Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE DOLU YAĞDI BELEDİYE ENKAZI YAŞANDI

Şanlıurfa ilinde belediyecilik tamamen bir enkaz yaşadık belediyecilik ile hiç bağdaşmayan yönler ortaya çıkmıştır. Tüm yollar caddeler göl oldu. Mahallelerden resmen dere akar gibi sular ana caddelerde yollarda akıyordu. Yeni yapılan asfalt çalışmalarından dolayı eski olan yerlere hiç su tahliye ve kanalizasyon yok bunu yaparken bunları düşünüp idrak edememişler. Mahalle aralarında akan suların yeraltı kanallarına akacak yerlerin olmaması ana yollarda yeniden yapılan yollarda bile bunu düşünmemiş ve hatta yapmamışlar. Böylece şehrim tüm yerlerinde doludan yağmurdan maruz olan vatandaş yoktu? Tam aksine belediyenin böylesi yanlış ve hatalı yapılarından inşaatlarından dolayı böylesi enkazlar yaşadık. Belediye olarak bir işi yaparken ya da yaptırırken böylesi durumları düşünmeyecek kadar bilgiden ve eğitimden yoksun durumda olması resmen bir vatandaş olarak beni çileden çıkardı. Diğer bir projeleri olan nerde ise tüm Şanlıurfa basını halkı bu projeden şikâyet ve sitem eti Eski 11 Nisan Stadın yerine yapılan parkın toprak hem zemini kaldırımdan yüksek olması nedeniyle oranın kenarı yapılmadığından parkın içindeki toprağın nerde ise tamamı yola kaldırıma taşması yol resmen çamur deryasına dönüştü.    Bu proje biteli nerde ise aylar oldu ama orada halen çalışma bitmemiş durumda. Böylesi bir şehrimin en gözde yeri olan yerde eğer yanlış eğer doğru zaten doğru diyecek değilim ama yanlışın yanlışına da artık yeter diyecek kadar yürekli olmamız gerekmektedir. Deveye sormuşlar boynun neden eğri deve cevap vermiş nerem doğru ki boynumun eğriliğini diyeyim. Şanlıurfa belediyesinin yaptığı tüm işlerin hangisi doğru da eğrilerini tartışalım. Hiç kimse kurusa bakmasın Şanlıurfa ilinde belediyecilik yoktur. Bunu ben burada söylüyorum ve iddia ediyorum.  Bu söylemlerimi bana iddia edeceklerinde çıkıp bu konularda açıklamalarını beklerim. Şanlıurfa ilinde böylesi hizmet enkazı böylesi hunharca yaşam felsefesi olan bir tek olarak Şanlıurfa iline mahsustur. Böylesi bir belediyecilik anlayışıyla yola devam eden tüm hemşerilerime kolay gelsin dua edelim yüce rabbim gazap vermesin.   Hadi siz kalın belediyenizle ben giderim bu diyarı şehirden viran olmuş memleketim kalsın sizlere bildiğiniz gibi yapın bildiğiniz gibi işletin gün gelecek sizlerde son olacaksınız bunu bilesiniz. Tıpkı geçmişteki siyasetçileriniz gibi tıpkı eski den şah olup simdi viran olmuş baş ucunda taşı bile yok olmuşlar gibi sizlerde gideceksiniz bu dünyadan.  
Ekleme Tarihi: 20 Nisan 2017 - Perşembe

ŞANLIURFA İLİNDE DOLU YAĞDI BELEDİYE ENKAZI YAŞANDI

Şanlıurfa ilinde belediyecilik tamamen bir enkaz yaşadık belediyecilik ile hiç bağdaşmayan yönler ortaya çıkmıştır.

Tüm yollar caddeler göl oldu. Mahallelerden resmen dere akar gibi sular ana caddelerde yollarda akıyordu.

Yeni yapılan asfalt çalışmalarından dolayı eski olan yerlere hiç su tahliye ve kanalizasyon yok bunu yaparken bunları düşünüp idrak edememişler.

Mahalle aralarında akan suların yeraltı kanallarına akacak yerlerin olmaması ana yollarda yeniden yapılan yollarda bile bunu düşünmemiş ve hatta yapmamışlar.

Böylece şehrim tüm yerlerinde doludan yağmurdan maruz olan vatandaş yoktu? Tam aksine belediyenin böylesi yanlış ve hatalı yapılarından inşaatlarından dolayı böylesi enkazlar yaşadık. Belediye olarak bir işi yaparken ya da yaptırırken böylesi durumları düşünmeyecek kadar bilgiden ve eğitimden yoksun durumda olması resmen bir vatandaş olarak beni çileden çıkardı.

Diğer bir projeleri olan nerde ise tüm Şanlıurfa basını halkı bu projeden şikâyet ve sitem eti Eski 11 Nisan Stadın yerine yapılan parkın toprak hem zemini kaldırımdan yüksek olması nedeniyle oranın kenarı yapılmadığından parkın içindeki toprağın nerde ise tamamı yola kaldırıma taşması yol resmen çamur deryasına dönüştü.   

Bu proje biteli nerde ise aylar oldu ama orada halen çalışma bitmemiş durumda. Böylesi bir şehrimin en gözde yeri olan yerde eğer yanlış eğer doğru zaten doğru diyecek değilim ama yanlışın yanlışına da artık yeter diyecek kadar yürekli olmamız gerekmektedir.

Deveye sormuşlar boynun neden eğri deve cevap vermiş nerem doğru ki boynumun eğriliğini diyeyim. Şanlıurfa belediyesinin yaptığı tüm işlerin hangisi doğru da eğrilerini tartışalım. Hiç kimse kurusa bakmasın Şanlıurfa ilinde belediyecilik yoktur.

Bunu ben burada söylüyorum ve iddia ediyorum.  Bu söylemlerimi bana iddia edeceklerinde çıkıp bu konularda açıklamalarını beklerim.

Şanlıurfa ilinde böylesi hizmet enkazı böylesi hunharca yaşam felsefesi olan bir tek olarak Şanlıurfa iline mahsustur. Böylesi bir belediyecilik anlayışıyla yola devam eden tüm hemşerilerime kolay gelsin dua edelim yüce rabbim gazap vermesin.  

Hadi siz kalın belediyenizle ben giderim bu diyarı şehirden viran olmuş memleketim kalsın sizlere bildiğiniz gibi yapın bildiğiniz gibi işletin gün gelecek sizlerde son olacaksınız bunu bilesiniz.

Tıpkı geçmişteki siyasetçileriniz gibi tıpkı eski den şah olup simdi viran olmuş baş ucunda taşı bile yok olmuşlar gibi sizlerde gideceksiniz bu dünyadan.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.