Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA DUYDUNUZ MU ŞUSKİ DİYE BİR MÜDÜRLÜK VARMIŞ

Şanlıurfa ilinin geçmişten günümüze hep suya hasret bir şehir. Geçmişten günümüze kadar susuz Urfa’m için ben ölüm diye çok ağıtlar yakan türküler söyleyen değerli sanatçılarımızdan şimdi akıllarda kalan Seyfettin Sucu ağabeyimizi rahmetle analım ruhun şad olsun. Geçmişte susuzluk çeken ilimizin 1983 yılından sonra kurulan Atatürk barajının suyunun.  Şehrimizin tarım arazilerine can damarı olacak suyun yaklaşık 30 km tümel ille Atatürk barajının suyunu Şanlıurfa merkezinden Harran ilçemizin ovası olan Harran ovasının suyla buluşması ile başlayan bir sevinçle artık ilimizin susuzluğu tarih olacaktı. Bu suyla da ilimizin susuzluğunu giderecek proje ile ilimizin merkezinde o günlerin şartlarıyla bir arıtma işletme tesisinin kurulması uygun görülmüştür. O dönem görev başındaki belediyenin o günlerdeki şartlara ve şehrin nüfusu göz önüne alınarak yapılan tesisle şehrimin merkez içme suyunu karşılayacak olan arıtma tesisiyle bu hizmet verilmeye başlanmıştır. Yıllarca ilimizin su sorununu sorunsuzca çözülmüş hatta artık ilimizin merkezinde tüm bina ve çatılarda su bidonları depolar iptal edilmiş ve büyük bir değişimle günün her saatinde il genelinde kesintisiz su akmaya başlamıştı. Son yıllarda hızla gelişen büyüyen ilimizin nüfus artışının çok hızlı bir şekilde yükselmesi ile ilimizin birçok alanda ihtiyaçların doğurması ile en başta tabi ki insan için en önemlisi olan su ihtiyacıdır. İlimizin böylesi bir gelişim ile ilimizin sözde var olup yaptığı bir işi ve başarıyı göremediğim kurum olan Şuski idaresi o yıllardan bu yıllara hiçbir gelişme göstermediği gözlemlerle açık ve seçik bir şekilde gözler önündedir. İlimizin gelişen merkez ilçesi olan Karaköprü ilçesinin en çukur mahallesi olan Şenevler semtinin birçok binasında halen hidrofor sistemi ile su kullanmaya mecburiyet kılan bir su idaresinden ne beklenir bilmiş değilim. Şimdi böylesi bir idarenin başındaki idarecilerin ve yöneticilerin işlerinin ve yapmakta oldukları işleri bilmiş değilim. İlimizin su rayiç fiyatları ülkemin bir çok ilinden yüksek olduğu ve ayrıca ilimdeki su gelirinin çok yüksek miktarda olduğu ayrıca bilinmektedir. Bu gelirin nerede ne şekilde kullanıldığı ayrıca muamma olduğu ayrıca bilinmektedir. İlimdeki idareciliğin yöneticiliğin böylesi laçkalaşmış ve böylesi düzensizliğin sürdürüldüğü bir dönemde Şanlıurfa ilinde hizmet ve gelişmeden söz etmek çok yanlış ve hatadır. Onun için böyle sorunlarla yaşamaya alıştığımızdan dolayı böylesi düzensiz ve gelişimsizlikleri dile getirmenin çokta enteresan eden yok. Kendilerine bir değişim sağlamamak isteyen üst makam olan hükümetin merkezindeki yetkililerin de aynı kazanda olduğundan dolayı. Ülkede nasıl olsa uyuyan seçimde zorunlu olarak bize oylarını verecek uyuşuk millet varlığından kendilerine çeki düzen vermek istemeyen hükümet var. Bu böyle gelmiş böyle gidecek korkarım Allah.  
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2019 - Pazartesi

ŞANLIURFA DUYDUNUZ MU ŞUSKİ DİYE BİR MÜDÜRLÜK VARMIŞ

Şanlıurfa ilinin geçmişten günümüze hep suya hasret bir şehir.

