Fuat GEMALMAZ
Köşe Yazarı
Fuat GEMALMAZ
 

ŞANLIURFA BELEDİYELERİNDE YOL-SU-UZLUK

Şanlıurfa belediyesinde yolsuzluk diyorlar.Şanlıurfa ilinin akıbeti ve yaşam tarzı böyle ne diyeceğiz ki geçmişten günümüze gelinen bir düzendir yolsuzluk.Şanlıurfa belediyesinde bir milletvekilim çıkmış Şanlıurfa belediyesinde yolsuzluk demektedir. Bende günaydın Ğello dayı günaydın.Şanlıurfa ilinin özel idaresi var iken özel idarenin 40 miyarı mal varlığı uçup giderken bunun başındaki idareci ve yöneticiler ne oldu?Bu özel idarenin başındakiler Büyükşehir belediye başkanı oldu.Burada devam eden eylemler ve yapılar devam etti.Burada artık yeter görevimi tamamladım deyip gitti. Bu ekiple çalışmak güzel derler gibi özel idareden gelinen ekipler belediyenin birçok önemli mercilerinde görevleri başlarına getirilen ekiptir. Şanlıurfa belediyelerinin hepsinde böylesi vurgunların olduğunu ve hatta öyle ki birçok belediye kendi bütçelerini değil gelecek dönemlerin bütçelerini bile kulanmış durumdalar. Bu belediye başkanlıkları seçimlerde aday olarak gösterilen kişilerin kendilerine ve kendi emellerine kullanılacak olanlardan seçmelerine özen gösterilmekte olduğu da apaçık ortadadır. Bakın Şanlıurfa belediye başkan aday adaylarının müracaatında Şanlıurfa esnafı çalışkan bilinen isimlerden değil de hep böyle kendi emellerine itaatkâr olan şahıslardan seçmelerinden dolayı böylesi haller olması da resmen kabul edilmesi demekten öte olmadığı apaçık ortadadır. Bu yolsuzlukların yapıldığı belediyelerde denetim iş takip ve ihale takipçiliği var mıdır? Benim kanımca yoktur. Çünkü ben ihaleye gireceğim ihale bende kalacak ve ihale kesinlik kazandığım yayınlandığı halde sonradan ihale bende kalmadığını kurum içersin de bana denilmektedir. Şimdi sorarım neden? Tabi kardeşim benim bu işte yeni olduğum ve dahası benim ilk ihale alışım olması ve benim kimseye ne vereceğim bir ekstram nede bir hesabım var. İş gereği tüm işlemlerimi yapmış ihale üslubuna göre ihale şartnamelerini yerine getirip ihaleye girmişim. Bende kalan ihale sonradan bende kalmadığını beyan ediyorlar. Şimdi bende size sorarım sizde yapılan bu vurgunları çıkıp bir milletvekilim bunu dile getiriyorsa şimdi tam yeri gelmişken sorarım. Sayın milletvekilim şimdiye kadar nerde idiniz? Şanlıurfa da gereksiz işler yapılırken sırf bu yolsuzlukların giderleri ört pas edilmesi için yapılan işlemlerin gereksizlikleri yapılırken vatandaşımın halkımın ne emeklerle kazanıp su atıkların parasını yatırırken sizlerde bu paraları böylesi işlerde kullanırken siz sayın milletvekillerim nerde idiniz? Kusura bakmayın hepinizde bu düzene uyanlarsınız sizlere ne oldu şimdi nara atar oldunuz ne güzel halkımın hakkımın emeklerini kendilerine yandaşlarına peşkeş çektirenler liderlerimiz bizler zavallı insanlar olarak ta müstahakkımız dercesine sinemize çeker olmaktayız. Şanlıurfa Belediyelerinde bunların yapıldığını sizler daha iyi biliyorsunuz sayın milletvekillerim. Çünkü bu güne kadar gelinmişse bundan böylede devam edecektir. Merak etmeyin kılıflar çoktan hazırlanmıştır.
Ekleme Tarihi: 13 Mayıs 2016 - Cuma

