Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA GERİLİYOR

Şanlıurfa halkına çok şeyleri reva gören idareciler sözde memleket sevdalısı insanlar sizlere kısaca hadi gidin oradan hepiniz çıkar menfaat peşinde birer vampirlersiniz. Şanlıurfa ilinin geçmişten geleceğe göre gerçek manada gerilemiştir. Daha önceleri ilimde birçok sektörde branşlarda üretilen birçok ürünlerin özelikle yurt içi ve yurt dışında pazarlara hâkimiyet sağlamakta idiler. Şimdi o üretim yapan sektörlerin birçoğu yok olmuştur. Kalan sektörlerde resmen can çekmektedirler. Böyle bir gelişmiş üretken şehir iken gerileme gerilerde kalmaya mahkûm edilmiş şehir olarak işte size Şanlıurfa diyerek bırakmak zorunda kalınmıştır. İlimin idarecileri yöneticileri özelikle sivil toplum oda ve dernekleri bu konuda hiçbir ilerleme kayıt etmemiştir. Geçmişten günümüze gelinen durumların özelikle siyasi kanadı kalan kısmı tamamen çöktürmüş olup artık gerçek verimsizliği halkımıza benimsetmişlerdir. İşte sizlere ilimizin siyesi kanaat önderleri bunların siyaset ile alakası bile yok sırf kendi çıkarları menfaatleri için siyasete girmiş olan kişilerdir. Arkadaşlar sizin yaptığınız siyaseti çıkıp bir bana anlatır mısınız? Siyaset dedikleri sanırım sizle benim bildiğim siyaset çok farklı bir durum içindedir. İşte ilimdeki siyaset ve siyaset anlayışı içinde olan arkadaşların siyasetçiliği çok Farklı izlenim içindedirler. İlimde gerileyen süreçte başta ilimdeki siyasetçilerimiz olmakla beraber sivil toplum adamları onlarda bir o kadar suçludurlar. Bilgiden yoksun kişiler ile siyaset ve idarecilik yapılırsa varılacak sonuç bundan ibaret olduğu açık olarak görülmektedir. İlimizin kadersizliği değil sadece çıkar menfaat ön plana çıkmasıyla kendi çıkar menfaatlerini gösteren şahsiyetlerin önderliğe soyunup önderlik ederlerse varılacak sonuçlar böylesi hüsran durumlar doğuracağı kesin ve kati olduğunu bilmeliyiz. İlimde kadersizliğin değişimi için halkımızın bilinçlenmesi gerekmektedir. Bilinçsiz bir toplum bilinçsiz bir idareye ve bilgisiz bir idarecilere teslimiyeti demektir. Böylesi durumlarda kendilerini çok bilgin ukala sayan kendi çıkar menfaatleri dışında bir şey düşünmeyenlerin ortamı oluşur böylesi ortamlarda kendileri istedikleri yalan yanlışları millete doğru diyecek kadar emin edici iknacı olarak konuşup halkı ikna ederler. İşte sonuç böyle bir gerilemiş şehir doğar şimdiden hadi bakalım geriye doğru hızla ilerleyen şehir olarak yaşamaya devam edeceğiz.  
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2021 - Çarşamba

ŞANLIURFA GERİLİYOR

Şanlıurfa halkına çok şeyleri reva gören idareciler sözde memleket sevdalısı insanlar sizlere kısaca hadi gidin oradan hepiniz çıkar menfaat peşinde birer vampirlersiniz.

Şanlıurfa ilinin geçmişten geleceğe göre gerçek manada gerilemiştir.

Daha önceleri ilimde birçok sektörde branşlarda üretilen birçok ürünlerin özelikle yurt içi ve yurt dışında pazarlara hâkimiyet sağlamakta idiler.

Şimdi o üretim yapan sektörlerin birçoğu yok olmuştur. Kalan sektörlerde resmen can çekmektedirler.

Böyle bir gelişmiş üretken şehir iken gerileme gerilerde kalmaya mahkûm edilmiş şehir olarak işte size Şanlıurfa diyerek bırakmak zorunda kalınmıştır.

İlimin idarecileri yöneticileri özelikle sivil toplum oda ve dernekleri bu konuda hiçbir ilerleme kayıt etmemiştir.

Geçmişten günümüze gelinen durumların özelikle siyasi kanadı kalan kısmı tamamen çöktürmüş olup artık gerçek verimsizliği halkımıza benimsetmişlerdir. İşte sizlere ilimizin siyesi kanaat önderleri bunların siyaset ile alakası bile yok sırf kendi çıkarları menfaatleri için siyasete girmiş olan kişilerdir. Arkadaşlar sizin yaptığınız siyaseti çıkıp bir bana anlatır mısınız?

Siyaset dedikleri sanırım sizle benim bildiğim siyaset çok farklı bir durum içindedir. İşte ilimdeki siyaset ve siyaset anlayışı içinde olan arkadaşların siyasetçiliği çok Farklı izlenim içindedirler.

İlimde gerileyen süreçte başta ilimdeki siyasetçilerimiz olmakla beraber sivil toplum adamları onlarda bir o kadar suçludurlar.

Bilgiden yoksun kişiler ile siyaset ve idarecilik yapılırsa varılacak sonuç bundan ibaret olduğu açık olarak görülmektedir. İlimizin kadersizliği değil sadece çıkar menfaat ön plana çıkmasıyla kendi çıkar menfaatlerini gösteren şahsiyetlerin önderliğe soyunup önderlik ederlerse varılacak sonuçlar böylesi hüsran durumlar doğuracağı kesin ve kati olduğunu bilmeliyiz.

İlimde kadersizliğin değişimi için halkımızın bilinçlenmesi gerekmektedir. Bilinçsiz bir toplum bilinçsiz bir idareye ve bilgisiz bir idarecilere teslimiyeti demektir. Böylesi durumlarda kendilerini çok bilgin ukala sayan kendi çıkar menfaatleri dışında bir şey düşünmeyenlerin ortamı oluşur böylesi ortamlarda kendileri istedikleri yalan yanlışları millete doğru diyecek kadar emin edici iknacı olarak konuşup halkı ikna ederler.

İşte sonuç böyle bir gerilemiş şehir doğar şimdiden hadi bakalım geriye doğru hızla ilerleyen şehir olarak yaşamaya devam edeceğiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.