Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İLİ BELEDİYESİ ÇÖKMÜŞ

Şanlıurfa ilinde geçmişten günümüze kültürün medeniyetin merkezi olan şehrin çökmüş köhneleşmiş bilgisiz cahiller ile doldurulmuş kadrolaşmış bir belediyecilik anlayışıyla Şanlıurfa ilinde kurumlaşmış bir durum içinde kalınmıştır. Orta doğunun en eski şehirlerinden olan kültürün, medeniyetin merkezi olan şehirde tamamen kültürsüzleştirmek, medeniyetsizleştirilmek, üzere ellerinden geleni yapan kurumun adı beledi olmuştur. Geçmiş tarihlerden günümüze su bir medeniyet bir gelişimdir. Geçmiş tarihleri incelendiğinde bakın su kültürleri su havzalarında gelişen medeniyetler kültürler halen birçok alanda işlenmekte ve kültürel konularda işlenip eğitimler verilmektedir. İlimizin su idaresi olan kısaca adı ŞUSKİ olarak bilinen bir işletmenin başındaki kişilerin kültürsüz bilgisiz olduklarını yaptıkları işlerden anlaşılmaktadır. Buna tamam dedik birde karşımıza daha ilginç olan birde bilgisiz personelleri ile dolup idare edildiğini görünce şok üstüne şok yaşamadım sadece kendime teselli vererek geçmişte bir hemşerimin yapmış olduğu durum aklıma geldi. Çok eski tarihlerde bir hemşerimizin İstanbul iline geziye gitmiş o esnada balık pazarına denk gelmiş balıkçı bağırıyor hemşerim balıkları sadece balıklı gölde gördüğünden balıklar kendisine ilginç gelmiş izlemiş izlerken bir balığı kuyruğundan tutup kaldırıyor. Oradan balık satıcısı hemşerimin balık alacağını sanarak diyor amca balıklarımız taze bak kulaklarından bakılır tazeliğinden hemen hemşerim cevabı yapıştırır. Bey efendi ben balıklarınızın koktuğunu biliyorum bakıyorum kokusu kuyruğuna yetişmiş mi diye cevabı yapıştırır. İşte bende bugün tam bunu yaşadım Şanlıurfa ilindeki belediyeciliğin artık kuyruğunu geçtiğinin farkına vardım. Şanlıurfa ilinin çok yerini ismen bile bilmez olduğum şu günlerde karaköprü ilçesi beyazgül sitesi ilimizde bir tek yerde mevcut bir site o sitenin köşe başında belediyeye ait şebeke suyunun vanası sanırım arızalanmış bende bir vatandaşlık adına arayıp isim vererek yeri mahalleyi söyledim sokağı rakam olduğundan bilmiyorum dedim. Adam benle bir konuşma tarzı var ki adeta beni dövecek ve bende ben sokağı nereden bileceğim sadece sana noktayı söylüyorum dememe kalmadan telefonu yüzüme kapattı böyle bir eğitimsiz seviyesiz bir işletmenin içine böylesi cahil ve gereksizler ile işletilmesine kültürlüğünüzü, bilgisizliğinizi, böylesi cahilliğinizi de öğrenmiş oldum. Böylesi bir belediye anlayışı ile idare edilen böylesi bir seviyesizlikle idare edilen kurumun birimlerinin amirlerine baktığımda içler acısı çekiyorum. Halkım zavallı vatandaşlarımı böyle hakir gören hükümetin belediyesine istinaden ben başta hükümetimi kınıyorum. Böyle bir belediyecilikle idare edilişinin en başından sonuna kadar hepinizi kınıyorum halkımı hiç kimse hakir göremez görmeye hakkı da yoktur. Ben açık dile ismimi telaffuz ediyorum. Gelecek seçimler için böylesi hakir görmeye devam ederseniz ant olsun ki halk hükümete karşı cephe almaya muktedirdir.    
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2023 - Pazartesi

ŞANLIURFA İLİ BELEDİYESİ ÇÖKMÜŞ

Şanlıurfa ilinde geçmişten günümüze kültürün medeniyetin merkezi olan şehrin çökmüş köhneleşmiş bilgisiz cahiller ile doldurulmuş kadrolaşmış bir belediyecilik anlayışıyla Şanlıurfa ilinde kurumlaşmış bir durum içinde kalınmıştır.

