Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE VAR OLUP YOK OLAN KURUMLAR

Şanlıurfa kutsal emanete ihanet etmektedir. Şanlıurfa adı var olup kendileri yok olan kamu ve kurumlar sizler halen nerelerdesiniz. Şanlıurfa Dünya üzerinde sayıları birkaç olan kutsal şehirlerin başlarında gelen bir şehirdir. Şanlıurfa ilinin en önemli mekânlarından biridir. Hz. İbrahim doğduğu makam bu makam ki öyle bir makam öyle bir yer ki Hz. Muhammed atası olan Hz. İbrahim'in memleketi Anavatanı bu makam ne ulvi ki bu makamla Şanlıurfa şehrim Dünya kültürel şehirlerinde yerini almıştır. Bu şehrimde olan kutsal emanetlerdir. Makamlar mekânlar mevkiler. Hz. İbrahim makamında bulunur. Kutsal emanetlerin bir kısmı gel gör ki bu kutsal emanetlere layıkıyla sergilenmediği hatta öyle ki resmen onların gizlemeye çalıştığını ve bazılarının sergilendiği yerde her gün onlarca günah ve kavga kargaşa yaşandığını görmekteyim. Bunu yapan bunları projelendiren isimlerini tek, tek saymak istemiyorum çünkü benim isimlerini sayma gereksimi duymuyorum. Şehrimde olan bu kamu ve kurumların amirleri ve sorumluları şehrime hepsinin gerçekten görevlerinin su istimal etiklerini çok iyi biliyorum. Şanlıurfa ilinde böylesi bir makamı ulvi var böylesi tüm dünya insanlarının özelikle görmesi gereken şehir olarak lanse etmemiz gerekirken bunu bizlere tam tersini yaptıran sizlersiniz diye bilecek kadar gerçekçiyim. Şanlıurfa Hz. İbrahim makamın avlusunda o kadar yerlerin varlığı dururken kutsal emanet olarak Hz. Muhammed peygamberimizin mübarek sakalı şeriflerinin sergilendiği yer içler acısı. Yer mi kalmadı getirip caminin içersinde bir pencereyi kapatıp içersinde koyup oradan ziyaretçilere sergilemek hangi bilginin aklına geldi? Bu çok bilgin ya namaz kılmıyor. Ya da hayatında hiç Hz. İbrahim makamında ki camiye gitmemiş orada namazını eda etmemiştir. Gelen ziyaretçiler yerli veya yabancı Hz. Muhammed'in sakalı şeriflerini ziyaret etmek ister bu gelen ziyaretçi bayan erkek olabilir. Bunların giyim tarzları ile camiye dalmaları bu esnada vakit namazını eda eden insanların durumu bu esnada camide namaz kılan vatandaşımın önünden geçmeleri v.s saymakla bitmeyecek durumlar ver hasıl olunmakta bunların oluşmasının en büyük etkenlerinden biridir bunu buraya koymakta kendini bilgin gören bilgiden yoksun şahıs sizler İslam dini ile dini bilgiden yoksun görmekteyim. Bunu bilmeye bilirsin dini bilgin olmaya bilir ama orada bir sürü din adamı din görevlileri hatta orada sorumlu kişilerin bilgilerine ve tecrübelerine insan bir danışır. Buna da zahmet etme cüreti göstermediğine göre ben senin şehrime hizmet eden değil ihanet eden kişi beyan ederim. Çünkü oradaki yanlışlıkla resmen şehrime insanıma hepsinden önemlisi kutsal emanetime ihanet eden bir şahıssınız derim. Hiç kusura bakma benim şehrime gelen her misafirim şehrimin kutsallığını şehrimin tarihi dokusunu şehrimin evliyasının enbiyasının tüm eserlerini görmesini sağlamalıyız. Sizler bir an önce bunu düzetmeye gidin bakın burada bir din ve ibadet söz konusu öyle sıradan bir müzayede söz konusu değil bunu bilesiniz.
Ekleme Tarihi: 25 Ağustos 2016 - Perşembe

ŞANLIURFA İLİNDE VAR OLUP YOK OLAN KURUMLAR

Şanlıurfa kutsal emanete ihanet etmektedir.

