Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNİN BEKÇİLERİ HAYIRLI OLSUN

Şanlıurfa ilinde gelişme gösterilmeye başlamıştır. Şanlıurfa ilinde yabancı akınından sonra sokak suç oranlarında ve ilimizin değişik konumlardan dolayı ev soygunları ve uyuşturucu müptelası son zamanlarda bir hayli fazlalaşmıştı. Ülkede emniyet güçlerinin almış olduğu bir kararla ülkenin tüm illerinde geçmişte olduğu gibi yeniden devreye koymuş oldukları geceleri sokak bekçileri adı altındaki güvenlik denetim sistemi ilimize yeniden uygulanması hayli bir gerekli olan sistemdir. Bu sistemin devreye girmesiyle ilimizde geçmişte gündelik olarak fazlalaşan ve hayli sokak olaylarının artık sonlanacağının bir gösterge sinyallerini verecektir. Sokaklarda olan olayların ve genç halkın evlatlarının her geçen gün içersinde madde ve uyuşturucu tüketimi kullanıcılarının artığı ilimizde bu maddeye bağımlı gençlerin sayıları gün geçtikçe artığının ve bu maddelerin bulunmasını ve kişiler arasında dolaşımı hayli fazlalaşma göstermektedir. Gece bekçilerinin artık ilimizde göreve başlaması ile başta bu uyuşturucu pençesine düşen gençlerin artık sokaklarda kendilerine çeki düzen vereceklerinin uyuşturucu ticaretçilerinin artık rahatlıkla olur olmaz şekilde gezinip ticaretlerini icra edemeyeceklerinin göstergesi olacaktır. Birde ilimizde adeta kanayan yara durumuna düşen ev işyerleri ve konut soygunları yeni yerleşim semtlerinde adeta şebeke şeklimde çalışan soygun çeteleri ve bunların genelinin komşu illerden gelen şebekelerin baş çektiği gözlenmektedir. Şanlıurfa emniyetinin böylesi durumları gözetmekte olduğu ama ilimizin böylesi durumlardan daha önemli durumlarda ilimiz önde gelen bazı olayların başında bulunmasından dolayı gündelik böylesi olaylara zaman ayrımı çokta vakitleri olmadığından böylesi şahsi meselelere zaman ayıramadığı görülmüştür. Yeniden devreye giren güvenlik güçlerine büyük katkı sağlayacak olan gece bekçilerinin ilimizde özelikle sokak olayları olarak tabi ettiğimiz soygun, hızsızlık ve uyuşturucu, madde bağımlı gençlerinin önüne geçileceğinin kesin bir göstergesi olacaktır. Şimdiden artık ilimizin insanları aileler bu konuda rahat bir nefes alacaklar ve evlerinde gecesini gündüzünü rahat bir şekilde yaşayacaklarının göstergesi olacaktır. İlimizin geleceği güvenlik acısından önemli bir durum sağlanması bizleri mutlu kılacaktır. İlimizin turizm alanında büyük bir atılım gösterirken ilimizdeki sokak olaylarının yok edilmesi demek gelecekte ilimize gelecek turistlerin de rahat huzurlu bir tatil yapmalarının anlamına geleceği ve gelen turistin memnuniyeti geleceğe daha çok turist gelmesini sağlamış olmamız demektir. Dinlerin atası peygamberlerin şehri medeniyetin merkezi ilimin ilk merkezi olan şehrin huzuru güveni daima önem arz etmektedir. Biz geçmişte dünyada nasıl örnek bir şehir olmuş isek şimdide bu örnekliğimizin devamını sağlamaya özen göstermek zorundayız.
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2019 - Perşembe

ŞANLIURFA İLİNİN BEKÇİLERİ HAYIRLI OLSUN

Şanlıurfa ilinde gelişme gösterilmeye başlamıştır.

Şanlıurfa ilinde yabancı akınından sonra sokak suç oranlarında ve ilimizin değişik konumlardan dolayı ev soygunları ve uyuşturucu müptelası son zamanlarda bir hayli fazlalaşmıştı.

Ülkede emniyet güçlerinin almış olduğu bir kararla ülkenin tüm illerinde geçmişte olduğu gibi yeniden devreye koymuş oldukları geceleri sokak bekçileri adı altındaki güvenlik denetim sistemi ilimize yeniden uygulanması hayli bir gerekli olan sistemdir.

Bu sistemin devreye girmesiyle ilimizde geçmişte gündelik olarak fazlalaşan ve hayli sokak olaylarının artık sonlanacağının bir gösterge sinyallerini verecektir.

Sokaklarda olan olayların ve genç halkın evlatlarının her geçen gün içersinde madde ve uyuşturucu tüketimi kullanıcılarının artığı ilimizde bu maddeye bağımlı gençlerin sayıları gün geçtikçe artığının ve bu maddelerin bulunmasını ve kişiler arasında dolaşımı hayli fazlalaşma göstermektedir.

Gece bekçilerinin artık ilimizde göreve başlaması ile başta bu uyuşturucu pençesine düşen gençlerin artık sokaklarda kendilerine çeki düzen vereceklerinin uyuşturucu ticaretçilerinin artık rahatlıkla olur olmaz şekilde gezinip ticaretlerini icra edemeyeceklerinin göstergesi olacaktır.

Birde ilimizde adeta kanayan yara durumuna düşen ev işyerleri ve konut soygunları yeni yerleşim semtlerinde adeta şebeke şeklimde çalışan soygun çeteleri ve bunların genelinin komşu illerden gelen şebekelerin baş çektiği gözlenmektedir.

Şanlıurfa emniyetinin böylesi durumları gözetmekte olduğu ama ilimizin böylesi durumlardan daha önemli durumlarda ilimiz önde gelen bazı olayların başında bulunmasından dolayı gündelik böylesi olaylara zaman ayrımı çokta vakitleri olmadığından böylesi şahsi meselelere zaman ayıramadığı görülmüştür.

Yeniden devreye giren güvenlik güçlerine büyük katkı sağlayacak olan gece bekçilerinin ilimizde özelikle sokak olayları olarak tabi ettiğimiz soygun, hızsızlık ve uyuşturucu, madde bağımlı gençlerinin önüne geçileceğinin kesin bir göstergesi olacaktır.

Şimdiden artık ilimizin insanları aileler bu konuda rahat bir nefes alacaklar ve evlerinde gecesini gündüzünü rahat bir şekilde yaşayacaklarının göstergesi olacaktır.

İlimizin geleceği güvenlik acısından önemli bir durum sağlanması bizleri mutlu kılacaktır.

İlimizin turizm alanında büyük bir atılım gösterirken ilimizdeki sokak olaylarının yok edilmesi demek gelecekte ilimize gelecek turistlerin de rahat huzurlu bir tatil yapmalarının anlamına geleceği ve gelen turistin memnuniyeti geleceğe daha çok turist gelmesini sağlamış olmamız demektir.

Dinlerin atası peygamberlerin şehri medeniyetin merkezi ilimin ilk merkezi olan şehrin huzuru güveni daima önem arz etmektedir. Biz geçmişte dünyada nasıl örnek bir şehir olmuş isek şimdide bu örnekliğimizin devamını sağlamaya özen göstermek zorundayız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.