Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ NEDEN KARARSIZ

İlimin sağlık skandalı bitmek tükenmek bilmeyen bir hal içersinde halen muamma bir şekilde atama görevden alınmalar ile halen kararsızlıkla devam etmektedir. Neden? İşte soru bu neden? Hiç kimse kusura bakmasın o birimden ilgili yetkili kişinin halen elli sekizin içinde olduğundan dolayı durum bundan ibarettir. İlimizin geçmişten günümüze kadar halkını zavallı bir şekilde kendi emellerine alet eden yapıların oyunlarına ve kendi çıkar menfaatlerine halkımın siyasetini bile istismar edip kendi yandaşları olan kişiler ile kurumlar yetmezmiş gibi siyasetinde içinde kendi yandaş ekiplerini kurup öyle işleyiş sağladılar. Özel hastane ile ilimde devleti adeta soydukları nice sonradan ortaya çıkmış olması o dönemlerde bu Rumların işleyişinde yapılan eylemlerin başındaki kişinde bir o kadar onlar gibi sorumlu olarak algılanmalıdır. Bir kurumun içi soyulurken o kurumun başında ki en yetkili mercideki şahsiyette benim nezdim de ve adaletin nezdinde bir o kadar oda sorumlu ve suçludur. Şimdi ilimde sağlık sektörünün ne kadar keşmekeşlik ve nerde ise yıllar oldu halen ilimde bu sağlık sorunları ve sağlıklı bir duruma gelinmemiş olması burada halen muamma durumların varlıklarını gözler önüne getirmektedir. Sağlık sektörü ilimde sağlıksız olmasının tek sebebiyeti siyasi kanatların önderliğinde olması ve sağlık müdürlüğünün sorumluları olan siyasi kanatların halen geçmişten dersler alamayan kişilerden olmasından kaynaklanmaktadır. İlimde devlet hastanelerine vakitli vakitsiz gittiğimde orada hizmetlerin akışını izlemler ile gittiğimde sağlıkta halen büyük bir keşmekeşlik var olduğunu personellerin yetersiz ve bilgilerden yoksun olduklarını gözlerimle görür olmaktayım. İlimde sağlık hizmetlerinin gerçekten gereği gibi yapılmadığını yapılan hizmetlerin ilime yakışmayan şekillerde olmasını görmekteyim. Hastane personellerin genel anlamda hizmet eğitimden yoksun yeni yönetimlerin hastane idarecilik bilgisinden kafiyesizliklerinin var olduğunun kanısına varmışımdır. Sağlık müdürlüğü yapacak şahsiyetin tıp ihtisasından çok işleme ihtisasına sahip şahsiyetlerden seçilmesi gerekmektedir. Geçmişte bu kurumun başlarına hep sadece tıp alanında başarılı şahsiyetlerden olması ile işletmecilik anlamında idarecilik anlamında geri kalma zorunda kalınmıştır. Hastanelerde işletme idarecilik ile tıp alanında başarılı olan şahsiyetlerin ila ki idarecilikte de başarılı olacak anlamına gelmemektedir. Onun için artık aynı hataları yapmamaya özen gösterip işin ehline işi vermek gerekmektedir şimdiden atanacak olan şahsiyetlerin işlerinde ki başarıları da göz önüne tutmamız zorunlu bir durumdur.
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2017 - Salı

ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ NEDEN KARARSIZ

İlimin sağlık skandalı bitmek tükenmek bilmeyen bir hal içersinde halen muamma bir şekilde atama görevden alınmalar ile halen kararsızlıkla devam etmektedir.

Neden?

İşte soru bu neden?

Hiç kimse kusura bakmasın o birimden ilgili yetkili kişinin halen elli sekizin içinde olduğundan dolayı durum bundan ibarettir.

İlimizin geçmişten günümüze kadar halkını zavallı bir şekilde kendi emellerine alet eden yapıların oyunlarına ve kendi çıkar menfaatlerine halkımın siyasetini bile istismar edip kendi yandaşları olan kişiler ile kurumlar yetmezmiş gibi siyasetinde içinde kendi yandaş ekiplerini kurup öyle işleyiş sağladılar.

Özel hastane ile ilimde devleti adeta soydukları nice sonradan ortaya çıkmış olması o dönemlerde bu Rumların işleyişinde yapılan eylemlerin başındaki kişinde bir o kadar onlar gibi sorumlu olarak algılanmalıdır.

Bir kurumun içi soyulurken o kurumun başında ki en yetkili mercideki şahsiyette benim nezdim de ve adaletin nezdinde bir o kadar oda sorumlu ve suçludur. Şimdi ilimde sağlık sektörünün ne kadar keşmekeşlik ve nerde ise yıllar oldu halen ilimde bu sağlık sorunları ve sağlıklı bir duruma gelinmemiş olması burada halen muamma durumların varlıklarını gözler önüne getirmektedir.

Sağlık sektörü ilimde sağlıksız olmasının tek sebebiyeti siyasi kanatların önderliğinde olması ve sağlık müdürlüğünün sorumluları olan siyasi kanatların halen geçmişten dersler alamayan kişilerden olmasından kaynaklanmaktadır.

İlimde devlet hastanelerine vakitli vakitsiz gittiğimde orada hizmetlerin akışını izlemler ile gittiğimde sağlıkta halen büyük bir keşmekeşlik var olduğunu personellerin yetersiz ve bilgilerden yoksun olduklarını gözlerimle görür olmaktayım.

İlimde sağlık hizmetlerinin gerçekten gereği gibi yapılmadığını yapılan hizmetlerin ilime yakışmayan şekillerde olmasını görmekteyim.

Hastane personellerin genel anlamda hizmet eğitimden yoksun yeni yönetimlerin hastane idarecilik bilgisinden kafiyesizliklerinin var olduğunun kanısına varmışımdır.

Sağlık müdürlüğü yapacak şahsiyetin tıp ihtisasından çok işleme ihtisasına sahip şahsiyetlerden seçilmesi gerekmektedir. Geçmişte bu kurumun başlarına hep sadece tıp alanında başarılı şahsiyetlerden olması ile işletmecilik anlamında idarecilik anlamında geri kalma zorunda kalınmıştır.

Hastanelerde işletme idarecilik ile tıp alanında başarılı olan şahsiyetlerin ila ki idarecilikte de başarılı olacak anlamına gelmemektedir. Onun için artık aynı hataları yapmamaya özen gösterip işin ehline işi vermek gerekmektedir şimdiden atanacak olan şahsiyetlerin işlerinde ki başarıları da göz önüne tutmamız zorunlu bir durumdur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.