Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA ENERJİ ÜRETEN İLDE ENERJİ SIKINTISI

Şanlıurfa ilinde gelişme güzelleşme artık bu ile çok uzak durumlar haline gelmektedir. Nüfus bakımında baktığınız zaman ülkemin sekizinci büyük il olan ilimizin gelişme kalkınma dalında baktığınızda ülkemin geriden sekizci ili olarak göreceksiniz. Böylesi gelişen bir ülkenin kalkınmada baş gösteren ve ülkemin en yüksek tarım desteği olarak destek geliri elde eden ilin gelişimine bakıldığında içler acısı durumlar ile karşı karşıyayız. Başta enerji bakımından baktığımızdan ülkemizin en büyük enerji sağlayan il olarak baraja sahip bir ilde aman ufak bir yağmur yağmasın yel esmesin hemen şehrin muhtelif yerlerinde gelişmiş semtlerinde enerji kesikliği anında devreye girmektedir. İlimizde sanayi yatırımın en üst seviyede olması ve birçok dalda üretim tesislerin yatırım için geldikleri şehirde yeterli ilgi ve alakayı göremeden bazıları projelerinden bazıları ise tam teşekküllü çalışma göstermeden adeta işi sadece destek alma çabasına içinde görülmüştür. Organize sanayisinde birçok iş yeri gerçek bir şekilde işlerini ifa etmedikleri görülmektedir. Bunların yine başında enerji sıkıntısı yaşanması orada da baş göstermektedir. İlimizin tarım arazilerinin bereketli ve bol olması nedeniyle tarım desteğinin en yüksek payı alan il olarak tarımda ne aşamadayız denildiğinde yine başta enerji akımında büyük sıkıntılardan dolayı sağlıklı tarım ürünleri alınamamaktayız. İlimizin enerji merkezi olmasına rağmen enerji akımına en çok ihtiyaç duyan ve enerji sıkıntısı yaşayan illerin en başında gelmesi ne kadar içler acısı durum olmaktadır. Şanlıurfa ilinde merkezde kış aylarında ısıtma sistemleri için kullanılan enerji bahane yaz aylarında klimalar bahane peki bu şehirde insanlar enerjiyi ne kazam kullanacaklar? Kurumun kendi hata ve eksikliklerini halka yüklemek halkı enerjiden mahrum bırakmaktadır. Şanlıurfa enerji devletten devir alıp işletmeciliğini yapan özel şirket resmen Şanlıurfa halkıyla adeta alay edercesine birde işin geliştirilmiş sistem üzerinde gelişmişlik gösterecek bir program ile aradığında resmen alay edildiğinin anlayacaksınız. Aradın mı vatandaşlık numarandan tut açık adresine kadar verip sonradan bekliyorsun sonuç teknik bir arıza şu saate giderilecektir. O saat gelir olumsuzluk arıza uzamış geriye başka bir saat verilir. İşte gel çıldırtma. Özelikle bu ilimiz değil komple bölge böyle sıkıntılar ile enerji yaşarken. Ülkemde birde gelişen ve gelecekte enerji ile çalışan araba ve tarım araçları devreye koymaya çalışan ülkenin böylesi enerji dağıtım şirketleri ile nasıl bir yol alacaklarını çok merak ediyorum. Bu işin başındaki ve ülkemin hükümeti olan ülkemi kalkınma trendine taşıyan hükümetin idareci ve yöneticileri sizlere bu konuda duyarlı hatta gerekli denetimleri yapmadığınız için özelikle sizleri kınıyorum. Bu konuya el atmanız değil gerekli hüküm ve maddeleri hakkıyla uygulanmasını sağlanması için görevlerinizi yapmanız yeterlidir.  
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2020 - Çarşamba

ŞANLIURFA ENERJİ ÜRETEN İLDE ENERJİ SIKINTISI

Şanlıurfa ilinde gelişme güzelleşme artık bu ile çok uzak durumlar haline gelmektedir.

Nüfus bakımında baktığınız zaman ülkemin sekizinci büyük il olan ilimizin gelişme kalkınma dalında baktığınızda ülkemin geriden sekizci ili olarak göreceksiniz.

Böylesi gelişen bir ülkenin kalkınmada baş gösteren ve ülkemin en yüksek tarım desteği olarak destek geliri elde eden ilin gelişimine bakıldığında içler acısı durumlar ile karşı karşıyayız.

Başta enerji bakımından baktığımızdan ülkemizin en büyük enerji sağlayan il olarak baraja sahip bir ilde aman ufak bir yağmur yağmasın yel esmesin hemen şehrin muhtelif yerlerinde gelişmiş semtlerinde enerji kesikliği anında devreye girmektedir.

İlimizde sanayi yatırımın en üst seviyede olması ve birçok dalda üretim tesislerin yatırım için geldikleri şehirde yeterli ilgi ve alakayı göremeden bazıları projelerinden bazıları ise tam teşekküllü çalışma göstermeden adeta işi sadece destek alma çabasına içinde görülmüştür. Organize sanayisinde birçok iş yeri gerçek bir şekilde işlerini ifa etmedikleri görülmektedir. Bunların yine başında enerji sıkıntısı yaşanması orada da baş göstermektedir.

İlimizin tarım arazilerinin bereketli ve bol olması nedeniyle tarım desteğinin en yüksek payı alan il olarak tarımda ne aşamadayız denildiğinde yine başta enerji akımında büyük sıkıntılardan dolayı sağlıklı tarım ürünleri alınamamaktayız.

İlimizin enerji merkezi olmasına rağmen enerji akımına en çok ihtiyaç duyan ve enerji sıkıntısı yaşayan illerin en başında gelmesi ne kadar içler acısı durum olmaktadır.

Şanlıurfa ilinde merkezde kış aylarında ısıtma sistemleri için kullanılan enerji bahane yaz aylarında klimalar bahane peki bu şehirde insanlar enerjiyi ne kazam kullanacaklar?

Kurumun kendi hata ve eksikliklerini halka yüklemek halkı enerjiden mahrum bırakmaktadır.

Şanlıurfa enerji devletten devir alıp işletmeciliğini yapan özel şirket resmen Şanlıurfa halkıyla adeta alay edercesine birde işin geliştirilmiş sistem üzerinde gelişmişlik gösterecek bir program ile aradığında resmen alay edildiğinin anlayacaksınız. Aradın mı vatandaşlık numarandan tut açık adresine kadar verip sonradan bekliyorsun sonuç teknik bir arıza şu saate giderilecektir. O saat gelir olumsuzluk arıza uzamış geriye başka bir saat verilir. İşte gel çıldırtma. Özelikle bu ilimiz değil komple bölge böyle sıkıntılar ile enerji yaşarken. Ülkemde birde gelişen ve gelecekte enerji ile çalışan araba ve tarım araçları devreye koymaya çalışan ülkenin böylesi enerji dağıtım şirketleri ile nasıl bir yol alacaklarını çok merak ediyorum.

Bu işin başındaki ve ülkemin hükümeti olan ülkemi kalkınma trendine taşıyan hükümetin idareci ve yöneticileri sizlere bu konuda duyarlı hatta gerekli denetimleri yapmadığınız için özelikle sizleri kınıyorum. Bu konuya el atmanız değil gerekli hüküm ve maddeleri hakkıyla uygulanmasını sağlanması için görevlerinizi yapmanız yeterlidir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.