Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE HİZMETLER HADi SAFHASINDA

Gereksiz yapılan hizmetlerin çarpık kentleşmenin hizmetleri yapılıyormuş. Yok canım hadi sende Şanlıurfa ilinde nerde çarpık kentleşme yapılıyor. Şehrimin düz ovasında yumuşak zeminde toprak olan yerde ne güzel işte hemen bir günde kepçeyi vur toprağı kaz temelini at binanı inşaatını çık bundan daha güzel daha ne olabilir. Şanlıurfa ilinde eski bir türküdür. “Urfa dağlarında gezer ceylan” bu türküye istinaden Şanlıurfa ilinin dağlık alanlarına imar yoktur. Bu dağlarda ceylanlar geziniyor. Bu dağlar sit alan bu sit alanlara imar ve bina yapmak yasaktır. Belediyem ilimin imar kurulu imar sorumluları bunu bilerekten güzelim tarım arazilerine imar verip dağlık imara elverişli semtlere de gece kondu sistemi ile birleşik düzen az katlı imar değil aslında yapı izini vermektedirler. Hal böyle olunca orada imar plan proje çok önemsenmediği için orada belediye ve imar kendi istediği gibi şekil şema kat v.s. gibi izinlere haiz kendini kılmıştır. Böylesi çalışkan böylesi şehrimde had safhada bir yönetim ile çalışmak böylesi bir yapılandırmakla şehrim ne kadar geliştiğini görmek için buyur şehrimizi gezelim. Hangi caddeden mi hangi sokaktan mı gitmemiz lazım? Sormaya ne gerek öyle yollar yapıldı mı? Yapılan yolların bağlantıları var mı? Yapılan yollar bağlantısı yok ise o yolun varlığı da bir işe yaramaz olduğunu biliyorsunuz sanırım. Şimdi şehrimde hizmetler had safhada güzelim gelişim ve ülkemin bir anda nüfusunun iki katına çıkan tek ili Şanlıurfa bu şehirde başta devletimin en yetkili kurumu kaymakamlıklar. Kaymakamlıkların ilçelerinde değil tam aksine başka ilçelerde başka ilçeler bölgesinde hizmetlerini idame etmektedir. Geçmişte bu ilimde vali olan bir bey efendiye söylediğimde beni bu muhalefet bu valimin yandaşları bu bey efendiyi hesaba alma kendi kendine konuşuyor deyip vali beyin kulağına fısıldadılar. Bu vali bey efendi özel idare amiri olarak 40 milyon para o anda özel idarede uçtu nere nasıl gitti hepsi bilinmeyen boş işlerle harcanmış gibi gösterme içersinde girdiler. Bu vali böyle işleri iyi becerdiğinden hemen bunu alıp büyükşehir belediye başkan adayı edip başkan yaptılar. İşte gelen bunun devamını işlerini idame edip yola koyuldu bu düzen böyle çalışır deyip bunların icraatları böyle had safhada şehirim için yapılan hizmetleri bir ben bilirim. Her gün ayrı bir dert dinlemekten artık gerçekten yoruldum desem onun için gideceğim ben bu ilden. Şanlıurfa ilimde böylesi haddini aşmış olan sorunların artık dinlemekten ise bende giderim sorumsuz bir şehre sorun yok olup sadece insanların güzelim sohbetlerini güzelim bir kahvesini içerken pencereden bakarım kuşların cıvıltısına halkın vatandaşın güzelliğin yaşandığı yere hiçte gezmesin ceylanlar olsun bizde de civciv kuşlar. Sizlere kalsın hizmetlerin şehri sizlerin olsun ceylanlar nasıl olsa bulmuşsunuz yolunuzu kurmuşsunuz düzeninizi benim söylememe ne gerek bu gün sizindir.    
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2016 - Pazartesi

ŞANLIURFA İLİNDE HİZMETLER HADi SAFHASINDA

Gereksiz yapılan hizmetlerin çarpık kentleşmenin hizmetleri yapılıyormuş.

Yok canım hadi sende Şanlıurfa ilinde nerde çarpık kentleşme yapılıyor.

Şehrimin düz ovasında yumuşak zeminde toprak olan yerde ne güzel işte hemen bir günde kepçeyi vur toprağı kaz temelini at binanı inşaatını çık bundan daha güzel daha ne olabilir.

Şanlıurfa ilinde eski bir türküdür. “Urfa dağlarında gezer ceylan” bu türküye istinaden Şanlıurfa ilinin dağlık alanlarına imar yoktur. Bu dağlarda ceylanlar geziniyor. Bu dağlar sit alan bu sit alanlara imar ve bina yapmak yasaktır.

Belediyem ilimin imar kurulu imar sorumluları bunu bilerekten güzelim tarım arazilerine imar verip dağlık imara elverişli semtlere de gece kondu sistemi ile birleşik düzen az katlı imar değil aslında yapı izini vermektedirler.

Hal böyle olunca orada imar plan proje çok önemsenmediği için orada belediye ve imar kendi istediği gibi şekil şema kat v.s. gibi izinlere haiz kendini kılmıştır.

Böylesi çalışkan böylesi şehrimde had safhada bir yönetim ile çalışmak böylesi bir yapılandırmakla şehrim ne kadar geliştiğini görmek için buyur şehrimizi gezelim.

Hangi caddeden mi hangi sokaktan mı gitmemiz lazım? Sormaya ne gerek öyle yollar yapıldı mı? Yapılan yolların bağlantıları var mı? Yapılan yollar bağlantısı yok ise o yolun varlığı da bir işe yaramaz olduğunu biliyorsunuz sanırım.

Şimdi şehrimde hizmetler had safhada güzelim gelişim ve ülkemin bir anda nüfusunun iki katına çıkan tek ili Şanlıurfa bu şehirde başta devletimin en yetkili kurumu kaymakamlıklar. Kaymakamlıkların ilçelerinde değil tam aksine başka ilçelerde başka ilçeler bölgesinde hizmetlerini idame etmektedir.

Geçmişte bu ilimde vali olan bir bey efendiye söylediğimde beni bu muhalefet bu valimin yandaşları bu bey efendiyi hesaba alma kendi kendine konuşuyor deyip vali beyin kulağına fısıldadılar. Bu vali bey efendi özel idare amiri olarak 40 milyon para o anda özel idarede uçtu nere nasıl gitti hepsi bilinmeyen boş işlerle harcanmış gibi gösterme içersinde girdiler.

Bu vali böyle işleri iyi becerdiğinden hemen bunu alıp büyükşehir belediye başkan adayı edip başkan yaptılar.

İşte gelen bunun devamını işlerini idame edip yola koyuldu bu düzen böyle çalışır deyip bunların icraatları böyle had safhada şehirim için yapılan hizmetleri bir ben bilirim.

Her gün ayrı bir dert dinlemekten artık gerçekten yoruldum desem onun için gideceğim ben bu ilden. Şanlıurfa ilimde böylesi haddini aşmış olan sorunların artık dinlemekten ise bende giderim sorumsuz bir şehre sorun yok olup sadece insanların güzelim sohbetlerini güzelim bir kahvesini içerken pencereden bakarım kuşların cıvıltısına halkın vatandaşın güzelliğin yaşandığı yere hiçte gezmesin ceylanlar olsun bizde de civciv kuşlar.

Sizlere kalsın hizmetlerin şehri sizlerin olsun ceylanlar nasıl olsa bulmuşsunuz yolunuzu kurmuşsunuz düzeninizi benim söylememe ne gerek bu gün sizindir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.