Orta doğunun en eski şehirlerinden olan kültürün, medeniyetin merkezi olan şehirde tamamen kültürsüzleştirmek, medeniyetsizleştirilmek, üzere ellerinden geleni yapan kurumun adı beledi olmuştur.

Geçmiş tarihlerden günümüze su bir medeniyet bir gelişimdir.

Geçmiş tarihleri incelendiğinde bakın su kültürleri su havzalarında gelişen medeniyetler kültürler halen birçok alanda işlenmekte ve kültürel konularda işlenip eğitimler verilmektedir.

İlimizin su idaresi olan kısaca adı ŞUSKİ olarak bilinen bir işletmenin başındaki kişilerin kültürsüz bilgisiz olduklarını yaptıkları işlerden anlaşılmaktadır. Buna tamam dedik birde karşımıza daha ilginç olan birde bilgisiz personelleri ile dolup idare edildiğini görünce şok üstüne şok yaşamadım sadece kendime teselli vererek geçmişte bir hemşerimin yapmış olduğu durum aklıma geldi.

Çok eski tarihlerde bir hemşerimizin İstanbul iline geziye gitmiş o esnada balık pazarına denk gelmiş balıkçı bağırıyor hemşerim balıkları sadece balıklı gölde gördüğünden balıklar kendisine ilginç gelmiş izlemiş izlerken bir balığı kuyruğundan tutup kaldırıyor. Oradan balık satıcısı hemşerimin balık alacağını sanarak diyor amca balıklarımız taze bak kulaklarından bakılır tazeliğinden hemen hemşerim cevabı yapıştırır. Bey efendi ben balıklarınızın koktuğunu biliyorum bakıyorum kokusu kuyruğuna yetişmiş mi diye cevabı yapıştırır. İşte bende bugün tam bunu yaşadım Şanlıurfa ilindeki belediyeciliğin artık kuyruğunu geçtiğinin farkına vardım.

Şanlıurfa ilinin çok yerini ismen bile bilmez olduğum şu günlerde karaköprü ilçesi beyazgül sitesi ilimizde bir tek yerde mevcut bir site o sitenin köşe başında belediyeye ait şebeke suyunun vanası sanırım arızalanmış bende bir vatandaşlık adına arayıp isim vererek yeri mahalleyi söyledim sokağı rakam olduğundan bilmiyorum dedim. Adam benle bir konuşma tarzı var ki adeta beni dövecek ve bende ben sokağı nereden bileceğim sadece sana noktayı söylüyorum dememe kalmadan telefonu yüzüme kapattı böyle bir eğitimsiz seviyesiz bir işletmenin içine böylesi cahil ve gereksizler ile işletilmesine kültürlüğünüzü, bilgisizliğinizi, böylesi cahilliğinizi de öğrenmiş oldum.

Böylesi bir belediye anlayışı ile idare edilen böylesi bir seviyesizlikle idare edilen kurumun birimlerinin amirlerine baktığımda içler acısı çekiyorum. Halkım zavallı vatandaşlarımı böyle hakir gören hükümetin belediyesine istinaden ben başta hükümetimi kınıyorum. Böyle bir belediyecilikle idare edilişinin en başından sonuna kadar hepinizi kınıyorum halkımı hiç kimse hakir göremez görmeye hakkı da yoktur.

Ben açık dile ismimi telaffuz ediyorum.

Gelecek seçimler için böylesi hakir görmeye devam ederseniz ant olsun ki halk hükümete karşı cephe almaya muktedirdir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.