Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİNDE ADAYLARIN FİYATLARI

Şanlıurfa ilinde bazı adaylar kendilerine oy arayışı içerisine girdiklerinde kendilerine yandaş ve kendilerine çalışmalarında söz veren şahsiyetler ile görüşmelere başlamışlardır. Bazı parti adayları başka adaylar ile anlaşıp kendi partilerinden adaylıktan çekilip rakip adaylara destekler vereceklerini söyleyip basın açıklaması yapmaktadırlar. Siz madem aday olup kendinizi millete ve ilçenize sözde temsilci olacak sözde memlekete sevdalısı olarak kendinizi öne çıkarıp sonradan ne oluyor yahu? Hemen geri çekilmek ve başka partinin adayına destek olmak sizin partinizin sevdalıları sizin yandaşlarınız size gönül vermiş insanları nasıl ikna edeceksiniz bu nasıl bir ideoloji bunu anlamış değilim. Seçimlere girmek ve aday olmak için büyük bir özverili çalışmalar göstererek kendinizi aday ediyorsunuz. Sonrada rakip parti adaylarının artık ne gibi teklifle destek verdiklerinizi de çıkıp basın açıklamasında söylemeniz en doğru olandır. Şanlıurfa ilinde geçmişten günümüze hep kayıp ettikleri dönemlere bakın iktidar partiye ters düşen adayları seçmekle günümüze kadar hep kaybeden şehir olduk. Bakın komşu ilimize bizden sonra gelen şehir bizden çok gelişme göstermiş ve bölgede orta doğuya hüküm sürecek gelişmeler göstermiş şehir olmuştur. Bizim ilimiz ise geçmişten günümüze hep hükümete karşı adayları seçmekle ilin gelişmemesine adeta bent edilmeye yönetimlerle seçmekle ilimizi geriletmiş olmaktayız. Siyasetin böyle kendini siyaset adamı gösteren ve çıkar menfaatleri için halkımızın oylarıyla ve halkımızın gelişmesiyle adeta alay eden. Sözde siyasetçi geçinen kişiler sırf koltuk ve mevki için her kılığa ve her partiden kendilerine yer arayan. Hiçbir ideolojileri ve hiçbir hizmet sevdaları olmayan kişiler birde kalkıp memleket sevdalısı hizmet aşkı diyerek halktan oy isteyen şahsiyetler ya sahi siz daha dün şu veya bu partiden görev aldınız şu ve bu partiden makam sahibi idiniz. Şimdi ne oldu neler değişti yer verilmeyince rakip olarak şimdi çıkın o zaman geçmişte överek gözümüze soktuğunuz partilerin ideolojilerini yönetim şekillerini nasıl kötüleyip nasıl siyaset yapacaksınız? Bana böyle siyaset yapacak siz siyasetçilere nasıl biat edeyim? Sizler bana böylesi sözlerden dürüstlükten söz ederken sizlerin ağzınızdan duymak isterim. Siz bu yola çıkarken kendileriniz başta olmak üzere diğer aday olan şahsiyetlerin partilerini gözetmeksizin destekler isterken ve böyle destekleri verirken aranızda yapılan sözlü desteklerin görünmeyen yönünde neler dönmekte olduğunu bir seçmen olarak duymak her seçmenin hakkıdır. Geçmişte oylar için yapılan takaslarda siyasetçilerin aralarında yapılan durumları şehir olarak her kesim bilmektedir. İlime gerçek temiz siyaset için artık halkımızın uyanması gerekmektedir. İlimizin gelişmesi kalkınması için yapılacak en doğru karar halkımızın devletine hükümetine ters düşmemeye özen göstermemiz gerekmekte olduğunu artık çok iyi bilmeleri gerekmekte olduğunu bilmeliyiz.
Ekleme Tarihi: 13 Mart 2019 - Çarşamba

ŞANLIURFA İLİNDE ADAYLARIN FİYATLARI

Şanlıurfa ilinde bazı adaylar kendilerine oy arayışı içerisine girdiklerinde kendilerine yandaş ve kendilerine çalışmalarında söz veren şahsiyetler ile görüşmelere başlamışlardır.

Bazı parti adayları başka adaylar ile anlaşıp kendi partilerinden adaylıktan çekilip rakip adaylara destekler vereceklerini söyleyip basın açıklaması yapmaktadırlar.

Siz madem aday olup kendinizi millete ve ilçenize sözde temsilci olacak sözde memlekete sevdalısı olarak kendinizi öne çıkarıp sonradan ne oluyor yahu? Hemen geri çekilmek ve başka partinin adayına destek olmak sizin partinizin sevdalıları sizin yandaşlarınız size gönül vermiş insanları nasıl ikna edeceksiniz bu nasıl bir ideoloji bunu anlamış değilim.

Seçimlere girmek ve aday olmak için büyük bir özverili çalışmalar göstererek kendinizi aday ediyorsunuz. Sonrada rakip parti adaylarının artık ne gibi teklifle destek verdiklerinizi de çıkıp basın açıklamasında söylemeniz en doğru olandır.

Şanlıurfa ilinde geçmişten günümüze hep kayıp ettikleri dönemlere bakın iktidar partiye ters düşen adayları seçmekle günümüze kadar hep kaybeden şehir olduk.

Bakın komşu ilimize bizden sonra gelen şehir bizden çok gelişme göstermiş ve bölgede orta doğuya hüküm sürecek gelişmeler göstermiş şehir olmuştur.

Bizim ilimiz ise geçmişten günümüze hep hükümete karşı adayları seçmekle ilin gelişmemesine adeta bent edilmeye yönetimlerle seçmekle ilimizi geriletmiş olmaktayız.

Siyasetin böyle kendini siyaset adamı gösteren ve çıkar menfaatleri için halkımızın oylarıyla ve halkımızın gelişmesiyle adeta alay eden. Sözde siyasetçi geçinen kişiler sırf koltuk ve mevki için her kılığa ve her partiden kendilerine yer arayan. Hiçbir ideolojileri ve hiçbir hizmet sevdaları olmayan kişiler birde kalkıp memleket sevdalısı hizmet aşkı diyerek halktan oy isteyen şahsiyetler ya sahi siz daha dün şu veya bu partiden görev aldınız şu ve bu partiden makam sahibi idiniz. Şimdi ne oldu neler değişti yer verilmeyince rakip olarak şimdi çıkın o zaman geçmişte överek gözümüze soktuğunuz partilerin ideolojilerini yönetim şekillerini nasıl kötüleyip nasıl siyaset yapacaksınız? Bana böyle siyaset yapacak siz siyasetçilere nasıl biat edeyim? Sizler bana böylesi sözlerden dürüstlükten söz ederken sizlerin ağzınızdan duymak isterim. Siz bu yola çıkarken kendileriniz başta olmak üzere diğer aday olan şahsiyetlerin partilerini gözetmeksizin destekler isterken ve böyle destekleri verirken aranızda yapılan sözlü desteklerin görünmeyen yönünde neler dönmekte olduğunu bir seçmen olarak duymak her seçmenin hakkıdır.

Geçmişte oylar için yapılan takaslarda siyasetçilerin aralarında yapılan durumları şehir olarak her kesim bilmektedir.

İlime gerçek temiz siyaset için artık halkımızın uyanması gerekmektedir. İlimizin gelişmesi kalkınması için yapılacak en doğru karar halkımızın devletine hükümetine ters düşmemeye özen göstermemiz gerekmekte olduğunu artık çok iyi bilmeleri gerekmekte olduğunu bilmeliyiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.