Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA BELEDİYESİ İŞÇİLERİ

İlimizin insanları ilimizin kurumları ne durumda! Şanlıurfa ilinde belediyelerin durumları işçi kardeşlerimizin durumları gerçekten vahin içler acısı bir hal almaktadır. Şanlıurfa belediyelerin yöneticileri sizleri oraya atayan halkla alay etmeye ne hakkınız var. Bunun ifadesini vermeye bu saydıklarım ve sayacaklarımın açıklamasını yapmaya mecbursunuz. İlimizin sözde resmi ama seçimle gelen idareci yöneticileri sizler gelir gelmez kendi kendinize göre bir kadro kurmakla yönetici idareci belirlemektesiniz.  Ülkemdeki hükümetin son kanunları durumlar hep doğurmuştur. Kadro sistemini kaldırıp yerine taşeron işçi alımı yapmakla orada taşeron denilen firmalar türettiler. Bu yetmedi işçi alımlarını sezonluk yaptılar yılda altı bazen dokuz aya çıkardılar. Böylesi bir iş işçi alım düzenlemesi hem kurumlara hem işçilerimize büyük kıyım ve büyük zararlar vermiş olduklarının farkında değiller denilse de gerçeği biliyorlar. Sezonluk olan işçi kardeşim beni burada altı bilemedin en fazla dokuz ay çalıştıracaklar. Bunu bilen işçinin öncelikle amire kuruma saygınlığı tamamen ortadan kaldırıyor. İşçi olan şahsiyetin nasıl olsa ben kalıcı değilim işin benim için çok önem ve ehemmiyeti de yoktur. Ha şimdi işten kovmuşlar ha altı veya dokuz ay sonra ne fark eder. Düşüncesi içersinde işi gereksiz görüp işin önem ehemmiyetini önemsemiyor. İşçi düzenlemeleri yeniden gözden geçirilmesi gerekir.  İşçilerin sendikalaşması işçilerin doğal hakları olmasına rağmen sendikalaşan işçilerin ve özelikle sendika başkanları işçilerin karşısında kabadayıca konuşurken işverenler ile toplantı yaparken kendi başkanlıkları adı altında aldıkları vaatlerle işverenlerin kendilerine bizden yana yandaş ol sana şu güzellikler denildiğinde işveren safında yer alan başkanların işçi temsilcileri olmaktan işverenlerin adamları olup çıkıyorlar. Böylesi sendika başkanları çok gördüğümüzden gerçek işçi hakları savunacak işçi sendikaları temsilcileri ben bu güne kadar görmüş değilim. İşçi sendikalar başkanları işçi sendikaların temsilcileri işçilerin haklarını savunacak değil işverenlerin haklarını savunucuları olduklarını hep gördük. İşçilerin haklarını işverenlerin gerçekleri ile yüzleştiğimizde bu karmaşık ilişkiler meydana çıkmaktadır. İşçilerin hakları işçi sendikaları başkanları sizler işçi haklarını savunacak iseniz o zaman işiniz kadar değil tüm konuşmalarınız kadar şeffaf olunda sizleri göreyim. Yapacağınız tüm toplantılarda yapacağınız tüm görüşmelerde açık olsun görelim. Geçen bir olaya şahit oldum Şanlıurfa ilinde belediye çalışan bir kardeşimize sağlık hizmetinin sunulmaması sağlık müdürlüğü temsilcisi ve belediye yetkilisin personele karşı sorumsuz umursamazlık içinde yapılan hakkaniyetsizliği çıplak gözlerimizle gördük.  Tüm işçi kardeşlerimin durumları gerçekten içler acısıdır.  
Ekleme Tarihi: 08 Ekim 2020 - Perşembe

ŞANLIURFA BELEDİYESİ İŞÇİLERİ

İlimizin insanları ilimizin kurumları ne durumda!

Şanlıurfa ilinde belediyelerin durumları işçi kardeşlerimizin durumları gerçekten vahin içler acısı bir hal almaktadır.

Şanlıurfa belediyelerin yöneticileri sizleri oraya atayan halkla alay etmeye ne hakkınız var. Bunun ifadesini vermeye bu saydıklarım ve sayacaklarımın açıklamasını yapmaya mecbursunuz. İlimizin sözde resmi ama seçimle gelen idareci yöneticileri sizler gelir gelmez kendi kendinize göre bir kadro kurmakla yönetici idareci belirlemektesiniz. 

Ülkemdeki hükümetin son kanunları durumlar hep doğurmuştur. Kadro sistemini kaldırıp yerine taşeron işçi alımı yapmakla orada taşeron denilen firmalar türettiler. Bu yetmedi işçi alımlarını sezonluk yaptılar yılda altı bazen dokuz aya çıkardılar. Böylesi bir iş işçi alım düzenlemesi hem kurumlara hem işçilerimize büyük kıyım ve büyük zararlar vermiş olduklarının farkında değiller denilse de gerçeği biliyorlar.

Sezonluk olan işçi kardeşim beni burada altı bilemedin en fazla dokuz ay çalıştıracaklar. Bunu bilen işçinin öncelikle amire kuruma saygınlığı tamamen ortadan kaldırıyor. İşçi olan şahsiyetin nasıl olsa ben kalıcı değilim işin benim için çok önem ve ehemmiyeti de yoktur. Ha şimdi işten kovmuşlar ha altı veya dokuz ay sonra ne fark eder. Düşüncesi içersinde işi gereksiz görüp işin önem ehemmiyetini önemsemiyor.

İşçi düzenlemeleri yeniden gözden geçirilmesi gerekir. 

İşçilerin sendikalaşması işçilerin doğal hakları olmasına rağmen sendikalaşan işçilerin ve özelikle sendika başkanları işçilerin karşısında kabadayıca konuşurken işverenler ile toplantı yaparken kendi başkanlıkları adı altında aldıkları vaatlerle işverenlerin kendilerine bizden yana yandaş ol sana şu güzellikler denildiğinde işveren safında yer alan başkanların işçi temsilcileri olmaktan işverenlerin adamları olup çıkıyorlar.

Böylesi sendika başkanları çok gördüğümüzden gerçek işçi hakları savunacak işçi sendikaları temsilcileri ben bu güne kadar görmüş değilim.

İşçi sendikalar başkanları işçi sendikaların temsilcileri işçilerin haklarını savunacak değil işverenlerin haklarını savunucuları olduklarını hep gördük.

İşçilerin haklarını işverenlerin gerçekleri ile yüzleştiğimizde bu karmaşık ilişkiler meydana çıkmaktadır. İşçilerin hakları işçi sendikaları başkanları sizler işçi haklarını savunacak iseniz o zaman işiniz kadar değil tüm konuşmalarınız kadar şeffaf olunda sizleri göreyim. Yapacağınız tüm toplantılarda yapacağınız tüm görüşmelerde açık olsun görelim. Geçen bir olaya şahit oldum Şanlıurfa ilinde belediye çalışan bir kardeşimize sağlık hizmetinin sunulmaması sağlık müdürlüğü temsilcisi ve belediye yetkilisin personele karşı sorumsuz umursamazlık içinde yapılan hakkaniyetsizliği çıplak gözlerimizle gördük. 

Tüm işçi kardeşlerimin durumları gerçekten içler acısıdır.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.