

Bunları yapan bu işlemleri takip eden belediye kurum kuruluşlar hepsi ortaklaşa bir şekilde hepsi biri birinden habersiz gibi davranıp hepsi kendi çıkar menfaatleri doğrultusunda bir şeyler yapıyor görünüyor.

Tesadüfen ben bugün vakit namazımı eda etmek için dergâh camiine gittim birde ne göreyim. Resmen pes doğrusu yani bunu yapanlar resmen şehrimin düşmanı ve turizm adına hiç bilgisi yok ve böyle bir işlemi yapmasına yetki ve görev verenler de bir o kadar bunun yapmış olduğu eyleme ortaklar.

Balıklı göl ve dergâh önü olan alana her tarafa bank doldurmuşlar. Böyle bir şey olmaz ya sen o orta yerde otururken benim ailem eşim anam bacım geçerken orada kendini bilmez insanlar oturup resmen dikizleme yapacaklar.

Bunu oraya koyan kişilerin bu kadar idraksiz düşüncelerine resmen şaşıyorum. Turizm alanı olan bir yerin göbeğine böyle bir şey konmaz konulmaz. Bunu koyan kişiler siz bu konuda bilgisiz cahil olabilirsiniz ama bu işi hiç gidip başka illerde başka turizm alanlarını gezmediniz mi hiç böyle bir durum olmayacağını bilmeyecek kadar kara cahilsiniz.

Bank koymak halkın dinlenmesini mi istiyorsunuz münasip yerler ve insanların gelip geçerken izlenecek yerlere koymasın köşe uygun yerlere koyarsın gelen insanlar misafirler gider orada dinlenir.

Yolun ortasına koyup oraya gelen giden vatandaşımı dikizlemek için kopyamasınız. Bunu bir an önce oradan kaldırın. Bu konuda başta ŞURKAV olmak üzere belediyeleri valiliği ve müftülükte bu konuda sizlere İslam adına bilgi almakta aciz değil gidin oradan da bilgi alın. 

Şehrime gelen turistin dinlenmesi gerekiyor ise ona uygun yerlerimiz var. Zaten Dergâh cami bir bahçesi tamamen bu alan için ayrılmış. Hasan paşa cami içeresinde de böyle bir alan mevcut orta yerlere konmaktansa balıklı gölün sonunda bulunan alana ve birde hemen karşı tarafta olan beyaz saray çevresinde böyle bir çalışma yapıla bilir.

Daha geç olmadan o bankların hepsi oradan kaldırılsın orada geçen bayan ve turistlerin seyirliklerin alanı olmasından bir an önce çıkaralım. Bunu yapan kimseler hemen yanlışlarından hatalarından dönsünler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.