Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE Kİ KÜLTÜRSÜZLEŞTİRİLMEK İSTENİLMEKTEDİR

Şanlıurfa ilinde yaz aylarında başlayan turizm ziyaretlerinde doğan yoğunluk ve turizm ziyaretlerindeki hareketlilikle şehrimin turizm acenteleri kendi çabalarıyla büyük bir emek sarf etmektedirler. Şanlıurfa ilinde sözde Kültür müdürlüğü var diyorlar bende bazen Şanlıurfa ilinde olduğumda toplu taşıma ile geçerken İl Kültür Müdürlüğü diye bir tabela görür oluyorum. Kendime soruyorum bu müdürlüğün görevi nelerdir? Sonra anlıyorum ki orada görevli arkadaşların yaz aylarında havanın sıcak olmasından dolayı dairenin klimalarını çalıştırıp klima altında serin yerde oturup günlerini geçirip ay sonlarında maaşlarının alınıp maaşlarının nerelerde ödemeleri var onları düşünmek başka işlerinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Belediyeler de duydum ki orada da Kültür Müdürlüğü varmış! Yetkili birilerine sordum. Belediyelerde böylesi bir müdürlük varmış. Evet var.  Bu müdürlükler ne iş yapar. Neler yapıyorlar. İlimin belediyeleri ise önce böyle bir müdürlük kuracağına ilime gelen turistin ihtiyacı ve konaklanacağı durumları gözetecek şekilde plan proje ve eksiklikleri giderecek durumları gözeterek görevleri olan görevlerini icara etmelerini beklerdim. Bunu yapamayan belediyelerin böylesi bir müdürlüğü benim nezdimde sadece bir görüntü olarak yapmışlardır. İlimin turizm sektöründen geçinmeye çalışan kardeşlerimizin kendi çabalarıyla ileme gelen turistin gelmesinden gitmesine kadar yardımcı ve ilgi alakadar olan değerli turizm sektöründeki kardeşlerimizin ilimiz için büyük emek sarf etmelerine rağmen buna büyük engel teşkil eden belediyelerin varlığından da haberdarız. İlimdeki turizm gelişmesini sağlamaya değil tam aksine turizmi baltalamaya çalışan böylesi yönetim ve idarecilerin varlığından dolayı ilime gelen turistlerin ilimdeki makam ve mevkilerin şehrime layık olan makamlar ama şehrimin yönetimleri ve idarecilerine layık değildir. Demeden geçemiyorlar. İlindeki böylesi makam ve mevkileri gün yüzüne çıkarmak ile iş bitmiyor. Tam aksine oraları lanse edip oraya gelecek misafirlerin ağırlanmasına ve memnuniyetine kadar tüm işlevliğini sağlamalıyız. İlimi turizm şehri yapmamız için öncelikte kültür ile ilgili tüm birimlere turizm ile anlayan turizm işinden anlayan kişilerle yönetilmesini sağlamalıyız. Şanlıurfa ilinin komşu illerden değil ben çok zaman şunu dile getirmişim Şanlıurfa ülkemde bir İstanbul kadar değerli bir İstanbul kadar güzel bir şehirdir. Fırat nehri ile boğaz andırmakta barajımızla Marmara denizi, çarşımız ile İstanbul kapalı çarşı andırmakta balıklı göl ile akvaryum denilmekte saymakla bitmeyen güzelliklerle hele anlatılması ile bitmeyen akşamları sıra gecesinin müzik eşliğinde gecenin serinliği günün yorgunluğunu anlatmakla bitmeyen günlerin anısı olmaktadır.
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba

ŞANLIURFA İLİNDE Kİ KÜLTÜRSÜZLEŞTİRİLMEK İSTENİLMEKTEDİR

Şanlıurfa ilinde yaz aylarında başlayan turizm ziyaretlerinde doğan yoğunluk ve turizm ziyaretlerindeki hareketlilikle şehrimin turizm acenteleri kendi çabalarıyla büyük bir emek sarf etmektedirler.

Şanlıurfa ilinde sözde Kültür müdürlüğü var diyorlar bende bazen Şanlıurfa ilinde olduğumda toplu taşıma ile geçerken İl Kültür Müdürlüğü diye bir tabela görür oluyorum.

Kendime soruyorum bu müdürlüğün görevi nelerdir?

Sonra anlıyorum ki orada görevli arkadaşların yaz aylarında havanın sıcak olmasından dolayı dairenin klimalarını çalıştırıp klima altında serin yerde oturup günlerini geçirip ay sonlarında maaşlarının alınıp maaşlarının nerelerde ödemeleri var onları düşünmek başka işlerinin olmadığını öğrenmiş bulunmaktayım.

Belediyeler de duydum ki orada da Kültür Müdürlüğü varmış! Yetkili birilerine sordum. Belediyelerde böylesi bir müdürlük varmış. Evet var.  Bu müdürlükler ne iş yapar. Neler yapıyorlar.

İlimin belediyeleri ise önce böyle bir müdürlük kuracağına ilime gelen turistin ihtiyacı ve konaklanacağı durumları gözetecek şekilde plan proje ve eksiklikleri giderecek durumları gözeterek görevleri olan görevlerini icara etmelerini beklerdim.

Bunu yapamayan belediyelerin böylesi bir müdürlüğü benim nezdimde sadece bir görüntü olarak yapmışlardır.

İlimin turizm sektöründen geçinmeye çalışan kardeşlerimizin kendi çabalarıyla ileme gelen turistin gelmesinden gitmesine kadar yardımcı ve ilgi alakadar olan değerli turizm sektöründeki kardeşlerimizin ilimiz için büyük emek sarf etmelerine rağmen buna büyük engel teşkil eden belediyelerin varlığından da haberdarız.

İlimdeki turizm gelişmesini sağlamaya değil tam aksine turizmi baltalamaya çalışan böylesi yönetim ve idarecilerin varlığından dolayı ilime gelen turistlerin ilimdeki makam ve mevkilerin şehrime layık olan makamlar ama şehrimin yönetimleri ve idarecilerine layık değildir. Demeden geçemiyorlar. İlindeki böylesi makam ve mevkileri gün yüzüne çıkarmak ile iş bitmiyor. Tam aksine oraları lanse edip oraya gelecek misafirlerin ağırlanmasına ve memnuniyetine kadar tüm işlevliğini sağlamalıyız.

İlimi turizm şehri yapmamız için öncelikte kültür ile ilgili tüm birimlere turizm ile anlayan turizm işinden anlayan kişilerle yönetilmesini sağlamalıyız.

Şanlıurfa ilinin komşu illerden değil ben çok zaman şunu dile getirmişim Şanlıurfa ülkemde bir İstanbul kadar değerli bir İstanbul kadar güzel bir şehirdir.

Fırat nehri ile boğaz andırmakta barajımızla Marmara denizi, çarşımız ile İstanbul kapalı çarşı andırmakta balıklı göl ile akvaryum denilmekte saymakla bitmeyen güzelliklerle hele anlatılması ile bitmeyen akşamları sıra gecesinin müzik eşliğinde gecenin serinliği günün yorgunluğunu anlatmakla bitmeyen günlerin anısı olmaktadır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.