Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE TRAFİK YOKTUR

Şanlıurfa ilinde trafik tamamen çökmüş durumdadır. İlimizde trafikte olan nerde ise tüm şoför arkadaşlarda nezaket saygı diye bir kural yok denilecek kadar az ve gerçektir. Şanlıurfa ilinde trafikte olan tüm şoför arkadaşlarımıza şunu desem bu dediklerim hemen ortaya çıkacaktır. Bir gün Şanlıurfa ilinde trafik ışıkları elektriklerini kesersek hemen bu saydıklarım ortaya çıkacaktır. Bir ilde ne kadar çok trafik ışıkları olsa o ilin şoförleri eğitimsiz, kuralsız, saygısız oldukları anlamına gelmektedir. Dünya ülkeleri üzerinde birçok ülkede trafik ışıkları olmayan ülkelerde trafik ışıkları olan ülkelerden daha az trafik kavşaklarında kazalar görülmektedir. İlimizde böylesi bir durumdan dolayı geniş ve müsait olan yollarda hep trafik sıkıntısı yaşamaktayız. Bunların en başlı sebeplerinden biri tabi ki ilimin trafikten sorumlu iki kurumu bunların en başında emniyet trafik amirliği yeterli ve gerçeklikte görev yetersizliğinden başta kaynaklanmaktadır. Çünkü ilimdeki trafikte ki kişilerin mutlak arkasında dayanak olan barı şahıs ve yetkililere sığınıp kendilerine yapılan ceza işlemi yada işlem yapan personelin hakkında kendileri şikayetçi olacak kabadayı göstertmelerindendir. Diğer sorumlu ise belediye trafik zabıta ekibi her nedense ne kadar gözüme ilişmiş ise bu zabıtaların araçları hep trafik kurallarını kendileri tamamen hiçe sayıp başta en büyük hataları kendiler yağmışlardır. Bunların trafikte hatta cezai işlem kesmeye yetkileri olan şahsiyetlerin trafik kural ve kaidelerini kendileri çiğner iseler ise o zaman aciz vatandaş onlardan geri kalacak değildir. Trafik kuralları bunlarla bitmiyor. Bir çok yollarda yayaların karşıdan karşıya geçecek yerlerin orta refüj yerlerinde tam orada ilimin sözde aydın ama bir o kadar sadece para hırsı olan reklam ajansının koymuş oldukları tabeladan hem yayalar hem trafikte olan arkadaşların önünü göremeden birden önlerine yayalar, yayalarında önüne birden araç görecek duruma gelmektedirler. İlimin trafik denetim ve trafik kurallarını belirleyen kurumların ne kadar gereksiz işler yapıldığının denetimsizliğini yapmadığı apaçık ortadadır. Buna birde ilimin toplu taşıma araçlarının durakları birçok yerde birçok durakları işin bilginleri ve trafik kurumu olan emniyet trafik şubesinde görevli arkadaşlara zaman, zaman sormuş olmamdan aldığım cevaplar ile asla böylesi yerde böylesi bir durumda toplu taşıma durağı olmaz olmasına müsaade edilmez diye cevaplar almışımdır. Buna rağmen ilimin trafik sorunları bunlar ile yetmediği gibi ilimde yolların yapımında daima hata ve aksaklıklar yapılmaktadır. İlimin büyük şehir olmasından dolayı halen birçok cevre yollarımız yapılmamıştır. Yapılan köprülü kavşaklarımızın yerinde ve zamanında yapılmadığı yapılanlarında yanlış ve sadece gider ve akıllarınca hizmet göstermekle yapılan işlevliklerden öte bir durum değildir.        
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2017 - Salı

ŞANLIURFA İLİNDE TRAFİK YOKTUR

Şanlıurfa ilinde trafik tamamen çökmüş durumdadır.

İlimizde trafikte olan nerde ise tüm şoför arkadaşlarda nezaket saygı diye bir kural yok denilecek kadar az ve gerçektir.

Şanlıurfa ilinde trafikte olan tüm şoför arkadaşlarımıza şunu desem bu dediklerim hemen ortaya çıkacaktır. Bir gün Şanlıurfa ilinde trafik ışıkları elektriklerini kesersek hemen bu saydıklarım ortaya çıkacaktır.

Bir ilde ne kadar çok trafik ışıkları olsa o ilin şoförleri eğitimsiz, kuralsız, saygısız oldukları anlamına gelmektedir.

Dünya ülkeleri üzerinde birçok ülkede trafik ışıkları olmayan ülkelerde trafik ışıkları olan ülkelerden daha az trafik kavşaklarında kazalar görülmektedir.

İlimizde böylesi bir durumdan dolayı geniş ve müsait olan yollarda hep trafik sıkıntısı yaşamaktayız.

Bunların en başlı sebeplerinden biri tabi ki ilimin trafikten sorumlu iki kurumu bunların en başında emniyet trafik amirliği yeterli ve gerçeklikte görev yetersizliğinden başta kaynaklanmaktadır. Çünkü ilimdeki trafikte ki kişilerin mutlak arkasında dayanak olan barı şahıs ve yetkililere sığınıp kendilerine yapılan ceza işlemi yada işlem yapan personelin hakkında kendileri şikayetçi olacak kabadayı göstertmelerindendir.

Diğer sorumlu ise belediye trafik zabıta ekibi her nedense ne kadar gözüme ilişmiş ise bu zabıtaların araçları hep trafik kurallarını kendileri tamamen hiçe sayıp başta en büyük hataları kendiler yağmışlardır.

Bunların trafikte hatta cezai işlem kesmeye yetkileri olan şahsiyetlerin trafik kural ve kaidelerini kendileri çiğner iseler ise o zaman aciz vatandaş onlardan geri kalacak değildir.

Trafik kuralları bunlarla bitmiyor.

Bir çok yollarda yayaların karşıdan karşıya geçecek yerlerin orta refüj yerlerinde tam orada ilimin sözde aydın ama bir o kadar sadece para hırsı olan reklam ajansının koymuş oldukları tabeladan hem yayalar hem trafikte olan arkadaşların önünü göremeden birden önlerine yayalar, yayalarında önüne birden araç görecek duruma gelmektedirler.

İlimin trafik denetim ve trafik kurallarını belirleyen kurumların ne kadar gereksiz işler yapıldığının denetimsizliğini yapmadığı apaçık ortadadır.

Buna birde ilimin toplu taşıma araçlarının durakları birçok yerde birçok durakları işin bilginleri ve trafik kurumu olan emniyet trafik şubesinde görevli arkadaşlara zaman, zaman sormuş olmamdan aldığım cevaplar ile asla böylesi yerde böylesi bir durumda toplu taşıma durağı olmaz olmasına müsaade edilmez diye cevaplar almışımdır.

Buna rağmen ilimin trafik sorunları bunlar ile yetmediği gibi ilimde yolların yapımında daima hata ve aksaklıklar yapılmaktadır.

İlimin büyük şehir olmasından dolayı halen birçok cevre yollarımız yapılmamıştır. Yapılan köprülü kavşaklarımızın yerinde ve zamanında yapılmadığı yapılanlarında yanlış ve sadece gider ve akıllarınca hizmet göstermekle yapılan işlevliklerden öte bir durum değildir.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.