Şanlıurfa adı var olup kendileri yok olan kamu ve kurumlar sizler halen nerelerdesiniz.

Şanlıurfa Dünya üzerinde sayıları birkaç olan kutsal şehirlerin başlarında gelen bir şehirdir.

Şanlıurfa ilinin en önemli mekânlarından biridir. Hz. İbrahim doğduğu makam bu makam ki öyle bir makam öyle bir yer ki Hz. Muhammed atası olan Hz. İbrahim'in memleketi Anavatanı bu makam ne ulvi ki bu makamla Şanlıurfa şehrim Dünya kültürel şehirlerinde yerini almıştır.

Bu şehrimde olan kutsal emanetlerdir. Makamlar mekânlar mevkiler. Hz. İbrahim makamında bulunur. Kutsal emanetlerin bir kısmı gel gör ki bu kutsal emanetlere layıkıyla sergilenmediği hatta öyle ki resmen onların gizlemeye çalıştığını ve bazılarının sergilendiği yerde her gün onlarca günah ve kavga kargaşa yaşandığını görmekteyim.

Bunu yapan bunları projelendiren isimlerini tek, tek saymak istemiyorum çünkü benim isimlerini sayma gereksimi duymuyorum.

Şehrimde olan bu kamu ve kurumların amirleri ve sorumluları şehrime hepsinin gerçekten görevlerinin su istimal etiklerini çok iyi biliyorum.

Şanlıurfa ilinde böylesi bir makamı ulvi var böylesi tüm dünya insanlarının özelikle görmesi gereken şehir olarak lanse etmemiz gerekirken bunu bizlere tam tersini yaptıran sizlersiniz diye bilecek kadar gerçekçiyim.

Şanlıurfa Hz. İbrahim makamın avlusunda o kadar yerlerin varlığı dururken kutsal emanet olarak Hz. Muhammed peygamberimizin mübarek sakalı şeriflerinin sergilendiği yer içler acısı. Yer mi kalmadı getirip caminin içersinde bir pencereyi kapatıp içersinde koyup oradan ziyaretçilere sergilemek hangi bilginin aklına geldi? Bu çok bilgin ya namaz kılmıyor. Ya da hayatında hiç Hz. İbrahim makamında ki camiye gitmemiş orada namazını eda etmemiştir.

Gelen ziyaretçiler yerli veya yabancı Hz. Muhammed'in sakalı şeriflerini ziyaret etmek ister bu gelen ziyaretçi bayan erkek olabilir. Bunların giyim tarzları ile camiye dalmaları bu esnada vakit namazını eda eden insanların durumu bu esnada camide namaz kılan vatandaşımın önünden geçmeleri v.s saymakla bitmeyecek durumlar ver hasıl olunmakta bunların oluşmasının en büyük etkenlerinden biridir bunu buraya koymakta kendini bilgin gören bilgiden yoksun şahıs sizler İslam dini ile dini bilgiden yoksun görmekteyim.

Bunu bilmeye bilirsin dini bilgin olmaya bilir ama orada bir sürü din adamı din görevlileri hatta orada sorumlu kişilerin bilgilerine ve tecrübelerine insan bir danışır. Buna da zahmet etme cüreti göstermediğine göre ben senin şehrime hizmet eden değil ihanet eden kişi beyan ederim.

Çünkü oradaki yanlışlıkla resmen şehrime insanıma hepsinden önemlisi kutsal emanetime ihanet eden bir şahıssınız derim.

Hiç kusura bakma benim şehrime gelen her misafirim şehrimin kutsallığını şehrimin tarihi dokusunu şehrimin evliyasının enbiyasının tüm eserlerini görmesini sağlamalıyız.

Sizler bir an önce bunu düzetmeye gidin bakın burada bir din ve ibadet söz konusu öyle sıradan bir müzayede söz konusu değil bunu bilesiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.