Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİMDE YAKIŞMAYAN GÜVENLİK...

Şanlıurfa ilinin emniyetinde böylesi bir güvenlik zafiyetinin yaşanması tüm vatanımı, milletimi, şehrim insanlarını yürekten üzdü.Güven için var olan güvenlik birimiz emniyetin personellerinin böylesi bir duruma düşmesi böyle hunharca şehit edilmesi bizi derinden üzmüştür.Bu eylemde yapılan hataların yeniden gün yüzüne çıkmış olmaktadır.Güvenlik sağlayan güven için görevleri başında olan personel olan kardeşlerimizin bu konuda eğitim aldıklarını biliyoruz!Bir güvenlik sorgulama esnasında arama yapılan bir çantaya tüm personelin üzerine üşüşmesi ve orada bulunan personellerin o anda sorgulama istedikleri şahsın bırakıp hepsinin birden çantaya yönelmesinin sonrası böylesi durumları doğurması bizleri derinden üzmüştür.Asla bunu unutmayalım ki böylesi durumlar her an yaşayan personel kardeşlerimizin her kim olursa olsun. İster askeri, ister emniyet personeli olsun güvenlik acısından kontrol yapılacak ise asla ayırım düşünmemek gerektiğini bir kez daha apaçık ortaya koymuştur.Bakın yollarda birçok kez emniyet ve askeri güvenliklerin bu kurumlardan personel olanların illegal işlerin ticaretini taşımacılığını yaptıklarını sizler çok kez yaşamış ve görmüşsünüzdür. Bu nedenlerden dolayı her sorgulama gereken kişileri sıradan bir vatandaş gibi görevinizin yapılmasını bilmeniz gerektiğini bilmelisiniz.Her kim olursa olsun bir güvenlik için sorgulama gerektiğinde görevi öğrenirken eğitim aldığınızda sizlere nasıl öğretilmişse aynen uygulama gerektiğini asla unutmayınız.Özelikle şimdiki nesil ve şuan içerisinde bulunduğumuz durumdan dolayı halkın ve terörün azmış olduğu bir dönem içerisinde. Böylesi bir güvenlik zafiyetinin sonucunda benim vatan evlatlarımın daha gencecik baharında ailelerin evlatlarını boynu bükük bırakmakla kendini şuurunu kaybetmiş olan insanların dolu olduğu bir durum içerisinde yaşadığımız günlerde böylesi bir durum için gerçekten yüreğimiz kan ağlıyor.Şimdi burada şehit olan kardeşlerimizin samimiyeti ve bir evlat gibi gördükleri caniyi canileştiren yine bir aile ortamı olduğu ve işte eşlerin bir birlerine saygısızlıklarının ve aile içi şiddetlerin doğurmuş olduğu canilerin bir örneğidir. Bu eylemi yapan o caniyi canileştiren aile bireyleridir. Bir baba, bir anne aile içinde bir birlerine saygısız sadakatsizlik yapıp sürekli aile içerisinde birbirleriyle kavga gürültü ve sıradan olayları büyütmekle ayrılmak ve herkes yoluna demekle kendilerinden olan evlatlarıyla ilgilenmemek ve alakadar olmamanın sonucunda bu canilerin türemesinin başlıca nedenlerinden biridir. Bu caninin en büyük suçlusu bu caniyi canileştiren anne ve babası olduğunu bu caninin onlara değil de benim vatan evladım can kardeşlerim benim güvenliğim için gecesini gündüzüne katan ben rahat uyurken onlar görevleri başında olan kardeşlerimi şehit etmesi beni ve tüm vatanımı derinden üzmüştür. Şehitlerimize Rahmet Dilerim. Mekânları cennet olsun.
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2016 - Perşembe

ŞANLIURFA İLİMDE YAKIŞMAYAN GÜVENLİK...

Şanlıurfa ilinin emniyetinde böylesi bir güvenlik zafiyetinin yaşanması tüm vatanımı, milletimi, şehrim insanlarını yürekten üzdü.
Güven için var olan güvenlik birimiz emniyetin personellerinin böylesi bir duruma düşmesi böyle hunharca şehit edilmesi bizi derinden üzmüştür.
Bu eylemde yapılan hataların yeniden gün yüzüne çıkmış olmaktadır.
Güvenlik sağlayan güven için görevleri başında olan personel olan kardeşlerimizin bu konuda eğitim aldıklarını biliyoruz!
Bir güvenlik sorgulama esnasında arama yapılan bir çantaya tüm personelin üzerine üşüşmesi ve orada bulunan personellerin o anda sorgulama istedikleri şahsın bırakıp hepsinin birden çantaya yönelmesinin sonrası böylesi durumları doğurması bizleri derinden üzmüştür.
Asla bunu unutmayalım ki böylesi durumlar her an yaşayan personel kardeşlerimizin her kim olursa olsun.
İster askeri, ister emniyet personeli olsun güvenlik acısından kontrol yapılacak ise asla ayırım düşünmemek gerektiğini bir kez daha apaçık ortaya koymuştur.
Bakın yollarda birçok kez emniyet ve askeri güvenliklerin bu kurumlardan personel olanların illegal işlerin ticaretini taşımacılığını yaptıklarını sizler çok kez yaşamış ve görmüşsünüzdür.
Bu nedenlerden dolayı her sorgulama gereken kişileri sıradan bir vatandaş gibi görevinizin yapılmasını bilmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
Her kim olursa olsun bir güvenlik için sorgulama gerektiğinde görevi öğrenirken eğitim aldığınızda sizlere nasıl öğretilmişse aynen uygulama gerektiğini asla unutmayınız.
Özelikle şimdiki nesil ve şuan içerisinde bulunduğumuz durumdan dolayı halkın ve terörün azmış olduğu bir dönem içerisinde.
Böylesi bir güvenlik zafiyetinin sonucunda benim vatan evlatlarımın daha gencecik baharında ailelerin evlatlarını boynu bükük bırakmakla kendini şuurunu kaybetmiş olan insanların dolu olduğu bir durum içerisinde yaşadığımız günlerde böylesi bir durum için gerçekten yüreğimiz kan ağlıyor.
Şimdi burada şehit olan kardeşlerimizin samimiyeti ve bir evlat gibi gördükleri caniyi canileştiren yine bir aile ortamı olduğu ve işte eşlerin bir birlerine saygısızlıklarının ve aile içi şiddetlerin doğurmuş olduğu canilerin bir örneğidir. Bu eylemi yapan o caniyi canileştiren aile bireyleridir.

Bir baba, bir anne aile içinde bir birlerine saygısız sadakatsizlik yapıp sürekli aile içerisinde birbirleriyle kavga gürültü ve sıradan olayları büyütmekle ayrılmak ve herkes yoluna demekle kendilerinden olan evlatlarıyla ilgilenmemek ve alakadar olmamanın sonucunda bu canilerin türemesinin başlıca nedenlerinden biridir.

Bu caninin en büyük suçlusu bu caniyi canileştiren anne ve babası olduğunu bu caninin onlara değil de benim vatan evladım can kardeşlerim benim güvenliğim için gecesini gündüzüne katan ben rahat uyurken onlar görevleri başında olan kardeşlerimi şehit etmesi beni ve tüm vatanımı derinden üzmüştür.

Şehitlerimize Rahmet Dilerim. Mekânları cennet olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.