Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE SİYESETİN KOKUŞMUŞLUĞU

İlimizde böylesi bir siyasetin artık kokusu yayılıyor ki gerçek bir vatansever Urfalı olarak artık memleketi ter etmekten başka çare kalmadığını biliyorum. Şanlıurfa ilinin en üst makamından en alt makamına kadar tüm siyasi kademelerde bir keşmekeşlik almış başını gidiyor. Bu ne böyle bir siyasetin akışı nede böyle bir yönetimin düzeni vardır. İlimizin siyaset içinde yapılan vurgunların yanlış ve hebadan yapılan plan projelerin yatırımların hepsi hem gereksiz hem sadece kendi çıkar menfaatlerine yönelik çalışmalar. Geçmişten günümüze hep böylesi olayların olması ile artık resmen şaşırıyorum. Acaba Ankara bulunan zatların bu olaylardan haberdarlar mı? Yoksa bunların bilgisi dâhilinde yapılan eylem ve işlemler mi düşünüp duruyorum. Şanlıurfa bir belediye başkanı adayı oluyor. Bu zatın mahkemelerde dosyaları usulsüzlük ve devleti zarara uğratma dosyaları var iken aday oluyor ve adaylığı kabul görülüp aday edilip işin başına getiriliyor. Diğer bir başkan gereksiz yere gereksiz işler yaptırıp reel fiyatının çok üzerinde ihale yapıp işi yandaş bir firma ile oldubittiye getiriyor. Diğer bir tarafta eskiden bir kurumun yönetim başkanı iken atamalı kişiyle birleşip devletin hazine arazisi olan araziye meyve ağaçları ektirip orayı kamulaştırıp kendi aralarında parselleme işlerine yapmaktadırlar. Böyle bir düzene şaşıyorum. Bunların böyle rahat ve hırlı bir şekilde işler yaparken Ankara gibi siyasetin tepesinden ses yok ise benim içime bir ühte düşürmektedirler. Ankara’daki siyasetin tepesindeki şahsiyetlerin bunlarla ortaklar mı?  Eğer ortak değil iseniz peki bu yapılan durumlara neden sesiniz çıkmıyor? Yok eğer siz derseniz bunlardan haberimiz bile yok derseniz o zaman demek ki denetim ve kontrol mekanizmanızda farklı durumlar dönüyor ve yâda denetim kontrol mekanizmanız çalışmıyor. Böyle yönetim idarecilik ile ülke bakın ne hallere düşmektedir. Geçmişte böyle mekanizmasızlıkla çalışmadan dolayı böyle yapılan işlemlerden dolayı artık vatanıma milletime ihanet ve vurgunlar almış başını gidiyor olmaktadır. Siyasetin ana merkezi olan yerden bunlara ya bir denmesi gerek yâda bu konuda açıklık getirmesi gerek bizim de haberimiz var bilinçli olarak böyle durumlara göz yumuyoruz artık der misiniz demez misiniz artık orası sizleri bağlar. Şanlıurfa ilinde her dönem yapılan oylamalarda hiç kimse Şanlıurfa ilindeki siyasetçi için değil başta ülkemizin selameti için sonrada değerli ve bir o kadar inançlı ve imanlı olan reis için oylarını kullanıyor. Şimdi Şanlıurfa ilinde gelin milletvekillerini sorun birçoğunu halk bilmez bile ismini bile bilmeyecek kadar net sadece reis uzun adamı bildiklerinden yapılan her seçim onun için verilen oy demektir.
Ekleme Tarihi: 30 Haziran 2017 - Cuma

ŞANLIURFA İLİNDE SİYESETİN KOKUŞMUŞLUĞU

İlimizde böylesi bir siyasetin artık kokusu yayılıyor ki gerçek bir vatansever Urfalı olarak artık memleketi ter etmekten başka çare kalmadığını biliyorum.

Şanlıurfa ilinin en üst makamından en alt makamına kadar tüm siyasi kademelerde bir keşmekeşlik almış başını gidiyor. Bu ne böyle bir siyasetin akışı nede böyle bir yönetimin düzeni vardır.

İlimizin siyaset içinde yapılan vurgunların yanlış ve hebadan yapılan plan projelerin yatırımların hepsi hem gereksiz hem sadece kendi çıkar menfaatlerine yönelik çalışmalar.

Geçmişten günümüze hep böylesi olayların olması ile artık resmen şaşırıyorum. Acaba Ankara bulunan zatların bu olaylardan haberdarlar mı? Yoksa bunların bilgisi dâhilinde yapılan eylem ve işlemler mi düşünüp duruyorum.

Şanlıurfa bir belediye başkanı adayı oluyor. Bu zatın mahkemelerde dosyaları usulsüzlük ve devleti zarara uğratma dosyaları var iken aday oluyor ve adaylığı kabul görülüp aday edilip işin başına getiriliyor. Diğer bir başkan gereksiz yere gereksiz işler yaptırıp reel fiyatının çok üzerinde ihale yapıp işi yandaş bir firma ile oldubittiye getiriyor.

Diğer bir tarafta eskiden bir kurumun yönetim başkanı iken atamalı kişiyle birleşip devletin hazine arazisi olan araziye meyve ağaçları ektirip orayı kamulaştırıp kendi aralarında parselleme işlerine yapmaktadırlar.

Böyle bir düzene şaşıyorum. Bunların böyle rahat ve hırlı bir şekilde işler yaparken Ankara gibi siyasetin tepesinden ses yok ise benim içime bir ühte düşürmektedirler.

Ankara’daki siyasetin tepesindeki şahsiyetlerin bunlarla ortaklar mı?  Eğer ortak değil iseniz peki bu yapılan durumlara neden sesiniz çıkmıyor? Yok eğer siz derseniz bunlardan haberimiz bile yok derseniz o zaman demek ki denetim ve kontrol mekanizmanızda farklı durumlar dönüyor ve yâda denetim kontrol mekanizmanız çalışmıyor.

Böyle yönetim idarecilik ile ülke bakın ne hallere düşmektedir.

Geçmişte böyle mekanizmasızlıkla çalışmadan dolayı böyle yapılan işlemlerden dolayı artık vatanıma milletime ihanet ve vurgunlar almış başını gidiyor olmaktadır.

Siyasetin ana merkezi olan yerden bunlara ya bir denmesi gerek yâda bu konuda açıklık getirmesi gerek bizim de haberimiz var bilinçli olarak böyle durumlara göz yumuyoruz artık der misiniz demez misiniz artık orası sizleri bağlar.

Şanlıurfa ilinde her dönem yapılan oylamalarda hiç kimse Şanlıurfa ilindeki siyasetçi için değil başta ülkemizin selameti için sonrada değerli ve bir o kadar inançlı ve imanlı olan reis için oylarını kullanıyor. Şimdi Şanlıurfa ilinde gelin milletvekillerini sorun birçoğunu halk bilmez bile ismini bile bilmeyecek kadar net sadece reis uzun adamı bildiklerinden yapılan her seçim onun için verilen oy demektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.