ŞANLIURFA BELEDİYELERİNDE YOL-SU-UZLUK

Şanlıurfa belediyesinde yolsuzluk diyorlar.
Şanlıurfa ilinin akıbeti ve yaşam tarzı böyle ne diyeceğiz ki geçmişten günümüze gelinen bir düzendir yolsuzluk.
Şanlıurfa belediyesinde bir milletvekilim çıkmış Şanlıurfa belediyesinde yolsuzluk demektedir. Bende günaydın Ğello dayı günaydın.
Şanlıurfa ilinin özel idaresi var iken özel idarenin 40 miyarı mal varlığı uçup giderken bunun başındaki idareci ve yöneticiler ne oldu?
Bu özel idarenin başındakiler Büyükşehir belediye başkanı oldu.
Burada devam eden eylemler ve yapılar devam etti.
Burada artık yeter görevimi tamamladım deyip gitti.

Bu ekiple çalışmak güzel derler gibi özel idareden gelinen ekipler belediyenin birçok önemli mercilerinde görevleri başlarına getirilen ekiptir.

Şanlıurfa belediyelerinin hepsinde böylesi vurgunların olduğunu ve hatta öyle ki birçok belediye kendi bütçelerini değil gelecek dönemlerin bütçelerini bile kulanmış durumdalar.

Bu belediye başkanlıkları seçimlerde aday olarak gösterilen kişilerin kendilerine ve kendi emellerine kullanılacak olanlardan seçmelerine özen gösterilmekte olduğu da apaçık ortadadır.

Bakın Şanlıurfa belediye başkan aday adaylarının müracaatında Şanlıurfa esnafı çalışkan bilinen isimlerden değil de hep böyle kendi emellerine itaatkâr olan şahıslardan seçmelerinden dolayı böylesi haller olması da resmen kabul edilmesi demekten öte olmadığı apaçık ortadadır.

Bu yolsuzlukların yapıldığı belediyelerde denetim iş takip ve ihale takipçiliği var mıdır? Benim kanımca yoktur. Çünkü ben ihaleye gireceğim ihale bende kalacak ve ihale kesinlik kazandığım yayınlandığı halde sonradan ihale bende kalmadığını kurum içersin de bana denilmektedir. Şimdi sorarım neden?

Tabi kardeşim benim bu işte yeni olduğum ve dahası benim ilk ihale alışım olması ve benim kimseye ne vereceğim bir ekstram nede bir hesabım var. İş gereği tüm işlemlerimi yapmış ihale üslubuna göre ihale şartnamelerini yerine getirip ihaleye girmişim. Bende kalan ihale sonradan bende kalmadığını beyan ediyorlar. Şimdi bende size sorarım sizde yapılan bu vurgunları çıkıp bir milletvekilim bunu dile getiriyorsa şimdi tam yeri gelmişken sorarım.

Sayın milletvekilim şimdiye kadar nerde idiniz? Şanlıurfa da gereksiz işler yapılırken sırf bu yolsuzlukların giderleri ört pas edilmesi için yapılan işlemlerin gereksizlikleri yapılırken vatandaşımın halkımın ne emeklerle kazanıp su atıkların parasını yatırırken sizlerde bu paraları böylesi işlerde kullanırken siz sayın milletvekillerim nerde idiniz?

Kusura bakmayın hepinizde bu düzene uyanlarsınız sizlere ne oldu şimdi nara atar oldunuz ne güzel halkımın hakkımın emeklerini kendilerine yandaşlarına peşkeş çektirenler liderlerimiz bizler zavallı insanlar olarak ta müstahakkımız dercesine sinemize çeker olmaktayız.

Şanlıurfa Belediyelerinde bunların yapıldığını sizler daha iyi biliyorsunuz sayın milletvekillerim. Çünkü bu güne kadar gelinmişse bundan böylede devam edecektir. Merak etmeyin kılıflar çoktan hazırlanmıştır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.