Geçmişten günümüze kadar susuz Urfa’m için ben ölüm diye çok ağıtlar yakan türküler söyleyen değerli sanatçılarımızdan şimdi akıllarda kalan Seyfettin Sucu ağabeyimizi rahmetle analım ruhun şad olsun.

Geçmişte susuzluk çeken ilimizin 1983 yılından sonra kurulan Atatürk barajının suyunun.  Şehrimizin tarım arazilerine can damarı olacak suyun yaklaşık 30 km tümel ille Atatürk barajının suyunu Şanlıurfa merkezinden Harran ilçemizin ovası olan Harran ovasının suyla buluşması ile başlayan bir sevinçle artık ilimizin susuzluğu tarih olacaktı. Bu suyla da ilimizin susuzluğunu giderecek proje ile ilimizin merkezinde o günlerin şartlarıyla bir arıtma işletme tesisinin kurulması uygun görülmüştür.

O dönem görev başındaki belediyenin o günlerdeki şartlara ve şehrin nüfusu göz önüne alınarak yapılan tesisle şehrimin merkez içme suyunu karşılayacak olan arıtma tesisiyle bu hizmet verilmeye başlanmıştır.

Yıllarca ilimizin su sorununu sorunsuzca çözülmüş hatta artık ilimizin merkezinde tüm bina ve çatılarda su bidonları depolar iptal edilmiş ve büyük bir değişimle günün her saatinde il genelinde kesintisiz su akmaya başlamıştı.

Son yıllarda hızla gelişen büyüyen ilimizin nüfus artışının çok hızlı bir şekilde yükselmesi ile ilimizin birçok alanda ihtiyaçların doğurması ile en başta tabi ki insan için en önemlisi olan su ihtiyacıdır. İlimizin böylesi bir gelişim ile ilimizin sözde var olup yaptığı bir işi ve başarıyı göremediğim kurum olan Şuski idaresi o yıllardan bu yıllara hiçbir gelişme göstermediği gözlemlerle açık ve seçik bir şekilde gözler önündedir.

İlimizin gelişen merkez ilçesi olan Karaköprü ilçesinin en çukur mahallesi olan Şenevler semtinin birçok binasında halen hidrofor sistemi ile su kullanmaya mecburiyet kılan bir su idaresinden ne beklenir bilmiş değilim.

Şimdi böylesi bir idarenin başındaki idarecilerin ve yöneticilerin işlerinin ve yapmakta oldukları işleri bilmiş değilim.

İlimizin su rayiç fiyatları ülkemin bir çok ilinden yüksek olduğu ve ayrıca ilimdeki su gelirinin çok yüksek miktarda olduğu ayrıca bilinmektedir. Bu gelirin nerede ne şekilde kullanıldığı ayrıca muamma olduğu ayrıca bilinmektedir.

İlimdeki idareciliğin yöneticiliğin böylesi laçkalaşmış ve böylesi düzensizliğin sürdürüldüğü bir dönemde Şanlıurfa ilinde hizmet ve gelişmeden söz etmek çok yanlış ve hatadır. Onun için böyle sorunlarla yaşamaya alıştığımızdan dolayı böylesi düzensiz ve gelişimsizlikleri dile getirmenin çokta enteresan eden yok. Kendilerine bir değişim sağlamamak isteyen üst makam olan hükümetin merkezindeki yetkililerin de aynı kazanda olduğundan dolayı. Ülkede nasıl olsa uyuyan seçimde zorunlu olarak bize oylarını verecek uyuşuk millet varlığından kendilerine çeki düzen vermek istemeyen hükümet var. Bu böyle gelmiş böyle gidecek korkarım Allah.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.