Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA BELEDİYESİNİN GEREKSİZ İŞLERİ

Şanlıurfa belediyesi şehir içersinde yol ve toplu taşıma araçları için bir çalışma yapmış oldu.Geçmişte buna benzer bir çalışma ile sizlere örnek verelim haşimiye meydanı ile Türk (Arap) meydanı arasında yolda da buna benzer bir çalışma yapıldı, hatta yere demir bariyerler çakıldı.Şimdi gidin o yola bakın bakayım o bariyerler ne oldu?O bariyerlerin takıldığı kısa bir süre sonra birçoğu tahrip oldu ve birçoğu hasar enkaz olduğunda kaldırıldı.Şimdi şehrimizde mevcut olan yerlerle giden toplu taşıma araçlarının rotaları değişiklik yapıldı. Yapılan tüm hatlardaki değişiklikten halk şikâyetçi bu şikayetlerde dura kalsın.Hangi durağın yeri durak olmaya uygundur?Hangi durak isimi mevcuttur?Mevcut durak olan yerleri şehrimin trafik amirliklerinden bilgi alma nitelikli özelikle sormuşumdur mevcut olan durakların yerleri durak olmaya müsait mi? Sorduğumda hayır kesinlikle böylesi bir durak olmaya asla trafik kanuna kuralına göre durak olmaz olamazda denilerek cevaplar almışım.Ana hat olan yollarda aynı zamanda bu konu olan yollar uluslar arası yol olan alanlarda bulunan duraklara cepler yoktur.Mevcut olan durakların isimleri yok dışarıdan gelen değil şehir büyümüş olması nedeniyle birçok vatandaşımız bile bir semtten bir semte gittiğinde hangi durakta ineceğini bile bilmiyor sadece eski deyimlerle isimlendirilen yerlerde beni indirin demektedir.Bunların yapamayan bunları yapılandıramayan bir yönetimin idarenin mevcut olan yolları yapılandırmada yapılan gereksiz masraftan başka nedir?Ben iş gereği ülkenin birçok iline iş gereği gitmekte olup, ülkemin birçok ilini gezdiğimden hiçbir ilde böylesi bir yol ve planla proje ile çalışan belediye yönetimi idaresini görmedim.İştir insanın aynası iştir insan olanın hizmeti.Benim şehrimde sanayi halen şehir içersinde, birçok esnaf olan sektörüme siteleşmeler yapılandırılmamış, halen Adalet Sarayı ile Vilayet binasının çevresinde oto galericiler adeta sarmalamış durumda, bunların yeni yerleşkeleri yapılandırılamamıştır.Şehir içersinde birçok yollarımız enkazdan öte olmadığı yeni yapılan gelişen mahallelerde yolların olmadığı cadde zaten yok denilecek kadar dar şekillerde olması şehrimin en önemli caddesi olan karaköprü Diyarbakır yolunda yolun caddenin gerçek anlamda birçok zaman çekilmez haller oluşmaktadır.Böylesi hizmetlerin gereksizliğini bununda baştaki yönetimlerin yönetimcilikle hizmet anlayışı ile alakası olmadığının bir tescili göstergesidir.Böylesi bir belediyecilik bilgisinden yoksun ola bilirsiniz bari bu işi bilen başka illerdeki idareci ve yönetici olan hemşerilerimizden bilgiler alınız hatta gerekirse şehrimin idareci ve yöneticileri sizleri özelikle bu gelişen güzelleşen şehirlere gidiniz orandaki hizmetleri gözetiniz yapılan çalışmalar ve başarılı oluşlarından bilgiler alınız oradan kendilerinizi geliştiriniz.Belediyecilik işi hizmet işi bilgi işi ekip işidir.
Ekleme Tarihi: 18 Mart 2015 - Çarşamba

ŞANLIURFA BELEDİYESİNİN GEREKSİZ İŞLERİ

Şanlıurfa belediyesi şehir içersinde yol ve toplu taşıma araçları için bir çalışma yapmış oldu.
Geçmişte buna benzer bir çalışma ile sizlere örnek verelim haşimiye meydanı ile Türk (Arap) meydanı arasında yolda da buna benzer bir çalışma yapıldı, hatta yere demir bariyerler çakıldı.
Şimdi gidin o yola bakın bakayım o bariyerler ne oldu?
O bariyerlerin takıldığı kısa bir süre sonra birçoğu tahrip oldu ve birçoğu hasar enkaz olduğunda kaldırıldı.
Şimdi şehrimizde mevcut olan yerlerle giden toplu taşıma araçlarının rotaları değişiklik yapıldı. Yapılan tüm hatlardaki değişiklikten halk şikâyetçi bu şikayetlerde dura kalsın.
Hangi durağın yeri durak olmaya uygundur?
Hangi durak isimi mevcuttur?
Mevcut durak olan yerleri şehrimin trafik amirliklerinden bilgi alma nitelikli özelikle sormuşumdur mevcut olan durakların yerleri durak olmaya müsait mi? Sorduğumda hayır kesinlikle böylesi bir durak olmaya asla trafik kanuna kuralına göre durak olmaz olamazda denilerek cevaplar almışım.
Ana hat olan yollarda aynı zamanda bu konu olan yollar uluslar arası yol olan alanlarda bulunan duraklara cepler yoktur.
Mevcut olan durakların isimleri yok dışarıdan gelen değil şehir büyümüş olması nedeniyle birçok vatandaşımız bile bir semtten bir semte gittiğinde hangi durakta ineceğini bile bilmiyor sadece eski deyimlerle isimlendirilen yerlerde beni indirin demektedir.
Bunların yapamayan bunları yapılandıramayan bir yönetimin idarenin mevcut olan yolları yapılandırmada yapılan gereksiz masraftan başka nedir?
Ben iş gereği ülkenin birçok iline iş gereği gitmekte olup, ülkemin birçok ilini gezdiğimden hiçbir ilde böylesi bir yol ve planla proje ile çalışan belediye yönetimi idaresini görmedim.
İştir insanın aynası iştir insan olanın hizmeti.
Benim şehrimde sanayi halen şehir içersinde, birçok esnaf olan sektörüme siteleşmeler yapılandırılmamış, halen Adalet Sarayı ile Vilayet binasının çevresinde oto galericiler adeta sarmalamış durumda, bunların yeni yerleşkeleri yapılandırılamamıştır.
Şehir içersinde birçok yollarımız enkazdan öte olmadığı yeni yapılan gelişen mahallelerde yolların olmadığı cadde zaten yok denilecek kadar dar şekillerde olması şehrimin en önemli caddesi olan karaköprü Diyarbakır yolunda yolun caddenin gerçek anlamda birçok zaman çekilmez haller oluşmaktadır.
Böylesi hizmetlerin gereksizliğini bununda baştaki yönetimlerin yönetimcilikle hizmet anlayışı ile alakası olmadığının bir tescili göstergesidir.
Böylesi bir belediyecilik bilgisinden yoksun ola bilirsiniz bari bu işi bilen başka illerdeki idareci ve yönetici olan hemşerilerimizden bilgiler alınız hatta gerekirse şehrimin idareci ve yöneticileri sizleri özelikle bu gelişen güzelleşen şehirlere gidiniz orandaki hizmetleri gözetiniz yapılan çalışmalar ve başarılı oluşlarından bilgiler alınız oradan kendilerinizi geliştiriniz.
Belediyecilik işi hizmet işi bilgi işi ekip işidir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.